Hozzávalók
-
40 dkg bio teljeskiőrlésű Tönkölylisztde lehet lisztkeverék is, mikor mi van otthon; ma pl. 30 dkg teljes kiőrlésű búza és 10 dkg zabpehelylisztkeverékéből készült
-
1 teáskanál Himalaya só
-
1 mokkáskanál őrölt Köménymag
-
1 zacskó foszfátmentes Sütőpor
-
6 evőkanál zsíros házi vagy bio Tejfölde van úgy, hogy kefírt teszek bele
-
3 evőkanál Extraszűz olívaolaj
-
1 bio vagy háztáji Tojás
-
1,5 dl Tisztított víz
-
A kenyérforma kikenéséhez Fokhagymás fűszervaj
Leírás
Előrebocsájtom, hogy nem vagyok híve a sütőporos kenyereknek, és ha tehetem csak kovászost sütök, de néha bizony előfordul az ember lányával, hogy nincs annyi ideje, hogy kivárja a kelesztéseket, hanem záros határidőn belül szeretne enni, mert nincs otthon kenyér. Nos, én ezekre az alkalmakra találtam ki az én saját sütőporos változatomat, és megpróbáltam kiküszöbölni, hogy a kenyér piskótatészta-szerű legyen.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A lisztet a sütőporral, a sóval és a köménnyel elvegyítem, majd hozzáadom a 6 evőkanálnyi tejfölt, és a vízzel és olívaolajjal összemixelt tojást. |
2
Kész
|
Fakanállal addig keverem, míg olyan állagú nem lesz, mint egy jó sűrű nokedli tészta. Természetesen ha kell, teszek még hozzá egy kis vizet, vagy lisztet. (Valamikor szórok bele magokat is: lenmagot, napraforgót, tökmagot, szezámmagot) |
3
Kész
60 perc
|
Egy kenyérformát vastagon kikenek fokhagymás fűszervajjal, és belevarázsolom a tésztát. |