0 0
Vegán töltött káposzta

Nos, ez az a töltött káposzta, ami után még a fanatikus húsevők is megnyalják mind a tíz ujjukat, mert méltán felveszi a versenyt a húsos változatokkal és a hagyományos ízekkel.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
3 doboz konzerv Vörösbab lecsöpögtetve
700g főtt Rizs főzve 700 g, nem pedig szárazon!
1 nagyobb Padlizsán apró kockákra vágva
2 fej Vöröshagyma
4 nagyobb gerezd Fokhagyma átpasszírozva fokhagyma nyomón
1 kg Savanyúkáposzta leszűrve, kiöblítve
6 db Babérlevél
4 evőkanál Paradicsom püré
1 teáskanál Tahini paszta elhagyható
Ízlés szerint Himalaya só
Ízlés szerint Bors
Ízlés szerint Füstölt fűszerpaprika bátran szórd, mert ez adja meg a füstölthúsos ízt
Ízlés szerint őrölt Köménymag

Hozzáadás a kedvencekhez

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vegán töltött káposzta

Egy nagyon finom hagyományos íz a teljesértékű növényi fogások, és a mindenmentes étkezés híveinek.

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 1 óra 30 perc
  • 8 Főre
  • Közepes
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Ez az az étel, amely semmiképp sem hiányozhat az ünnepi asztalról, legyen szó Karácsonyról vagy Húsvétról. Én több vegán recept verziót is kipróbáltam már, de messzemenően ez a változat a nyerő, amelyet Hévizi Dórival (vegánblog) a Karácsonyi Menü-s főzőtáborunkban készítettünk a résztvevőkkel. Ezt szeretném ma megosztani veletek.

Hasznos tippek:

  • Akár 1-2 nappal előbb is elkészíthetjük, hiszen kifejezettem jót tesz neki az állás, az ízek is sokkal jobban összeérnek.
  • A tölteléket bátran turbózhatod gombával, tofuval, hacsak nem kell ezeket valamilyen egészségügyi probléma miatt kerülnöd.
  • Ha nem kapsz a savanyúkáposzta mellé savanyított leveleket is, akkor párolt káposztalevéllel készítsd el, amelyeknek párolás előtt levékonyítottad a vastag ereit, hogy könnyebb legyen feltekerni.
  • A kesutejfölt bátran helyettesítsd bármilyen vegán tejföllel, akár a bolti vegaföllel is.
  • Ne felejtsd el a padlizsánt bepácolni előző este!

Kellemes ünnepeket és jó étvágyat kívánok!

Boda Barbara

 

 

 

Lépések

1
Kész

Előző este a padlizsánt kockázzuk fel apróra, és pácoljuk be sóval, folyékony füsttel egy éjszakára. Ettől jó füstös íze lesz a töltött káposztának. Tulajdonképpen a szalonna ízét fogja helyettesíteni.

2
Kész

Először vízen (vagy egy leheletnyi kókuszzsíron) kezdjük el sütni az előző este bepácolt padlizsán kockákat. Tegyük hozzá az összevágott hagymát, fokhagymát, süssük azzal is egy keveset. Majd öntsünk alá pici vizet, fedjük le, és pároljuk meg. Mikor megpuhult, tegyük félre.

3
Kész

Egy tálban krumplinyomóval törjük össze a babot (ne turmixoljuk) , keverjük hozzá a főtt rizst, fűszereket, (babérlevél kivételével) és a hagymás, „füstölt” padlizsánkockákat. Ez lesz a töltelékünk.

4
Kész

Töltsük meg a leveleket a szokásos módon:A káposztaleveleket mossuk át, hogy ne legyen túl savanyú. A vastag erekből vágjunk le, hogy lapos legyen. Kb. 1 púpos evőkanálnyi tölteléket helyezzünk a levél közepébe, tekerjük fel, két végét gyűrjük be - ha túl nagy a levél, nyugodtan vágjuk több felé.

5
Kész

A lábas aljába tegyük bele a savanyúkáposzta felét, tegyünk rá 2-3 db babérlevelet, borsozzuk, szórjunk rá kevés pirospaprikát, keverjük össze.
Szépen helyezzük a lábasba a töltött leveleket szorosan egymás mellé, a szálas káposzta tetejére. Rétegezhetjük több sorban is.
A batyuk tetejére halmozzuk rá a maradék savanyúkáposztát. Szórjuk meg azt is kevés köménnyel, borssal, paprikával, tegyünk rá babérlevelet, néhány kanál paradicsompasztát.
Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Lassú tűzön főzzük kb. 1-1,5 órát, hogy a káposzta megpuhuljon – közben ne kevergessük, csak rázogassuk.

6
Kész

Főzhetjük elektromos kuktában is. Ebben az esetben a főzési időt 6 percre állítsuk.
Tálaljuk kesuföllel.

7
Kész

Boda Barbara

Barbi vagyok, a „Mindennapi vegánságok Barbi Kuckójából” csoport tulajdonosa. A teljesértékű növényi étrenddel, ételkészítési praktikákkal, bevált eszközökkel és módszerekkel szeretném megismertetni az embereket, illetve szeretném megmutatni, hogyan lehet ezt az étkezést becsempészni családok hétköznapjaiba. Két fiam van és egy lányom, akikkel nagyjából sikerült megszerettetnem a teljesértékű növényi ételeket. Nem mondom, hogy könnyű volt, de nem lehetetlen. Innentől itt, Antal Vali oldalán is szeretném bemutatni a legnépszerűbb receptjeimet, amelyek a legnagyobb sikert aratták.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
citromos-hagymaleves-ceklaval-batataval-antalvali
előző
Citromos hagymaleves céklával és batátával
aldosleves-antalvali
következő
Ötükény ízű Áldos leves gombákból, gyökerekből, zöldelényekből és fejlevelűekből
citromos-hagymaleves-ceklaval-batataval-antalvali
előző
Citromos hagymaleves céklával és batátával
aldosleves-antalvali
következő
Ötükény ízű Áldos leves gombákból, gyökerekből, zöldelényekből és fejlevelűekből

Hozzászólás Elküldése

5 × három =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here