Hozzávalók
-
1 rész Ananász
-
1 rész Cékla
-
1 rész Csicsóka
Leírás
Tél végén kimerülnek a vitamintartalékaink, enzimhiányosak, tápanyaghiányosak vagyunk, azaz ránk tör a tavaszi fáradtság. Ez ellen a legjobb ez az enzimsaláta, ami nemcsak tápanyagbomba, hanem igen jó hatással van a hasnyálmirigyre és az emésztésre is. Ráadásul isteni finom! Én bármikor képes vagyok egy vödörnyit elfogyasztani belőle.
Isteni finom, önállóan salátának, natúr grillhúsok mellé köretnek, de desszertként is fogyasztható. Ha egy banánnal vagy egy kis rizsnyákkal pépesre turmixoljuk, akkor bébiételként is adható.
Zsír-fehérje anyagcseréjű emberek is fogyaszthatják, ha kevernek hozzá egy kis dezodorálatlan, illatos kókuszolajat, esetleg egy kevés dióolajat, vagy kevernek hozzá nem zsírtalanított kókuszreszeléket vagy aprított diót, kesudiót, törökmogyorót, mákot, fenyőmagot.
Ha nincs lehetőséged friss ananászhoz jutni, akkor ajánlom a hasonlóan enzimdús, vitamindús és finom almás-csicsókás céklasalátámat.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
Az ananászt és a céklát meghámozzuk, a csicsókát drótszivaccsal átdörzsöljük. |
2
Kész
|
Nagyjából egyforma mennyiséget véve mindegyikből, elnagyoltan felkockázzuk a hozzávalókat. |
3
Kész
|
Majd mindent az aprítógépbe téve szilánkosra szecskázzuk, és kész is, tálalható! |