Hozzávalók
-
50 dkg száraz fejtett Vörösbab
-
20 dkg mirelit morzsolt KukoricaNyáron használj friss csemegekukoricát!
-
1 nagy fej Vöröshagyma
-
5 gerezd Fokhagyma
-
Egy kevés Extraszűz olívaolajHa nem vagy vegán, akkor használhatsz kipörcintett szalonnazsírt is!
-
4 dl saját levében eltett aprított ParadicsomVagy 3 dl házi paradivsomlé, vagy amikor szezonja van, 1 kg zamatos, érett léparadicsom (befőző paradicsom.)
-
2 nagyobb Babérlevél
-
1 csapott mokkáskanál Oregano
-
1 csapott mokkáskanál Bazsalikom
-
1 csapott mokkáskanál Kakukkfű
-
1 csapott mokkáskanál Csombor
-
1 csapott mokkáskanál Majoránna
-
1 csapott mokkáskanál őrölt Római köménymag
-
1 ágacska Rozmaring
-
1 késhegynyi őrölt Fahéj
-
1 apróra vágott Csili
-
Ízlés szerint CsilipehelyKi mennyire szereti csípősen.
-
Ízlés szerint frissen őrölt Tarkabors
-
1 teáskanál egész Tarkabors
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
Megjegyzés: akinek nincs akkora fűszergyűjteménye, mint nekem, az használhat kész bio olasz vagy mexikói fűszerkeveréket is.
Leírás
A chilis babot én hús nélkül szeretem, és párom, aki nagyon húsos, sokszor észre sem veszi, hogy semmi hús nincs benne, annyira ízlik neki. Ez a recept még a Nagy Méregtelenítés alatt is fogyasztható. Azért tartom fontosnak feltenni ezt a receptet, mert szégyen gyalázat, hogy a neten keringő húsmentes és vegán chilis bab receptek 99%-a úgy szól, hogy: „végy 1 doboz babkonzervet…, kechupot és pirosaranyt” Jesszusom, ettek ezek valaha is valódi chilis babot?
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A babot előző este beáztatom tisztított vízbe. |
2
Kész
|
Másnap leöntöm az áztató vizet, és újabb adag tisztított vízbe felteszem főni 2 babérlevéllel és egy teáskanál egész tarkaborssal. Addig párolom, míg puha nem lesz, és a víz épp hogy csak ellepi, amit főzés közben folyamatosan ellenőriznünk kell, és ha elfő, akkor apránként pótoljuk. |
3
Kész
|
A kukoricát külön edényben puhára párolom egy kis olajon és vizen. |
4
Kész
|
Egy fedeles, magasfalú serpenyőben egy kevés olajon (nem vegánoknak szallona zsíron) megdinsztelem üvegesre az apróra vágott hagymát egy kis vízzel, majd megszórom ízlés szerint (én nem szoktam sajnálni a mokkáskanálnyi mennyiségeket) a fűszerekkel, belenyomom fokhagyma nyomón a fokhagymákat, majd hozzáadom a friss paradicsomokat vagy a házi sűrített paradicsomot vagy házi fűszeres paradicsomot (házi kechup). |
5
Kész
|
Ha friss a paradicsom, akkor besűrítem, ha nem, akkor egyszer összerottyantom lefedőzve, majd hozzáöntöm a babot vizével és a kukoricát vize nélkül. Lefedőzöm, és készre főzöm (ez már csak 5-10 perc, hogy összeérjenek az ízek). |
4 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése
Elnézést de nem találom a receptet a hozzávalókkal es azok mennyiségét?!
De hiszen itt vannak a kép alatt a jobboldalon! Ha esetleg telefonon nézed, akkor pedig a „Hozzávalók” ablak melletti ‘+’ jelet kell lenyitni! Tudom, még új az oldal, szokni kell! 🙂
Egyébként ma én is pont ezt készítem el. Már itt figyel a beáztatott bab a konyhapulton. 😉
Köszönöm a receptet…már fözöm is…👍
Váljék egészségedre! Már sokan várták, hogy újra felkerüljön ez a recept! 🙂