4 0
Aszaltszilvás feketeretek saláta

Íme egy univerzális téli saláta, ami nem csak az emésztésednek jó, hanem a megfázásokat is kezelheted vele. Ráadásul finom!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 nagyobb Feketeretek
6 szem Aszaltszilva Apróra vágva
1 evőkanál Méz
1/2 Citrom leve

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Aszaltszilvás feketeretek saláta

Gyógysaláta rossz emésztésre, renyhe bél- és epeműködésre, valamint megfázás ellen.

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 7 perc
  • 1 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

A fekete retek rendkívül jó hatással van az egészségünkre, elsősorban az emésztésre, illetve a májra. Ezt a gyógysalátát kimondottan olyan emésztési problémákkal küzdőknek találtam ki, akiknek renyhe a bélműködésük, sokat puffadnak, hajlamosak székrekedésre, rendetlenkedik a májuk és az epéjük, epekő képződésre hajlamosak. De rengeteg jó visszajelzés jött már Colitisben szenvedőktől is. Erősíti a gyomorsavat, normalizálja annak termelődését, ennek köszönhetően a refluxosok is fogyaszthatják.

Ha semmi ilyen vagy ehhez hasonló problémád nincs, akkor is érdemes fogyasztani a téli időszakban, hisz tele van vitaminnal. Jelentősebb mennyiségben tartalmaz A-, B-, C- és E-vitaminokat, kalciumot, vasat, magnéziumot, foszfort, cinket, mangánt, ként, szelént és egyéb nyomelemeket, az aszaltszilvának köszönhetően rendkívül gazdag antioxidánsokban, a méz pedig – mint tudjuk – a jótékony hatóanyagok tárháza. Kiváló a légúti fertőzések és a megfázás megelőzésében is.

A vastagbél daganatosok kiegészítő terápiájának étrendjében is szerepel emésztést segítő és bélregeneráló hatása miatt.

A retek miatt ajánlatos vacsorára fogyasztani. Napi 1-2 evőkanálnyi már szépen kifejti a hatását, de ehtsz többet is, ha ízlik! 🙂

Hűtőszekrényben, lezárt üvegben 1 hétig áll el.

Antal Vali


 

(Visited 381 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A feketeretket lereszelem kislyukú reszelőn, és összekeverem a többi hozzávalóval.
Hagyom 20 percet állni, hogy a méz kioldja a hatóanyagokat a feketeretekből.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Rakott zöldbab glutén- és tejmentesen
következő
Olaszos gombaleves gazdagon
előző
Rakott zöldbab glutén- és tejmentesen
következő
Olaszos gombaleves gazdagon

Egy Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése

Hozzászólás Elküldése