Hozzávalók
-
1 nagyobb Feketeretek
-
6 szem AszaltszilvaApróra vágva
-
1 evőkanál Méz
-
1/2 Citrom leve
Leírás
A fekete retek rendkívül jó hatással van az egészségünkre, elsősorban az emésztésre, illetve a májra. Ezt a gyógysalátát kimondottan olyan emésztési problémákkal küzdőknek találtam ki, akiknek renyhe a bélműködésük, sokat puffadnak, hajlamosak székrekedésre, rendetlenkedik a májuk és az epéjük, epekő képződésre hajlamosak. De rengeteg jó visszajelzés jött már Colitisben szenvedőktől is. Erősíti a gyomorsavat, normalizálja annak termelődését, ennek köszönhetően a refluxosok is fogyaszthatják.
Ha semmi ilyen vagy ehhez hasonló problémád nincs, akkor is érdemes fogyasztani a téli időszakban, hisz tele van vitaminnal. Jelentősebb mennyiségben tartalmaz A-, B-, C- és E-vitaminokat, kalciumot, vasat, magnéziumot, foszfort, cinket, mangánt, ként, szelént és egyéb nyomelemeket, az aszaltszilvának köszönhetően rendkívül gazdag antioxidánsokban, a méz pedig – mint tudjuk – a jótékony hatóanyagok tárháza. Kiváló a légúti fertőzések és a megfázás megelőzésében is.
A vastagbél daganatosok kiegészítő terápiájának étrendjében is szerepel emésztést segítő és bélregeneráló hatása miatt.
A retek miatt ajánlatos vacsorára fogyasztani. Napi 1-2 evőkanálnyi már szépen kifejti a hatását, de ehtsz többet is, ha ízlik! 🙂
Hűtőszekrényben, lezárt üvegben 1 hétig áll el.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A feketeretket lereszelem kislyukú reszelőn, és összekeverem a többi hozzávalóval. |
Egy Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése
Nagyon köszönöm a receptet .én szoktam fogyasztani de , valamijen hús ételhez . ez nem olyan kellemes . nagyon kellemes így csak a szilva ha nincs itthon , akkor is jó lehet .?