2 0
Tormás céklasaláta

Az egyik kedvenc téli ételem a cékla. Nyersen, sütve, főzve, grillezve, minden formában fogyasztom, de tormával és balzsamecettel szeretem a legjobban.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 jó nagy vagy 2 kisebb gumó Cékla
Friss Torma gyökér
1 evőkanál Balzsamecet
1 csipet Himalaya só

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Tormás céklasaláta

Érdemes kipróbálni ezt a receptet azoknak, akik szeretik a céklát, de már unják a hagyományos elkészítési módot, vagy kipróbálnának valami különlegeset.

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 90 perc
  • 1 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Az egyik kedvenc téli ételem a cékla. Nyersen, sütve, főzve, grillezve, minden formában fogyasztom, társítva sok más izgalmas zöldséggel vagy gyümölccsel. Az egyik legfinomabb ízesítője a torma és a balzsamecet. Általában mindig készítek tormás céklát, ha sütök valamit, ugyanis egy cékla minden tepsi mellé elfér a sütőben.

Ma egy olyan receptet hoztam el, ami hajaz a “hagyományos” ecetes céklasalátára, ámbátor sokkal finomabb és egészségesebb

Salátaként, savanyúságként, köretként, de egytálételként is fogyasztható.

Antal Vali

(Visited 1 548 times, 3 visits today)

Lépések

1
Kész

A céklát megmosom, és héjastól berakom a sütőbe (180-220°C) legalább egy órára. Gyorsabban sül sütőzacskóban vagy alufóliába csomagolva.

2
Kész

Ha megsült, akkor meghámozom, és apró kockákra vágom, egy pici sóval meghintem.

3
Kész

Majd friss tormát reszelek rá, meglocsolom egy kis balzsamecettel vagy citromlével, és jól összekeverem.

4
Kész

Fél órát állni hagyom, hogy összeérjenek az ízek.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
feherboros-gesztenyeleves-antalvali
előző
Fehérboros gesztenyeleves
ananasz-cekla-csicsoka-salata-antalvali
következő
Ananász-cékla-csicsóka saláta
feherboros-gesztenyeleves-antalvali
előző
Fehérboros gesztenyeleves
ananasz-cekla-csicsoka-salata-antalvali
következő
Ananász-cékla-csicsóka saláta

Hozzászólás Elküldése

hat + 10 =

Fel a lap tetejére