5 0
Pikáns tormakrém – nem csak Húsvétra!

Kukába a bolti ecetes tormákkal! Sokkal jobbat tudsz készíteni házilag olcsóbban. Elő a tormareszelőkkel, indul a nagy húsvéti tormakrém gyártás!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

1 szál friss Torma gyökér
2 dl Zöldségalaplé Húsevőknek húslé vagy csontlé is lehet, de készítheted Rapunzel vegán erőleves porból is.
2 evőkanál Almaecet Lehet kevesebb is, ha nem szereted az ecetes ízt!
1 teáskanál Méz Vegánoknak kókuszvirágszirup vagy datolyaszirup
1 mokkáskanál Mézes mustár Dijonival is finom!
1 mokkáskanál Citrom leve
Ízlés szerint frissen őrölt Fehérbors
Ízlés szerint Himalaya só

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Pikáns tormakrém – nem csak Húsvétra!

Ecetes torma házilag - kicsit másként

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Egy olvasóm, Renáta írt a minap egy levelet, hogy nagyon örülne, ha közzétennék egészséges húsvéti recepteket, mert oda a böjt hatása, ha utána telezabáljuk magunkat gyorsérlelésű sonkával, füst aromás csülökkel, fehérlisztes édességekkel, és mindenféle élelmiszeripari vacakkal. Ahogy elnéztem, valóban elég szegényes a Boszorkánykonyha egészséges ételeket kínáló alternatívája erre az ünnepi időszakra.

Megmondom őszintén, hogy nagy bajban vagyok, mert nálunk soha nem volt tipikus húsvéti menü. A sonkát nem szeretem (csak néha eszem leheletvékonyra szelve sárgadinnyével egy-egy szeletet, de csak a gourmé ízhatás kedvéért), a főtt tojásért sem rajongok annyira, a kalács pedig maga a büntetés lenne, ha le kéne nyelnem, számomra annyira „fujtós” a fehérliszttől.

Tulajdonképpen egy valami van, amit szeretek a Húsvétban, az pedig a torma. Elő is kotortam a házi recepttáramból egy szakajtóra való tormás receptet, úgyhogy ezt a Húsvétot nem úszhatod meg Te sem tormás ételek nélkül!

A legnépszerűbbet már megosztottam, úgyhogy folytatnám a sort az én legnagyobb kedvencemmel, a pikáns tormakrémmel. Ezt az alapreceptet ki-ki ízlése szerint dúsíthatja reszelt almával, és/vagy tejszínnel, rizstejszínnel, esetleg házi majonézzel – vegánok és tejérzékenyek kölesmajonézzel is.

Zsír-fehérje anyagcseréjűeknek kiváló kiegészítő húsok mellé.

Antal Vali

(Visited 1 101 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A tormát apró lyukú reszelőn lereszeltem, majd leforráztam zöldséglével, és lefedve hagytam állni 20 percet.

2
Kész

Lecsöpögtettem, enyhén kinyomkodtam (nem kell nagyon, csak éppen hogy), és megízesítettem az almaecettel, mézzel, citromlével és a mustárral.

3
Kész

Enyhén sóztam, fehérborsoztam, majd megtömtem vele egy kisebb befőttes üveget, amit aztán betettem a hűtőbe.
Ki-ki ízlése szerint dúsíthatja reszelt almával, és/vagy tejszínnel, rizstejszínnel, esetleg házi majonézzel, vegánok és tejérzékenyek kölesmajonézzel is.

4
Kész

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Átlagpontszám:
(5)
Összes Értékelés:1

Hasonlóan készítjük mi is itthon az ecetes tormát, csak mi fehérborecetet használunk, és kevesebb fűszert. De ez biztosan finomabb - ismerve Vali remek ízérzékét. :)

előző
Almás-csicsókás céklasaláta
következő
Céklás brownie
előző
Almás-csicsókás céklasaláta
következő
Céklás brownie

Hozzászólás Elküldése

tizenegy − 5 =

Fel a lap tetejére