4 0
Fehérboros gesztenyeleves

Szerintem a gesztenye nem hiányozhat egy ünnepi asztalról sem. Legtöbben - ilyenkor karácsony táján - gesztenyepüréként fogyasztják, vagy esetleg gesztenyés pulykaként. Pedig a gesztenyéből nagyon sok finom sós és édes étel is készíthető.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
30 dkg főtt, hámozott Gesztenye Használhatunk bio, adalékmentes natúr gesztenyepürét is
1,5 dl félédes Fehérbor Én cserszegit vagy szürkebarátot szoktam hozzá használni, de muskotályossal is finom lehet
1 liter Zöldségalaplé Készítheted Rapunzel levesporból is, ugyanis az bio adalék- és ízfokozó mentes,
2 dl Rizstejszín Kókusztejszínnel vagy zabtejszínnel is isteni.
1 teáskanál Kókuszvirágcukor
Ízlés szerint Himalaya só
1 csipet Fehérbors Akkor a legjobb, ha frissen őröljük!
1/2 Citrom leve
Egy kevéske valódi Rum
1 csipet Bourbon vanília por Tehetsz belőle picivel többet, ha nem teszel bele rumot.
1 csipet őrölt Fahéj Tehetsz belőle picivel többet, ha nem teszel bele rumot.

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Fehérboros gesztenyeleves

Igazi karácsonyi különlegesség, ami méltó íze és dísze lehet az ünnepi asztalnak.

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
Étrend/Diéták:
  • 30 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Nagyon szeretem a gesztenyét sütve, főve, köretnek és főételnek is. Mindig hajt a vágy, hogy újabb és újabb felhasználási módját találjam ki. Most egy nagyon különleges leves receptjét hoztam el, ami szerintem kimondottan passzol a karácsonyi asztalokra. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható. Thermomixerrel is elkészíthető. Ebben az esetben mindent belepakolunk a gépbe, és krémleves funkcióra kapcsolunk.

Antal Vali

Lépések

1
Kész

Tegyük fel a tűzre melegedni a zöldség alaplevet.

2
Kész

A főtt gesztenyét a rizstejszínnel és a borral turmixoljuk simára. Ha túl sűrű, és nem viszi a gép, akkor hozzámerhetünk egy keveset a zöldség alapból.

3
Kész

Az elturmixolt masszát adagoljuk hozzá a forró zöldségléhez, és állandó keverés mellett forraljuk össze.

4
Kész

Ízesítsük kókuszcukorral, sóval, fehérborssal, citromlével, vaníliával, fahéjjal és rummal - ízlés szerint.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
kolesmajonez-antalvali
előző
„Mindenmentes” majonéz kölesből – AntalVali módra
tormas-ceklasalata-antalvali
következő
Tormás céklasaláta
kolesmajonez-antalvali
előző
„Mindenmentes” majonéz kölesből – AntalVali módra
tormas-ceklasalata-antalvali
következő
Tormás céklasaláta

Hozzászólás Elküldése

18 − kettő =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here