Hozzávalók
-
1 db alma nagyságú Cékla
-
1 db Alma
-
1 nagyobb gumó Csicsóka
-
1/2 Citrom leve
Leírás
Ilyenkor koratavasszal az a rossz, hogy alig van lehetőség nyers vitaminforrásokat enni, hisz a téli már fogyóban, a tavaszi pedig még el sincs ültetve. Melegházit és kényszerérettet vehetnénk, de tapasztalatom szerint azoknak se íze, se bűze.
Nézzük, mi az a vitaminforrás, ami képes túlélni a telet úgy, hogy még a vitamintartalmát is részben megtartja. Alma, csicsóka, cékla. Mindhárom ételünk önmagában is jótékony hatású, hát még együtt! Ezért kreáltam belőlük az ananászos céklám analógiája alapján egy isteni finom gyógysalátát azoknak, akik szeretik az édes ízeket, szükségük van a vitaminokon kívül enzimekre is, de nincs lehetőségük friss ananászhoz hozzájutniuk.
Ennek a salátának megvan az az előnye is, hogy egy banánnal vagy kevés rizsnyákkal krémesre turmixolva csecsemőknek is adható.
Zsír-fehérje anyagcseréjű emberek locsolják meg egy kis dezodorálatlan, illatos kókuszolajjal, esetleg egy kevés dióolajjal, vagy keverjenek hozzá nem zsírtalanított kókuszreszeléket vagy aprított diót, kesudiót, törökmogyorót, mákot, fenyőmagot.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A céklát meghámozzuk, az almát és a csicsókát megmossuk. A hozzávalókat elnyolcadoljuk, majd aprítógépben morzsásra szecskázzuk. Akinek nincs aprító gépe, az kénytelen lesz lereszelni mindegyiket egyenként, majd a reszeléket összekeverni. |