6 0
Sáfrányos-libazsíros, sütőben sült krumpli

Miért elégednél meg egy gyorséttermi sültkrumplival, amikor valódi burgonyából mennyei finomságokat alkothatsz! Hidd el, ez lesz a kedvenc!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Sáfrányos-libazsíros, sütőben sült krumpli

Kívül ropogós, belül puha, csodálatos köret, de aki szereti, magában is fogyaszthatja.

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • kb. 1 óra
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

A világegyetem legfinomabb sütőben sült krumplija, ahogy angol barátaimtól tanultam. Sokkal finomabb, mint ahogy leírva tűnik, igazi szenzáció! Valójában a sáfrány miatt olyan különleges az íze. A sáfrány nem olcsó, viszont valami általam meg nem magyarázható csodát művel a krumplival, mind színében, mind állagában. Egyszer csináltam nélküle, finom volt úgy is, de sáfránnyal az igazi! Szerintem ünnepekre megérdemeljük!

Antal Vali

(Visited 1 279 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

Kisebb krumplikat (kb.a parázskrumpliként árult méret az ideális) megpucolunk és negyedbe vágunk. Pár szálacska (4-5) sáfrányt és ízlés szerint sót teszünk a krumpli főzővizébe, és feltesszük főni. Csak annyi víz kell, hogy épp ellepje a krumplit.

2
Kész

Nagyon fontos, hogy a krumplit ne főzzük meg, csupán kb. 8 percig forraljuk, hogy a külső 1-2 mm legyen puha. Ekkor leöntjük róla a vizet, amúgy szárazon újra lefedjük az edényt, és egy konyharuhával lefogva a tetejét ill. az edény füleit, jó energikusan összerázzuk az egészet. Akkor jó, ha a krumplik olyan rendetlenül borzasak leszek.

3
Kész

Eközben begyújtjuk a sütőt, előmelegítjük kb. 180 fokra, és egy akkora tepsiben vagy tűzálló tálban, amekkorába kényelmesen - egy rétegben, de nem túl szellősen - belefér a krumplink, felforrósítunk kb. fél ujjnyi libazsírt. Csináltam már kacsazsírral, pecsenyezsírral és olívaolaj-libazsír keverékéből is, úgy is nagyon finom.

4
Kész

Amikor forró a zsír, belerakjuk a borzas krumplit, és egy kenőtollal jó alaposan és egyenletesen felvisszük a krumplik felületére a zsiradékot. Ne kenjük, inkább tunkoljuk rá a libazsírt a krumplikra, hogy a borzasságot ne simítsuk le. Ez fogja adni a krumpli ellenállhatatlan, ropogós felületét. Ideális esetben alig marad a tepsi alján némi zsiradék.

5
Kész

Betesszük a sütőbe, és kb. 45 perc alatt aranysárgára sütjük, és azonnal tálaljuk.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
csilisbab-hus-nelkul
előző
Chilis bab hús nélkül
quinoas-zoldsegragu-antalvali
következő
Quinoás zöldségragu
csilisbab-hus-nelkul
előző
Chilis bab hús nélkül
quinoas-zoldsegragu-antalvali
következő
Quinoás zöldségragu

Hozzászólás Elküldése