7 0
Libanoni lencsekrémleves

Ha kóstoltad a Marokkói lencsémet, és ízlett, akkor ezt se hagyd ki!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
25 dkg Lencse Előző este áztasd be tisztított vízbe! Ha vöröslencséből készíted, akkor erre nincs szükség.
1 nagyobb szál Sárgarépa Hosszában negyedelve majd felkockázva
1 nagyobb szál Fehérrépa Hosszában negyedelve majd felkockázva
1 nagyobb Vöröshagyma Apróra vágva
1 teniszlabdányi zsenge Zellergumó Felkockázva
2 nagyobb gerezd Fokhagyma
Egy kevés Extraszűz olívaolaj
1.5 l Zöldségalaplé
1 teáskanál Római köménymag
1 mikkéskanál őrölt Tarkabors
1/2 mokkáskanál őrölt Fahéj
3 Babérlevél
1 teáskanál Őrölt pirospaprika
Egy kevés Zellerlevél A díszítéshez.
Kevés Himalaya só Ha szükséges, de nem szokozz kelleni, hisz a zöldség alaplé sós.

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Libanoni lencsekrémleves

Ezt a különleges ízvilágú, sűrű, laktató levest vöroslencséből és a mi hagyományos lencsénkből is elkészíthetjük-

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 45-50 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

A lencsét nagyon sokféleképpen el lehet készíteni, nem csak az általunk ismert két módon – azaz levesnek és főzeléknek. Ráadásul rendkívül változatosan lehet fűszerezni. A Marokkói lencsém nagy sikerének köszönhetően elhatároztam, hogy ezt a picit egyszerűbb, és kevesebb fűszert igényló Libanoni lencsémet is közzé fogom tenni. Már csak azért is, mert ennek az elkészítéséhez nem feltétlenül szükséges a vöröslencse, hanem a mi “hagyományos” lencsénkből is megfőzhető.

Ebben a receptben most a hagyományos lencsét használtam, de természetesen el lehet készíteni vöröslencséből is, akkor viszont nem kell beáztatni, mert az áztatás nélkül is hamar megfő.

Antal Vali

(Visited 1 325 times, 3 visits today)

Lépések

1
Kész

Előző este beáztatjuk az alaposan átmosott lencsét kétszeres mennyiségű tisztított vízbe. Másnap leszűrjük.

2
Kész
5 perc

Egy kevés olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, és az egyik fokhagymát áttörve. Együtt pirítjuk egy darabig.

3
Kész
35-40 perc

Ha megpirult, lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük az őrölt fűszerpaprikát, majd hozzáadjuk a lecsöpögtetett lencsét, és felöntjük zöldség alaplével. Beletesszük a többi fűszert, és puhára főzzük közepes lángon.
A másik fokhagymát akkor préseljük bele, amikor már majdnem készre főtt.

4
Kész
5 perc

A végén összeturmixoljuk, és még egyszer megrottyantjuk.
Zellerlevéllel díszítve tálaljuk.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
Marokkoi-voroslencse-leves
előző
Marokkói vöröslencseleves
csilisbab-hus-nelkul
következő
Chilis bab hús nélkül
Marokkoi-voroslencse-leves
előző
Marokkói vöröslencseleves
csilisbab-hus-nelkul
következő
Chilis bab hús nélkül

2 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése

Hozzászólás Elküldése

9 − 2 =

Fel a lap tetejére