Hozzávalók
-
3 csokor Medvehagyma
-
20 dkg Öreg sajtElsősorban a parmezánt ajánlanám
-
3 marék BokormogyoróMegpirítva
-
2 dl Extraszűz olívaolaj
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
30 dkg Rizstészta
-
Ízlés szerint TökmagolajNem kötelező, nélküle is nagyon jó, de ajánlott!
Leírás
Kezdtük a szombatot egy rövid élelemszerző túrával, a már jól ismert medvehagymás völgybe. 🙂 Aztán a napra a koronát az esti rögtönzött kerti part tette fel. Ahol mi más lett volna a tányéron, mint medvehagyma! Egyszerűen tökéletes volt a buli!
Ráadásul egy kis ügyetlenkedés árán felfedeztünk egy új ízvilágot! Egy felborult tökmagolaj került véletlenül az elkészül étekre, és rá kellett, hogy jöjjünk, hogy a tökmagolaj íze harmonizál a medvehagymáéval! Nem kevéssé! Így a társaság prosztatával rendelkező tagjainak sikerült egy plusz támogatást nyújtani! 😉
Az így elkészült medvehagymás pesto reggelire pirítós kenyerén is nagyszerű.
Külön előnye, hogy így lefagyasztható és télire eltehető. Nálam kis tálkákban van a mélyhűtőben, így télen bármikor élvezhetem ezt a pompás ételt.
Pálma
Lépések
1
Kész
|
A medvehagymát, a parmezánt, a sót, olajat, megpirított mogyorót darálóba tesszük és durvára daráljuk, nem kell krémesre! |
2
Kész
|
Megfőzzük a rizstésztát. (rövid idő alatt készen van) |
3
Kész
|
A tésztával összekeverjük a medvehagymás darálékot, és tálaljuk. |