Hozzávalók
-
25 dkg LencseElőző este áztasd be tisztított vízbe! Ha vöröslencséből készíted, akkor erre nincs szükség.
-
1 nagyobb szál SárgarépaHosszában negyedelve majd felkockázva
-
1 nagyobb szál FehérrépaHosszában negyedelve majd felkockázva
-
1 nagyobb VöröshagymaApróra vágva
-
1 teniszlabdányi zsenge ZellergumóFelkockázva
-
2 nagyobb gerezd Fokhagyma
-
Egy kevés Extraszűz olívaolaj
-
1.5 l Zöldségalaplé
-
1 teáskanál Római köménymag
-
1 mikkéskanál őrölt Tarkabors
-
1/2 mokkáskanál őrölt Fahéj
-
3 Babérlevél
-
1 teáskanál Őrölt pirospaprika
-
Egy kevés ZellerlevélA díszítéshez.
-
Kevés Himalaya sóHa szükséges, de nem szokozz kelleni, hisz a zöldség alaplé sós.
Leírás
A lencsét nagyon sokféleképpen el lehet készíteni, nem csak az általunk ismert két módon – azaz levesnek és főzeléknek. Ráadásul rendkívül változatosan lehet fűszerezni. A Marokkói lencsém nagy sikerének köszönhetően elhatároztam, hogy ezt a picit egyszerűbb, és kevesebb fűszert igényló Libanoni lencsémet is közzé fogom tenni. Már csak azért is, mert ennek az elkészítéséhez nem feltétlenül szükséges a vöröslencse, hanem a mi „hagyományos” lencsénkből is megfőzhető.
Ebben a receptben most a hagyományos lencsét használtam, de természetesen el lehet készíteni vöröslencséből is, akkor viszont nem kell beáztatni, mert az áztatás nélkül is hamar megfő.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
Előző este beáztatjuk az alaposan átmosott lencsét kétszeres mennyiségű tisztított vízbe. Másnap leszűrjük. |
2
Kész
5 perc
|
Egy kevés olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, és az egyik fokhagymát áttörve. Együtt pirítjuk egy darabig. |
3
Kész
35-40 perc
|
Ha megpirult, lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük az őrölt fűszerpaprikát, majd hozzáadjuk a lecsöpögtetett lencsét, és felöntjük zöldség alaplével. Beletesszük a többi fűszert, és puhára főzzük közepes lángon. |
4
Kész
5 perc
|
A végén összeturmixoljuk, és még egyszer megrottyantjuk. |
2 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése
Megéri kipróbálni,biztosan finom lehet🌼!🌞🌼
Tapasztalatból mondom, hogy nagyon finom!