5 0
Almás-csicsókás céklasaláta

Igazi télvégi vitamin- és enzimbomba a tavaszi fáradtság ellen. Olcsó, egyszerű beszerezni a hozzávalókat, gyorsan elkészül, és isteni finom. Kell még több érv, hogy neki ne állj most azonnal az elkészítésének?

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 db alma nagyságú Cékla
1 db Alma
1 nagyobb gumó Csicsóka
1/2 Citrom leve

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Almás-csicsókás céklasaláta

Nyers télvégi saláta kényszerérett, drága primőrök helyett

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 7 perc
  • 2 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Ilyenkor koratavasszal az a rossz, hogy alig van lehetőség nyers vitaminforrásokat enni, hisz a téli már fogyóban, a tavaszi pedig még el sincs ültetve. Melegházit és kényszerérettet vehetnénk, de tapasztalatom szerint azoknak se íze, se bűze.

Nézzük, mi az a vitaminforrás, ami képes túlélni a telet úgy, hogy még a vitamintartalmát is részben megtartja. Alma, csicsóka, cékla. Mindhárom ételünk önmagában is jótékony hatású, hát még együtt! Ezért kreáltam belőlük az ananászos céklám analógiája alapján egy isteni finom gyógysalátát azoknak, akik szeretik az édes ízeket, szükségük van a vitaminokon kívül enzimekre is, de nincs lehetőségük friss ananászhoz hozzájutniuk.

Ennek a salátának megvan az az előnye is, hogy egy banánnal vagy kevés rizsnyákkal krémesre turmixolva csecsemőknek is adható.

Zsír-fehérje anyagcseréjű emberek locsolják meg egy kis dezodorálatlan, illatos kókuszolajjal, esetleg egy kevés dióolajjal, vagy keverjenek hozzá nem zsírtalanított kókuszreszeléket vagy aprított diót, kesudiót, törökmogyorót, mákot, fenyőmagot.

Antal Vali

(Visited 509 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A céklát meghámozzuk, az almát és a csicsókát megmossuk. A hozzávalókat elnyolcadoljuk, majd aprítógépben morzsásra szecskázzuk. Akinek nincs aprító gépe, az kénytelen lesz lereszelni mindegyiket egyenként, majd a reszeléket összekeverni.
Citromlével meglocsoljuk, összekeverjük, és már fogyasztható is!

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Bulgurpuding erdei gyümölcsökkel
következő
Pikáns tormakrém – nem csak Húsvétra!
előző
Bulgurpuding erdei gyümölcsökkel
következő
Pikáns tormakrém – nem csak Húsvétra!

Hozzászólás Elküldése

nyolc − kettő =

Fel a lap tetejére