Hozzávalók
-
30 dkg főtt, hámozott GesztenyeHasználhatunk bio, adalékmentes natúr gesztenyepürét is
-
1,5 dl félédes FehérborÉn cserszegit vagy szürkebarátot szoktam hozzá használni, de muskotályossal is finom lehet
-
1 liter ZöldségalapléKészítheted Rapunzel levesporból is, ugyanis az bio adalék- és ízfokozó mentes,
-
2 dl RizstejszínKókusztejszínnel vagy zabtejszínnel is isteni.
-
1 teáskanál Kókuszvirágcukor
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
1 csipet FehérborsAkkor a legjobb, ha frissen őröljük!
-
1/2 Citrom leve
-
Egy kevéske valódi Rum
-
1 csipet Bourbon vanília porTehetsz belőle picivel többet, ha nem teszel bele rumot.
-
1 csipet őrölt FahéjTehetsz belőle picivel többet, ha nem teszel bele rumot.
Leírás
Nagyon szeretem a gesztenyét sütve, főve, köretnek és főételnek is. Mindig hajt a vágy, hogy újabb és újabb felhasználási módját találjam ki. Most egy nagyon különleges leves receptjét hoztam el, ami szerintem kimondottan passzol a karácsonyi asztalokra. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható. Thermomixerrel is elkészíthető. Ebben az esetben mindent belepakolunk a gépbe, és krémleves funkcióra kapcsolunk.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
Tegyük fel a tűzre melegedni a zöldség alaplevet. |
2
Kész
|
A főtt gesztenyét a rizstejszínnel és a borral turmixoljuk simára. Ha túl sűrű, és nem viszi a gép, akkor hozzámerhetünk egy keveset a zöldség alapból. |
3
Kész
|
Az elturmixolt masszát adagoljuk hozzá a forró zöldségléhez, és állandó keverés mellett forraljuk össze. |
4
Kész
|
Ízesítsük kókuszcukorral, sóval, fehérborssal, citromlével, vaníliával, fahéjjal és rummal - ízlés szerint. |