9 0
Marokkói vöröslencseleves

Kóstoltál már afro-arab ételeket? Hihetetlenül gazdag, és jellegzetes ízvilággal rendelkeznek. Itt az alkalom, hogy kipróbáld, hisz ezt a levest nagyon egyszerű elkészíteni.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
3 evőkanál Extraszűz olívaolaj
1 nagyobb Vöröshagyma Szeld jó apróra! Aprítógépbe is teheted.
2 szál Szárzeller Karikázd fel!
1 szál Sárgarépa Hosszában negyedeld el, majd szeleteld fel apró kockákra!
4 gerezd Fokhagyma
1 teáskanál őrölt Koriandermag
1 teáskanál őrölt Római köménymag
1 mokkáskanál egész Római köménymag
1 mokkáskanál egész Köménymag
1 teáskanál Kurkuma por
1 teáskanál csemege Őrölt pirospaprika
2 friss Csili Apróra karikázva, vagy ha nincs, akkor 1 teáskanál csilipehely. (Elhagyható, ha nem szereted a túl csípős ételeket)
1 evőkanál frissen reszelt Gyömbér Vagy 1 teáskanál gyömbérpor
1/2 teáskanál őrölt Fahéj
1/2 teáskanál frissen őrölt Tarkabors
1.5 l Zöldségalaplé Ha nincs, akkor tisztított víz + 1 púpozottevőkanál Rapunzel levespor
3 dl saját levében eltett aprított Paradicsom Vagy 2 dl házi paradicsomlé + 1 csésze apróra vágott paradicsom
25 dkg Vöröslencse Nem szükséges beáztatni, mert pillanatok alatt megpuhul.
1 Citrom leve
2 evőkanál frissen vágott Petrezselyem
2 evőkanál frissen vágott Koriander levél
A végén egy nagyon pici Himalaya só Elhagyható, mert só nélkül is finom!

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Marokkói vöröslencseleves

Különleges ízvilágú, sűrű, főzelék-szerű, fűszeres leves, amely egytálételként is megállja a helyét.

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 50 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Van egy távoli unokatestvérem, aki hasonlóan étkezik, mint én – pedig nem tőlem tanulta. Ő hívta fel a figyelmem erre a különleges ízvilágú lencselevesre, bár egy eléggé “magyarosított” recept linkjét adta meg. Amikor elkészítettem, isteni lett, de nekem hiányzott belőle az a tipikus afroarabos marokkói íz. Nem nyugodtam, míg fel nem kutattam az összes autentikusnak tűnő receptet, amelyek alapján aztán megalkottam a saját verziómat – természetesen kihagyva belőle minden amerikás és európás hozzávalót, mint konzerv levesalap, dobozos paradicsom és társai. A végeredmény fenomenális lett! Általában nálunk Újév napján ez van terítéken.

Antal Vali

(Visited 3 694 times, 3 visits today)

Lépések

1
Kész

Az olívaolajat felmelegítjük, és beleszórjuk az egész köményt és az egész római köményt, valamint az őrölt fűszerek és a gyömbér felét.
Folyamatos kevergetés mellett alacsony lángon pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, amit addig dinsztelünk, amíg üveges nem lesz.

2
Kész

Hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát és a zellerszárat is. Kevergetve tovább pirítjuk egy-két percig.

3
Kész

Majd lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a paprikát, belenyomjuk fokhagymapréssel a fokhagymák felét, és belekeverjük a többször átöblített vöröslencsét.
Visszatesszük a tűzre, és felöntjük a zöldséges alaplével. Sózzuk ízlés szerint. Felforraljuk, majd forrás után lassú tűzre vesszük.

4
Kész

Hozzáadjuk a többi fűszert, az aprított paradicsomot, a paradicsomszószt és a fokhagymák másik felét is.
Kb. 25-30 percig főzzük - amíg a vöröslencse meg nem puhul.

5
Kész

Ha nem fő elég sűrűre, akkor egy merőkanállal vegyünk ki belőle, amit elturmixolunk, és visszasűrítjük vele.
A citromlevet, a friss petrezselymet és koriander zöldet közvetlenül a tálalás előtt keverjük bele.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
gyumolcsos-csokipuding-edesburgonyabol
előző
Gyümölcsös csokipuding édesburgonyából
libanon-lencsekremleves
következő
Libanoni lencsekrémleves
gyumolcsos-csokipuding-edesburgonyabol
előző
Gyümölcsös csokipuding édesburgonyából
libanon-lencsekremleves
következő
Libanoni lencsekrémleves

Egy Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése

Hozzászólás Elküldése

14 + tizenöt =

Fel a lap tetejére