Hozzávalók
-
2 evőkanál olvasztott Kakaóvaj
-
2 evőkanál dezodorálatlanolvasztott Kókuszolaj
-
1 evőkanál Makadámolaj
-
1 evőkanál Dióolaj
-
1 evőkanál Extraszűz olívaolaj
-
2 nagyobb kocka 90%-os Étcsokoládévagy 1 csapott teáskanál 100%-os kakaópor
-
1 teáskanál Titán-dioxid por
-
80 ml MészvízHa nincs, akkor desztillált víz is jó helyette
Leírás
A fényvédő rázókeverékem után közkívánatra megosztanám veled is azt a naptej receptemet, amelyet még annak idején a Magyar Televízió „Balatoni nyár” című műsorában a velem készült riport kapcsán meséltem el a nézőknek. Ez az egyik legnépszerűbb naptej receptem, amit olyanoknak ajánlok, akiknek már van némi alapszínük, csak még barnábbak szeretnének lenni. Kb. 12-15 faktort szűr.
Hasznos tippek:
- A dióolaj helyettesíthető makadámolajjal és fordítva.
- Mindenképpen extraszűz olívaolajat használj, mert a többiben előfordulhat peszticid, ami fényérzékennyé teheti a bőrödet.
- Előfordulhat, hogy a használat során szétválik a vizes és az olajos fázis, ebben az esetben egy meleg vízfürdőben való „összemelegítés” után alaposan rázzuk fel. Kánikulában (25°C fok felett) nem szükséges az összemelegítés, mert magától összeolvad.
- Vigyázz, magas kakaó tartalmának köszönhetően megszínezheti a fehér ruhákat. De ne aggódl, mosással kijön!
- Ha naponta használjuk, akkor nem szükséges hűtve tárolni.
- Ha marad belőle, akkor eltehetjük a következő nyárra, hisz hűtőszekrényben tökéletesen eláll. Nyáron csak újra össze kell olvasztani meleg vízfürdőn, és jól összerázni.
- Ne kóstold meg! Az íze egyáltalán nem olyan jó, mint az illata! 🙂
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
Az olvasztott zsírkomponenseket összekeverjük. |
2
Kész
|
Hozzáolvasztjuk a csokit is, vagy elkeverjük benne a kakaóport. |
3
Kész
|
Majd felmelegítjük a mészvizet, elkeverjük benne a titán-dioxidot, és összedolgozzuk a zsírkomponensekkel. |