3 0
Sült túrógombóc újragondolva antalvalisan

Ha szereted a túrógombócot, akkor ki ne hagyd ezt a receptet, és kóstold meg, milyen sütve! Nem fogsz csalódni!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
50 dkg bio, házi Túró
12 dkg Kamutdara
1 Citrom leve
1 bio Citrom héja Ha nem bio a citrom, akkor használj 10 csepp citrom esszenciát
4 házi vagy bio Tojás
1/2 mokkáskanál Bourbon vanília por Vagy 2 zacskó vaníliás rapadura
5 dkg Mazsola Elhagyható
4 dl bio, házi Tejföl
5 dkg Kókuszvirágcukor Elhagyható, én nem szoktam bele tenni, hanem inkább készítek rá egy édes öntetet.
2 csipet Himalaya só

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Sült túrógombóc újragondolva antalvalisan

Kamut darával készítve.

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Ez a receptem nem arról híres, hogy gluténmentes, tejmentes és tojásmentes, hanem arról, hogy megpróbáltam a túrógombócot a lehető legegyszerűbben és legegészségesebben elkészíteni azok számára, akiknek nincs ételintoleranciájuk, de szeretnének egészséges túrógombócot készíteni.

A finomított búzadara helyett általában kamut- vagy alakordarával dolgozom (ezek az ősbúzák nem tartalmaznak alfa-gliadint, amely az a gluténvegyület, ami felelős a gluténintoleranciáért), de tönkölydarával is finom. (A tönköly tartalmaz minimális alfa-gliadint, de sokkal kevesebbet, mint a többi nemesített búzafajta.)

Fontos, hogy biotejből készült házi túrót használj, ugyanis a nagyipari állattartásban használt hormonok elsősorban a tejzsírban raktározódnak, és minél magasabb a tejtermék zsírtartalma, annál több lehet benne a szintetikus hormonszennyezés. Ugyanez vonatkozik a tojásra is. Ez utóbbival kapcsolatban könnyű dolgom van, mert saját pipikéket nevelek a tojás miatt.

(Visited 996 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A túrót apróra töröm villával, majd belekeverem 2 tojás sárgáját, a citrom levét, a citrom reszelt héját, egy csipet sót, a vanília felét, a kamutdarát és a mazsolát. A túrót jól összedolgozom a hozzávalókkal, és hagyom legalább egy órát pihenni, hogy a dara és a mazsola megszívja magát.

2
Kész

Ha letelt a pihenőidő, akkor kemény habbá verem a 2 tojás fehérjét, és óvatosan beledolgozom a túrós darába.
Közben előmelegítem a sütőt 180°C-ra.

3
Kész

A masszából helyes kis gombócokat formálok, és szép sűrűn besorjázom őket egy tűzálló tálba, ügyelve arra, hogy ne érjenek egymáshoz.

4
Kész

A tejfölt, a maradék két tojást, és a porrá őrölt kókuszvirágcukrot összeturmixolom a vanília másik felével és egy csipet sóval. Nyakon borítom vele a gombócokat, és irány az előmelegített sütő! 35-40 perc, és már ehetjük is.

5
Kész

Tálalási tippek

Ha nem adtunk hozzá kókuszvirágcukrot (én nem szoktam, mert a kamutdara önmagában is édeskés), akkor tehetünk rá öntetet:
- lekvárt
- kókuszvirágszirupot
- juharszirupot
- agaveszirupot
- varényét
- mindenmentes csokikrémet

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Mexikói babsaláta
következő
Antal Vali sütőporos kenyere
előző
Mexikói babsaláta
következő
Antal Vali sütőporos kenyere

Hozzászólás Elküldése