• Kezdőlap
  • Ételek
  • Csicsókás vargányakrémleves mindenmentesen – AntalVali módra
6 0
Csicsókás vargányakrémleves mindenmentesen – AntalVali módra

Bánatomra mi magyarok sokkal kevesebb gombát eszünk, mint az európaiak általában. Pedig erdeink a leggazdagabbak gombában. Úgyhogy itt az idő ezen változtatni, kóstold meg ezt az isteni krémlevest!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
2 bögrényi felszeletelt Fenyővargánya Fenyőtimorrú néven is kapható
1 kisebb apróra vágott Vöröshagyma
2 gumó felkozkázott Csicsóka
2 evőkanál Kókuszolaj
1 evőkanál Rizstejszín vagy zab, mandula, kesu
1 teáskanál Rapunzel levespor Vegamixet is használhatsz, vagy bármilyen élesztő -, ízfokozó-, és adalékmentes bio levesport vagy leveskockát
Ízlés szerint Himalaya só
Ítlés szerint frissen őrölt Tarkabors
Tisztított víz

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Csicsókás vargányakrémleves mindenmentesen – AntalVali módra

Gombás különlegesség nem csak ínyenceknek

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 30 perc
  • 2 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Nagy gombarajongó vagyok, és nem véletlen híresek a gombás receptjeim, hisz magam is megszállott gombász vagyok. Még a nyolcvanas évek végén elvégeztem egy gombaismereti tanfolyamot – igaz, nem tettem le a szakértői vizsgát – de nagy biztonsággal felismerem az ehető gombákat, és a mérgezőeket is.  Nem csak szedni szeretem a gombát, hanem enni is, sőt számtalan formában tartósítom télire: aszalva, fagyasztva, szárítva, olajban eltéve, ecetben eltéve, paradicsomosan befőzve, és még sorolhatnám.

Természetesen, mint minden gombásznak, nekem is megvannak a bejáratott lelőhelyeim, és mivel az egyik kedvenc gombám a fenyőtinorrú – vagy népszerűbb nevén a fenyővargánya  – ma ebből a gombából készítettem egy illatos, fincsi krémlevest. Friss és szárított gombából is isteni, én frissel dolgoztam. Kihagytam belőle minden olyan összetevőt, amit az ételintoleranciásoknak tilos fogyasztani, és szerintem így sokkal finomabb, mint berántva vagy tejföllel habarva.

fenyovarganyaA fenyővargánya szezonja késő nyártól lombhullásig van, és ilyenkor a termelői piacokon be lehet szerezni, ahol minden gomba gombaszakértői vizsgálaton esett át. Nem tartozik az olcsó gombák közé, viszont annyira nem is drága, viszont nagyon kiadós, és rendkívül finom (mellesleg a húsoknál jóval olcsóbb, tápértéke viszont messze jobb).

Antal Vali

(Visited 285 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész
5 perc

A hagymát egy kevés vízzel megdinszteljük a kókuszvajon, majd hozzáadjuk a gombát és a csicsókát. Sózzuk, borsozzuk, Rapunzellel ízesítjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.

2
Kész
20 perc

Ha megfőtt (15-20 perc), turmixoljuk, majd elkeverjük egy kis növényi tejszínnel.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
kokusztej-hazilag
előző
Kókusztej házilag
kurkumas-tojáskrém-antalvali
következő
Kurkumás tojáskrém
kokusztej-hazilag
előző
Kókusztej házilag
kurkumas-tojáskrém-antalvali
következő
Kurkumás tojáskrém

Hozzászólás Elküldése

17 − négy =

Fel a lap tetejére