15 0
Terápiás kollagénleves vietnámi módra

A kollagénlevessel számtalan betegséget megelőzhetsz, mellékhatásként pedig szebb és rugalmasabb lesz a bőröd, és a hajad, és megszabadulhatsz az ételintoleranciáidtól.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
2 kg Szárnyas csont és nyesedék láb, nyak, szárnyvég, farhát, bőrke, fej, taréj, mellcsont vegyesen
4-szeres mennyiségű Tisztított víz mint amennyi ellepi a nyesedéket
2 teáskanál Szegfűbors
1 mokkáskanál Feketekömény
1 mokkáskanál fekete Kardamom
5 egész Csillagánizs
1/2 mokkáskanál Édesköménymag
2 rúd Fahéj
8 Szegfűszeg
2 teáskanál Koriandermag
1 egész fej Fokhagyma
2 fej Vöröshagyma
1 zölddiónyi friss Gyömbér
Ízlés szerint Himalaya só

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Terápiás kollagénleves vietnámi módra

A csontok, az ízületek, az emésztőrendszer épségéért és a bőr, a haj szépségéért.

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 24 óra
  • 1 Főre
  • Közepes
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Eddig ezt a receptet csak klienseimmel osztottam meg, ha kollagénkúrára volt szükségük.  De épp itt az ideje, hogy közkinccsé tegyem, ugyanis a VALOR Program keretein belül végzett anyagcsere analízis eredményei szerint 10 kliensből 8 kritikus kollagénhiányban szenved.  Márpedig minden szövetünk és szervünk rugalmasságáért a kollagén a felelős.

Valójában maga az emberi test sokkal több kollagént tartalmaz, mint bármilyen egyéb fehérjét. A kollagén lebomlása, vagy hiánya a csontritkulás első számú kiváltó oka. Ha lecsökken a kollagénszint a szervezetünkben, akkor elkezdenek fájni az izületeink, ráncossá válik a bőrünk, törékeny  lesz és elvékonyodik a hajunk,  rugalmatlanná válnak az ereink, ezáltal nőhet a vérnyomás, felszívódási zavarok jelentkezhetnek, amely kedvez az ételallergiák kialakulásának, sérülhetnek a bélfal és a bélbolyhok funkciói, sérülhet a bélflóra összetétele, időnap előtt elkezd fáradni és öregedni a szervezet, csökkenhetnek az agyi funkciók.

Számtalan betegség megelőzhető lenne, ha rendszeresen fogyasztanánk kollagénlevest, vagy évente legalább egy 30 napos intenzív kúrát végeznénk.  Egyes kutatások szerint az autizmussal élők állapota lényegesen javul egy intenzív kollagénleves-kúra után.

A vietnámi fűszerezésű kollagénlevest azért tartom hatékonyabbnak, mint a magyarost, mert a felhasznált fűszerek támogatják a hasnyálmirigy munkáját (ami szintén katasztrofális állapotban van a magyaroknál), emésztést és felszívódást segítő, puffadásgátló, és immunműködést támogató hatásuk van.

Megelőzésként minden reggel éhgyomorra igyunk meg 2-3 dl-t (egy kis üveggel) legalább 30 napig. Ha már van problémád, akkor a VALOR Program keretein belül fel tudjuk mérni hol van a szervezetedben kollagénhiány, és be tudjuk állítani az adagodat és a kúra hosszát.

A terápiás receptúrán ne változtass, ne adj hozzá, és ne vegyél el belőle, tartsd be az elkészítési szabályokat. Én délután szoktam feltenni főni, és egész éjjel főzöm, majd másnap fűszerezem. Este lefekvés előtt ilyenkor meg szoktam inni egy adagot, hogy leellenőrizzem az ízét! 🙂

Antal Vali

Lépések

1
Kész

A szárnyas alkatrészeket (láb, nyak, szárnyvég, farhát, bőrke, fej, taréj, mellcsont vegyesen) átöblítjük, majd egy nagy leveses fazékba tesszük, és felöntjük 4-szer annyi hideg tisztított vízzel, mint amennyi ellepi.

2
Kész

Feltesszük a tűzre, sózzuk ízlés szerint, és közepes lángon felforraljuk habzásig. Leszedjük róla a habot, majd nagyon lassú tűzön gyöngyözve főzzük lefedve minimum 12 órát, de inkább 24-et!

3
Kész

Az utolsó 2 órában rakjuk bele a fűszereket a következők szerint:
• az egyik hagymát félbevágjuk, a gyömbért hosszában 2 mm-es szeletekre vágjuk, és a fahéjakkal, és a csillagánizsokkal megpirítjuk platnin, vagy serpenyőben zsíradék nélkül. Akkor jó, ha kicsit szenes.
• majd a többi fűszerrel együtt (másik hagyma héjastól egészben, fokhagyma gerezdekre szedve, pucolva) a leveshez adjuk.

4
Kész

Sózzuk, és még két órát gyöngyöztetjük, majd sűrű vásznon át leszűrjük - ezáltal zsírtalanítjuk is - és 2-3 dl-es üvegekbe töltjük, és lefagyasztjuk.
Minden nap éhgyomorra melegen megiszunk egy üveggel.

5
Kész

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Átlagpontszám:
(5)
Összes Értékelés:1

Nagyon finom!

Thai- kokuszos-csirkeleves
előző
Thai kókuszos csirkeleves
kollagenleves
következő
Terápiás kollagénleves magyaros ízesítéssel
Thai- kokuszos-csirkeleves
előző
Thai kókuszos csirkeleves
kollagenleves
következő
Terápiás kollagénleves magyaros ízesítéssel

26 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése

Kedves Reni!
Itt van a receptben minden pontosan leírva a kép alatt a HOZZÁVALÓK menüpont alatt. Ha mobilról nézed, előfordulhat, hogy le kell nyitnod a HOZZÁVALÓK menüt.

Már a rendszeresség is kúrának számít! 🙂 Ha lefőzöl egy adagot, akkor azt mindenképpen fogyaszd el egymás utáni napokon. Az egy-egy alkalommal fogyasztott kollagénleves nem fog kardinális változásokat előidézni, csak a rendszeresen fogyasztott. Egy bélnyálkahártya regenerálása miatt elkezdett kollagénleves kúra akár 1 évig is eltarthat. Ha csak a bőröd vagy a hajad szépsége miatt akarod inni, akkor az első kúra nem árt, ha 60 napos, utána elég negyedévente egyszer megcsinálni ezt a mennyiséget, ami a receptben van.
A kúra hossza tehát mindig függ attól, hogy melyik szervben vagy szövetben mérünk kollagénhiányt, és az milyen mértékű. Ez egyénileg változó. Ezért szoktuk javasolni a VALOR Programot, mert a mérésekkel nagyon pontos térképet tudunk felállítani az anyagcseréről. és a tápanyaghiányokról (és még rengeteg másról is, mint pl. paraziták, nehézfém túlterheltség, toxikus lerakódások, stb.)
Ha semmi problémád nincs, csak megelőzésből szeretnéd alkalmanként fogyasztani, akkor ha szénhidrát anyagcsere alkat vagy, akkor maximum heti kétszer 2 dl reggel éhgyomorra, ha zsír-fehérje alkat vagy, akkor lehet többször is és többet. Ugyanis a zsír-fehérje alkatúaknak eredendően sokkal több kollagénre van szükségük, mint a szénhidrát alkatnak.

Kedves Vali, nagyon köszönöm a részletes választ. Érdekelne a Valor program, kérlek küldj tájékozgatást róla.

Klári a véleményekbe írta be véletlenül ezt a hozzászólást. Kérek mindenkit, hogy a véleményekbe csak értékelje a receptet, de ne tegyen fel kérdéseket, mert ott nincs lehetőségem válaszolni!

Köszönöm!

„Kedves Vali! Segíts kérlek! Készíteném a vietnami levest, de picit megakadtam. A gyömbér szeleteket és a vöröshagymát is pirítani kell? Nemcsak a száraz fűszereket?
Köszönöm! v.Klári”

Kedves Klári! Igen, a hagymát és a gyömbért is meg kell pirítani! Ez fogja adni azt a jellegzetes finom vietnámi aromát.

Szia Vali! Szeretnem a magyar valtozat utan az azsiait is elkesziteni. Problemam van a füszerek piritasaval,ill. nem tiszta, hogy a 3. lepesben emlitett fahej es csillaganizson kivül, a többi 6 magfüszert is piritani kell-e. Valaszod elöre köszönöm: Zsu

A hagymát, gyömbért, csillagánizst, fahéjat és kardamomot kell pirítani, a többit nem, csak add hozzá! Remélem ízleni fog!

Kedves Vali!

Éppen most készül nálunk a leves és elbizonytalanodtunk egy fontos kérdésben és sehol nem találtunk rá választ. Az lenne a kérdés amiben szeretnénk a segítségedet kérni, hogy fedő alatt kell neki főni vagy sem?
Válaszodat köszönjük szépen.

Én a régi kilyukadt vászonlepedőket szoktam újrahasznosítani erre a célra. Ha venni akarsz, akkor a kezeletlen fehér sifon vagy angin vászon a legjobb.

Köszönöm!
És ilyet hol lehet kapni?
Azóta már a harmadik adagot készítettük el. Isteni finom! Viszont meglepett, hogy nem kocsonyásodik be hidegen sem. Ez normális? Pulykából, és csirkéből-pulykából vegyesen csináltuk.

Sifont vagy angint bármelyik méteráru boltban kapsz! A mi szempontunkból pont az a jó, hogy nem kocsonyásodik be, ez jelenti azt, hogy a kollagén molekula szétesett peptidekre. És nekünk pont ez a peptid forma kell, mert akkor tud csak tökéletesen beépülni a szervezetbe.

Hozzászólás Elküldése

10 − egy =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here