7 0
Chilis bab hús nélkül

A neten keringő húsmentes és vegán chilis bab receptek 99%-a úgy szól, hogy: "végy 1 doboz babkonzervet..., kechupot és pirosaranyt" Jesszusom, ettek ezek valaha is valódi chilis babot?

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
50 dkg száraz fejtett Vörösbab
20 dkg mirelit morzsolt Kukorica Nyáron használj friss csemegekukoricát!
1 nagy fej Vöröshagyma
5 gerezd Fokhagyma
Egy kevés Extraszűz olívaolaj Ha nem vagy vegán, akkor használhatsz kipörcintett szalonnazsírt is!
4 dl saját levében eltett aprított Paradicsom Vagy 3 dl házi paradivsomlé, vagy amikor szezonja van, 1 kg zamatos, érett léparadicsom (befőző paradicsom.)
2 nagyobb Babérlevél
1 csapott mokkáskanál Oregano
1 csapott mokkáskanál Bazsalikom
1 csapott mokkáskanál Kakukkfű
1 csapott mokkáskanál Csombor
1 csapott mokkáskanál Majoránna
1 csapott mokkáskanál őrölt Római köménymag
1 ágacska Rozmaring
1 késhegynyi őrölt Fahéj
1 apróra vágott Csili
Ízlés szerint Csilipehely Ki mennyire szereti csípősen.
Ízlés szerint frissen őrölt Tarkabors
1 teáskanál egész Tarkabors
Ízlés szerint Himalaya só
Megjegyzés: akinek nincs akkora fűszergyűjteménye, mint nekem, az használhat kész bio olasz vagy mexikói fűszerkeveréket is.

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Chilis bab hús nélkül

Mindenmentes csilis bab valódi alapanyagokból...

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • kb. 1 óra
  • 4 Főre
  • Közepes
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

A chilis babot én hús nélkül szeretem, és párom, aki nagyon húsos, sokszor észre sem veszi, hogy semmi hús nincs benne, annyira ízlik neki. Ez a recept még a Nagy Méregtelenítés alatt is fogyasztható. Azért tartom fontosnak feltenni ezt a receptet, mert szégyen gyalázat, hogy a neten keringő húsmentes és vegán chilis bab receptek 99%-a úgy szól, hogy: “végy 1 doboz babkonzervet…, kechupot és pirosaranyt” Jesszusom, ettek ezek valaha is valódi chilis babot?

Antal Vali

(Visited 4 993 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A babot előző este beáztatom tisztított vízbe.

2
Kész

Másnap leöntöm az áztató vizet, és újabb adag tisztított vízbe felteszem főni 2 babérlevéllel és egy teáskanál egész tarkaborssal. Addig párolom, míg puha nem lesz, és a víz épp hogy csak ellepi, amit főzés közben folyamatosan ellenőriznünk kell, és ha elfő, akkor apránként pótoljuk.

3
Kész

A kukoricát külön edényben puhára párolom egy kis olajon és vizen.

4
Kész

Egy fedeles, magasfalú serpenyőben egy kevés olajon (nem vegánoknak szallona zsíron) megdinsztelem üvegesre az apróra vágott hagymát egy kis vízzel, majd megszórom ízlés szerint (én nem szoktam sajnálni a mokkáskanálnyi mennyiségeket) a fűszerekkel, belenyomom fokhagyma nyomón a fokhagymákat, majd hozzáadom a friss paradicsomokat vagy a házi sűrített paradicsomot vagy házi fűszeres paradicsomot (házi kechup).

5
Kész

Ha friss a paradicsom, akkor besűrítem, ha nem, akkor egyszer összerottyantom lefedőzve, majd hozzáöntöm a babot vizével és a kukoricát vize nélkül. Lefedőzöm, és készre főzöm (ez már csak 5-10 perc, hogy összeérjenek az ízek).

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
libanon-lencsekremleves
előző
Libanoni lencsekrémleves
Safranyos-libazsiros-sultkrumpli
következő
Sáfrányos-libazsíros, sütőben sült krumpli
libanon-lencsekremleves
előző
Libanoni lencsekrémleves
Safranyos-libazsiros-sultkrumpli
következő
Sáfrányos-libazsíros, sütőben sült krumpli

4 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése

De hiszen itt vannak a kép alatt a jobboldalon! Ha esetleg telefonon nézed, akkor pedig a “Hozzávalók” ablak melletti ‘+’ jelet kell lenyitni! Tudom, még új az oldal, szokni kell! 🙂

Egyébként ma én is pont ezt készítem el. Már itt figyel a beáztatott bab a konyhapulton. 😉

Hozzászólás Elküldése

kettő × 5 =

Fel a lap tetejére