Hozzávalók
-
1 jó nagy vagy 2 kisebb gumó Cékla
-
Friss Torma gyökér
-
1 evőkanál Balzsamecet
-
1 csipet Himalaya só
Leírás
Az egyik kedvenc téli ételem a cékla. Nyersen, sütve, főzve, grillezve, minden formában fogyasztom, társítva sok más izgalmas zöldséggel vagy gyümölccsel. Az egyik legfinomabb ízesítője a torma és a balzsamecet. Általában mindig készítek tormás céklát, ha sütök valamit, ugyanis egy cékla minden tepsi mellé elfér a sütőben.
Ma egy olyan receptet hoztam el, ami hajaz a „hagyományos” ecetes céklasalátára, ámbátor sokkal finomabb és egészségesebb
Salátaként, savanyúságként, köretként, de egytálételként is fogyasztható.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A céklát megmosom, és héjastól berakom a sütőbe (180-220°C) legalább egy órára. Gyorsabban sül sütőzacskóban vagy alufóliába csomagolva. |
2
Kész
|
Ha megsült, akkor meghámozom, és apró kockákra vágom, egy pici sóval meghintem. |
3
Kész
|
Majd friss tormát reszelek rá, meglocsolom egy kis balzsamecettel vagy citromlével, és jól összekeverem. |
4
Kész
|
Fél órát állni hagyom, hogy összeérjenek az ízek. |