1 0
Olaszos gombaleves gazdagon

Ha szereted a milánói makarónit, akkor ezt a levest is szeretni fogod. Isteni olaszos ízei visszarepítenek a nyárba.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
30 dkg vegyes erdei Gomba Nálam általában laska, csiperke, shitake és sötét trombita gomba volt
1 teáskanál Gombapor Én szoktam a gombaszezonban házilag készíteni szárított gombából
1 szál Sárgarépa
1 szál Fehérrépa
1 fej Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 San Marzano paradicsom Bármilyen paradicsom lehet, de ez a leghúsosabb, és nem fő szét
150 ml házi Paradicsomlé
1 evőkanál házi fűszeres Paradicsomszósz Jó minőségű cukormentes bio kechuppal helyettesíthető
1 púpozott teáskanál Rapunzel levespor Bármilyen bio adalékmentes ételízesítőt használhatsz, de akár zöldségléalapot is.
1 ágacska friss Kakukkfű Vagy 1 mokkáskanál morzsolt
1 ágacska friss Oregano Vagy 1 mokkáskanál morzsolt
5 nagyobb levél friss Bazsalikom Vagy 1 teáskanál morzsolt
pár levélke Rozmaring
1 csipet Borsikafű
Ízlés szerint Tarkabors
1 evőkanál Kukoricaliszt
1 csokor friss Petrezselyem

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Olaszos gombaleves gazdagon

A milánói spagetti ízei leves formájában

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 45 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

A léböjtjeimet követő levezető (Böjt-törő) hét utolsó napján szoktam elkészíteni ezt a levest, amikor visszavezetem a fehérjedús ételeket.  Mivel húst és tésztát ilyenkor még nem eszem, ezért kitaláltam, hogy készítek valami gombásat, de nem rögtön a gombapörkölttel akartam kezdeni. Így született meg ez a recept – párom nagy örömére, akinek annyira ízlett, hogy vacsora után kijelentette: Ilyet gyakrabban is főzhetnél…

Azóta is rendszeresen készítem ezt a levest, és felkerült a hivatalos böjt-törő menübe is. Persze ezt nem azt jelenti, hogy csak böjt után fogyasztható, hanem bármikor, amikor rákívánsz!

Antal Vali

Hasznos tippek:

  • A sok fűszer helyett használhatsz olasz fűszerkeveréket is – feltéve, ha nem adalékolt.
  • Tálaláskor apróra vágott friss petrezselyemzöld, vagy friss bazsalikom levél illik a tetejére.
  • Levesbetétnek rizst vagy bazsalikomos-fokhagymás levesgaluskát ajánlok.

 

(Visited 216 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés zsiradékon feltettem dinsztelődni.
Amikor már rózsaszínre üvegesedett, akkor hozzáadtam minden fűszerből egy kicsit, és még pár másodpercig tovább pirítottam.

2
Kész

Majd belezúdítottam a karikára aprózott sárgarépát és petrezselyem gyökeret. Picit megsózva tovább pároltam még 5 percig.

3
Kész

Majd hozzáadtam 2 gerezd fokhagymát, és az egész paradicsomot felkockázva (aki nem jut hozzá ízes paradicsomhoz, az 1 evőkanál paradicsom pürével helyettesítheti)

4
Kész

2-3 percig pároltam, majd következett az apróra vágott vegyes gomba. Amikor beletettem, azt is lesóztam egy lehelletnyit, és adtam hozzá a Rapunzel ételízesítőt. Addig kevergettem, amíg egy kicsit megszöttyösödött, és elkezdett összeesni. Ekkor adtam hozzá másfélszer annyi tisztított vizet, amennyi ellepte, majd hagytam majdnem készre főni.

5
Kész

Amikor már majnem megfőtt, előtte hozzáadtam a fűszerek másik felét, belenyomtan frissen a maradék egy gerezd fokhagymát, és hozzáadtam az egy evőkanál házi kechupot.

6
Kész

Majd 1,5 dl házi paradicsomlében (vagy vízzel higított pürében) elkevertem 1 púpozott evőkanál kukoricalisztet, és ezzel besürítettem a levest.
Hagytam még egyet rottyanni, és pótoltam az elfőtt vizet.

7
Kész

Tálalása

Tálaláskor apróra vágott friss petrezselyemzöld, vagy friss bazsalikom levél illik a tetejére.
Levesbetétnek rizst vagy bazsalikomos-fokhagymás levesgaluskát ajánlok.
Párom tejföllel, én parmezánnal ettem...

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Aszaltszilvás feketeretek saláta
következő
Kínai ötfűszer keverék – ahogy Antal Vali szereti
előző
Aszaltszilvás feketeretek saláta
következő
Kínai ötfűszer keverék – ahogy Antal Vali szereti

Hozzászólás Elküldése