Hozzávalók
-
2 kg Szárnyas csont és nyesedékláb, nyak, szárnyvég, farhát, bőrke, fej, taréj, mellcsont vegyesen
-
4-szeres mennyiségű Tisztított vízmint amennyi ellepi a nyesedéket
-
2 teáskanál Szegfűbors
-
1 mokkáskanál Feketekömény
-
1 mokkáskanál fekete Kardamom
-
5 egész Csillagánizs
-
1/2 mokkáskanál Édesköménymag
-
2 rúd Fahéj
-
8 Szegfűszeg
-
2 teáskanál Koriandermag
-
1 egész fej Fokhagyma
-
2 fej Vöröshagyma
-
1 zölddiónyi friss Gyömbér
-
Ízlés szerint Himalaya só
Leírás
Eddig ezt a receptet csak klienseimmel osztottam meg, ha kollagénkúrára volt szükségük. De épp itt az ideje, hogy közkinccsé tegyem, ugyanis a VALOR Program keretein belül végzett anyagcsere analízis eredményei szerint 10 kliensből 8 kritikus kollagénhiányban szenved. Márpedig minden szövetünk és szervünk rugalmasságáért a kollagén a felelős.
Valójában maga az emberi test sokkal több kollagént tartalmaz, mint bármilyen egyéb fehérjét. A kollagén lebomlása, vagy hiánya a csontritkulás első számú kiváltó oka. Ha lecsökken a kollagénszint a szervezetünkben, akkor elkezdenek fájni az izületeink, ráncossá válik a bőrünk, törékeny lesz és elvékonyodik a hajunk, rugalmatlanná válnak az ereink, ezáltal nőhet a vérnyomás, felszívódási zavarok jelentkezhetnek, amely kedvez az ételallergiák kialakulásának, sérülhetnek a bélfal és a bélbolyhok funkciói, sérülhet a bélflóra összetétele, időnap előtt elkezd fáradni és öregedni a szervezet, csökkenhetnek az agyi funkciók.
Számtalan betegség megelőzhető lenne, ha rendszeresen fogyasztanánk kollagénlevest, vagy évente legalább egy 30 napos intenzív kúrát végeznénk. Egyes kutatások szerint az autizmussal élők állapota lényegesen javul egy intenzív kollagénleves-kúra után.
A vietnámi fűszerezésű kollagénlevest azért tartom hatékonyabbnak, mint a magyarost, mert a felhasznált fűszerek támogatják a hasnyálmirigy munkáját (ami szintén katasztrofális állapotban van a magyaroknál), emésztést és felszívódást segítő, puffadásgátló, és immunműködést támogató hatásuk van.
Megelőzésként minden reggel éhgyomorra igyunk meg 2-3 dl-t (egy kis üveggel) legalább 30 napig. Ha már van problémád, akkor a VALOR Program keretein belül fel tudjuk mérni hol van a szervezetedben kollagénhiány, és be tudjuk állítani az adagodat és a kúra hosszát.
A terápiás receptúrán ne változtass, ne adj hozzá, és ne vegyél el belőle, tartsd be az elkészítési szabályokat. Én délután szoktam feltenni főni, és egész éjjel főzöm, majd másnap fűszerezem. Este lefekvés előtt ilyenkor meg szoktam inni egy adagot, hogy leellenőrizzem az ízét! 🙂
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A szárnyas alkatrészeket (láb, nyak, szárnyvég, farhát, bőrke, fej, taréj, mellcsont vegyesen) átöblítjük, majd egy nagy leveses fazékba tesszük, és felöntjük 4-szer annyi hideg tisztított vízzel, mint amennyi ellepi. |
2
Kész
|
Feltesszük a tűzre, sózzuk ízlés szerint, és közepes lángon felforraljuk habzásig. Leszedjük róla a habot, majd nagyon lassú tűzön gyöngyözve főzzük lefedve minimum 12 órát, de inkább 24-et! |
3
Kész
|
Az utolsó 2 órában rakjuk bele a fűszereket a következők szerint: |
4
Kész
|
Sózzuk, és még két órát gyöngyöztetjük, majd sűrű vásznon át leszűrjük - ezáltal zsírtalanítjuk is - és 2-3 dl-es üvegekbe töltjük, és lefagyasztjuk. |
5
Kész
|
26 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése
Egy próbát mindenkép megér 😊
Szerintem is! Írj majd tapasztalatot!
Mik a pontos osszetevok?
Kedves Reni!
Itt van a receptben minden pontosan leírva a kép alatt a HOZZÁVALÓK menüpont alatt. Ha mobilról nézed, előfordulhat, hogy le kell nyitnod a HOZZÁVALÓK menüt.
Ha nem kúraszerűen alkalmazza az ember, milyen rendszeresség javasolt?
Már a rendszeresség is kúrának számít! 🙂 Ha lefőzöl egy adagot, akkor azt mindenképpen fogyaszd el egymás utáni napokon. Az egy-egy alkalommal fogyasztott kollagénleves nem fog kardinális változásokat előidézni, csak a rendszeresen fogyasztott. Egy bélnyálkahártya regenerálása miatt elkezdett kollagénleves kúra akár 1 évig is eltarthat. Ha csak a bőröd vagy a hajad szépsége miatt akarod inni, akkor az első kúra nem árt, ha 60 napos, utána elég negyedévente egyszer megcsinálni ezt a mennyiséget, ami a receptben van.
A kúra hossza tehát mindig függ attól, hogy melyik szervben vagy szövetben mérünk kollagénhiányt, és az milyen mértékű. Ez egyénileg változó. Ezért szoktuk javasolni a VALOR Programot, mert a mérésekkel nagyon pontos térképet tudunk felállítani az anyagcseréről. és a tápanyaghiányokról (és még rengeteg másról is, mint pl. paraziták, nehézfém túlterheltség, toxikus lerakódások, stb.)
Ha semmi problémád nincs, csak megelőzésből szeretnéd alkalmanként fogyasztani, akkor ha szénhidrát anyagcsere alkat vagy, akkor maximum heti kétszer 2 dl reggel éhgyomorra, ha zsír-fehérje alkat vagy, akkor lehet többször is és többet. Ugyanis a zsír-fehérje alkatúaknak eredendően sokkal több kollagénre van szükségük, mint a szénhidrát alkatnak.
Kedves Vali, nagyon köszönöm a részletes választ. Érdekelne a Valor program, kérlek küldj tájékozgatást róla.
Kedves Évi.
Hamarosan ide is felkerül a tájékoztató, addig ajánlom figyelmedbe a zárt Életmód csoportomat a facebookon, ahonnan letöltheted a teljes program leírását.
https://www.facebook.com/groups/1460891880833746/files/
Antal Vali életmód tábor zárt csoport
Koszi, megtalaltam.
Kedves Vali! Érdekelne, hogyan tudnám beméretni magam a VALOR programmal?
Kedves Erika!
Magánban válaszoltam, és elküldtem a program részleteit.
Kedves Vali!
Engem is édekelne a Valor programmal kapcsolatos részletek! Köszönöm, üdv.v.Klára
Kedves Klára
Hamarosan ide is felkerül a tájékoztató, addig ajánlom figyelmedbe a zárt Életmód csoportomat a facebookon, ahonnan letöltheted a teljes program leírását.
https://www.facebook.com/groups/1460891880833746/files/
Klári a véleményekbe írta be véletlenül ezt a hozzászólást. Kérek mindenkit, hogy a véleményekbe csak értékelje a receptet, de ne tegyen fel kérdéseket, mert ott nincs lehetőségem válaszolni!
Köszönöm!
„Kedves Vali! Segíts kérlek! Készíteném a vietnami levest, de picit megakadtam. A gyömbér szeleteket és a vöröshagymát is pirítani kell? Nemcsak a száraz fűszereket?
Köszönöm! v.Klári”
Kedves Klári! Igen, a hagymát és a gyömbért is meg kell pirítani! Ez fogja adni azt a jellegzetes finom vietnámi aromát.
Szia Vali! Szeretnem a magyar valtozat utan az azsiait is elkesziteni. Problemam van a füszerek piritasaval,ill. nem tiszta, hogy a 3. lepesben emlitett fahej es csillaganizson kivül, a többi 6 magfüszert is piritani kell-e. Valaszod elöre köszönöm: Zsu
A hagymát, gyömbért, csillagánizst, fahéjat és kardamomot kell pirítani, a többit nem, csak add hozzá! Remélem ízleni fog!
Kedves Vali!
Éppen most készül nálunk a leves és elbizonytalanodtunk egy fontos kérdésben és sehol nem találtunk rá választ. Az lenne a kérdés amiben szeretnénk a segítségedet kérni, hogy fedő alatt kell neki főni vagy sem?
Válaszodat köszönjük szépen.
Én fedő alatt szoktam… 🙂
Szia Vali , kerdeznem ,hogy a magfüszereket is piritjuk, avagy sem?? Üdv.: Zsu
Én nem szoktam, csak a fekete kardamomot.
Kedves Vali!
Megfelelő sűrű vásznat a szűréshez hol találok?
Én a régi kilyukadt vászonlepedőket szoktam újrahasznosítani erre a célra. Ha venni akarsz, akkor a kezeletlen fehér sifon vagy angin vászon a legjobb.
Köszönöm!
És ilyet hol lehet kapni?
Azóta már a harmadik adagot készítettük el. Isteni finom! Viszont meglepett, hogy nem kocsonyásodik be hidegen sem. Ez normális? Pulykából, és csirkéből-pulykából vegyesen csináltuk.
Sifont vagy angint bármelyik méteráru boltban kapsz! A mi szempontunkból pont az a jó, hogy nem kocsonyásodik be, ez jelenti azt, hogy a kollagén molekula szétesett peptidekre. És nekünk pont ez a peptid forma kell, mert akkor tud csak tökéletesen beépülni a szervezetbe.
Kedves Vali .
Most szeretném elkésziteni a kollagénlevest. Egy kérdésem lenne a fözéskor elpárolgott vizet a végén pótolni kell .
Köszönettel
Lefedve kell főzni, és nem kell pótolni a vizet.