Hozzávalók
- 40 dkg bio teljeskiőrlésű Tönkölylisztde lehet lisztkeverék is, mikor mi van otthon; ma pl. 30 dkg teljes kiőrlésű búza és 10 dkg zabpehelylisztkeverékéből készült
- 1 teáskanál Himalaya só
- 1 mokkáskanál őrölt Köménymag
- 1 zacskó foszfátmentes Sütőpor
- 6 evőkanál zsíros házi vagy bio Tejfölde van úgy, hogy kefírt teszek bele
- 3 evőkanál Extraszűz olívaolaj
- 1 bio vagy háztáji Tojás
- 1,5 dl Tisztított víz
- A kenyérforma kikenéséhez Fokhagymás fűszervaj
Leírás
Előrebocsájtom, hogy nem vagyok híve a sütőporos kenyereknek, és ha tehetem csak kovászost sütök, de néha bizony előfordul az ember lányával, hogy nincs annyi ideje, hogy kivárja a kelesztéseket, hanem záros határidőn belül szeretne enni, mert nincs otthon kenyér. Nos, én ezekre az alkalmakra találtam ki az én saját sütőporos változatomat, és megpróbáltam kiküszöbölni, hogy a kenyér piskótatészta-szerű legyen.
Antal Vali
Lépések
1 Kész | A lisztet a sütőporral, a sóval és a köménnyel elvegyítem, majd hozzáadom a 6 evőkanálnyi tejfölt, és a vízzel és olívaolajjal összemixelt tojást. |
2 Kész | Fakanállal addig keverem, míg olyan állagú nem lesz, mint egy jó sűrű nokedli tészta. Természetesen ha kell, teszek még hozzá egy kis vizet, vagy lisztet. (Valamikor szórok bele magokat is: lenmagot, napraforgót, tökmagot, szezámmagot) |
3 Kész 60 perc | Egy kenyérformát vastagon kikenek fokhagymás fűszervajjal, és belevarázsolom a tésztát. |