2 0
Antal Vali sütőporos kenyere

Azt szeretem benne, hogy nincs vele túl sok macera, 1 és negyed óra alatt készen van, és ráadásul még finom is. Tény, hogy a hagyományos kézi gyúrással készült kovászolt kenyér finomabb, de jobb híján ez is megjárja!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
40 dkg bio teljeskiőrlésű Tönkölyliszt de lehet lisztkeverék is, mikor mi van otthon; ma pl. 30 dkg teljes kiőrlésű búza és 10 dkg zabpehelylisztkeverékéből készült
1 teáskanál Himalaya só
1 mokkáskanál őrölt Köménymag
1 zacskó foszfátmentes Sütőpor
6 evőkanál zsíros házi vagy bio Tejföl de van úgy, hogy kefírt teszek bele
3 evőkanál Extraszűz olívaolaj
1 bio vagy háztáji Tojás
1,5 dl Tisztított víz
A kenyérforma kikenéséhez Fokhagymás fűszervaj

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Antal Vali sütőporos kenyere

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tenger gyümölcsetől mentes
  • 75 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Előrebocsájtom, hogy nem vagyok híve a sütőporos kenyereknek, és ha tehetem csak kovászost sütök, de néha bizony előfordul az ember lányával, hogy nincs annyi ideje, hogy kivárja a kelesztéseket, hanem záros határidőn belül szeretne enni, mert nincs otthon kenyér. Nos, én ezekre az alkalmakra találtam ki az én saját sütőporos változatomat, és megpróbáltam kiküszöbölni, hogy a kenyér piskótatészta-szerű legyen.

(Összesen 795 látogató olvasta már ezt a receptemet, ebből a mai napon 1-en olvasták el eddig.)

Lépések

1
Kész

A lisztet a sütőporral, a sóval és a köménnyel elvegyítem, majd hozzáadom a 6 evőkanálnyi tejfölt, és a vízzel és olívaolajjal összemixelt tojást.

2
Kész

Fakanállal addig keverem, míg olyan állagú nem lesz, mint egy jó sűrű nokedli tészta. Természetesen ha kell, teszek még hozzá egy kis vizet, vagy lisztet. (Valamikor szórok bele magokat is: lenmagot, napraforgót, tökmagot, szezámmagot)

3
Kész
60 perc

Egy kenyérformát vastagon kikenek fokhagymás fűszervajjal, és belevarázsolom a tésztát.
Zsupsz be a 180°C-ra előmelegített sütőbe, ahol kb. 1 óra alatt sül készre.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Átlagpontszám:
(5)
Összes Értékelés:1
organicgirl67

Remek kenyérrecept, már többször elkészítettem.

előző
Sült túrógombóc újragondolva antalvalisan
következő
Sebgyógyító arcpakolás pattanásos bőrre aloéval és zabbal
előző
Sült túrógombóc újragondolva antalvalisan
következő
Sebgyógyító arcpakolás pattanásos bőrre aloéval és zabbal

Hozzászólás Elküldése