4 0
“Balatoni nyár” barnító csokis naptej

Ennek a naptejnek olyan finom az illata, hogy kedved lenne megenni. De ne tedd, inkább kend magadra, hogy szép csokibarna színed legyen.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
2 evőkanál olvasztott Kakaóvaj
2 evőkanál dezodorálatlanolvasztott Kókuszolaj
1 evőkanál Makadámolaj
1 evőkanál Dióolaj
1 evőkanál Extraszűz olívaolaj
2 nagyobb kocka 90%-os Étcsokoládé vagy 1 csapott teáskanál 100%-os kakaópor
1 teáskanál Titán-dioxid por
80 ml Mészvíz Ha nincs, akkor desztillált víz is jó helyette

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

“Balatoni nyár” barnító csokis naptej

Azoknak, akiknek kreol bőrük van, vagy már van alapszínük

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
Étrend/Diéták:
  • 15 perc
  • 1 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

A fényvédő rázókeverékem után közkívánatra megosztanám veled is azt a naptej receptemet, amelyet még annak idején a Magyar Televízió “Balatoni nyár” című műsorában a velem készült riport kapcsán meséltem el a nézőknek. Ez az egyik legnépszerűbb naptej receptem, amit olyanoknak ajánlok, akiknek már van némi alapszínük, csak még barnábbak szeretnének lenni. Kb. 12-15 faktort szűr.

Hasznos tippek:

  1. A dióolaj helyettesíthető makadámolajjal és fordítva.
  2. Mindenképpen extraszűz olívaolajat használj, mert a többiben előfordulhat peszticid, ami fényérzékennyé teheti a bőrödet.
  3. Előfordulhat, hogy a használat során szétválik a vizes és az olajos fázis, ebben az esetben egy meleg vízfürdőben való “összemelegítés” után alaposan rázzuk fel. Kánikulában (25°C fok felett) nem szükséges az összemelegítés, mert magától összeolvad.
  4. Vigyázz, magas kakaó tartalmának köszönhetően megszínezheti a fehér ruhákat. De ne aggódl, mosással kijön!
  5. Ha naponta használjuk, akkor nem szükséges hűtve tárolni.
  6. Ha marad belőle, akkor eltehetjük a következő nyárra, hisz hűtőszekrényben tökéletesen eláll. Nyáron csak újra össze kell olvasztani meleg vízfürdőn, és jól összerázni.
  7. Ne kóstold meg! Az íze egyáltalán nem olyan jó, mint az illata! 🙂

Antal Vali

(Visited 1 441 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

Az olvasztott zsírkomponenseket összekeverjük.

2
Kész

Hozzáolvasztjuk a csokit is, vagy elkeverjük benne a kakaóport.

3
Kész

Majd felmelegítjük a mészvizet, elkeverjük benne a titán-dioxidot, és összedolgozzuk a zsírkomponensekkel.
Kihűlésig kevergetjük.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Fényvédő rázókeverék napozáshoz
következő
Málnafagyi bazsalikommal megbolondítva
előző
Fényvédő rázókeverék napozáshoz
következő
Málnafagyi bazsalikommal megbolondítva

Hozzászólás Elküldése