2 0
Zölddió likőr Antal Vali módra

Kóstoltál már zölddió likőrt? Nem csak finom, hanem kitűnő gyógyhatásokkal is rendelkezik. Tanuld meg Te is elkészíteni, mert nagyon egyszerű! Csak győzd kivárni! :)

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
20 szem Zölddió
1 liter 60°-osra higított Tisztaszesz semleges ízű, jó minőségű házipálinka, vodka is jó hozzá!
1 gyerekkéz nagyságú Gyömbér
1 mokkáskanál őrölt Kardamom vagy 6-8 egész
1 mokkáskanál Bourbon vanília por vagy 2 rúd vanília
5 szem Szegfűbors
8 szem Szegfűszeg
1 egész Szerecsendió Üss rá kalapáccsal, hogy egy kicsit törjön meg
1 nagyobb rúd Fahéj
30 dkg Rapadura Kókuszvirágcukorral helyettesíthető
200 ml Desztillált víz

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Zölddió likőr Antal Vali módra

Nem csak finom, hanem gyógyhatású is.

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 20 hónap
  • 1 Főre
  • Közepes
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

A népgyógyászat azt vallja, hogy a zölddiót Szentiván éjig kell begyűjteni és elkészíteni, hogy igazán finom csemegéhez jussunk. Én minden évben készítek zölddió likőrt, és nem csak azért, mert finom, hanem mert kiváló gyógyhatásai vannak – pláne úgy és olyan formában, ahogy én készítem.  Ugyanis kikísérleteztem egy olyan receptúrát, amelynek köszönhetően az elkészült likőr kiváló gyomorerősítő, méregtelenítő, parazitaellenes és emésztést normalizáló. Ráadásul sütemények ízesítésére is kiváló.

Lassan készül el, de megérni kivárni az eredményt! Nekem az a széria lett a legfinomabb, amelyről elfeledkeztem, és 2 év múlva találtam meg a kamrában.

Antal Vali

Hasznos tippek:

  • Kiváló karácsonyi ajándékötlet, ha gyártunk hozzá szép egyedi címkét, vagy különleges üvegbe palackozzuk.

zolddio-likor

(Visited 1 260 times, 7 visits today)

Lépések

1
Kész
4 hét

A zölddiókat alaposan megmossuk, és négyrét vágva berétegezzük egy nagy befőttesüvegbe.
Belekarikázzuk a gyömbért is, majd felöntjük a szesszel.
Lezárjuk az üveget, és félretesszük nem túl hideg helyre (de ne tűző napra!) érni 4 hétig. Hetente megkeverjük.

2
Kész
4 hét

Egy hónap múlva leszűrjük, majd a szűrt lébe enyhén megtörve beletesszük a fűszereket, a leszűrt zölddiót pedig felöntjük a desztillált vízzel, hogy kioldja a maradék hatóanyagot is. A zölddiókat 2 napig áztatjuk még a vízben úgy, hogy naponta többször (akár óránként) összerázzuk jó alaposan, majd hozzátöltjük a fűszeres szeszhez.
A fűszeres szeszt újabb 4 hétig érleljük.

3
Kész

Ha kész, akkor a nyers nádcukorból, és épp annyi vízből, ami ellepi a cukrot, főzünk egy sűrű szirupot, amelyet langyosra hűtve összekeverünk a leszűrt szesszel.

4
Kész
3 hónap

Ízlés szerint beállítható a szeszfok alkohollal vagy desztillált vízzel, majd üvegekbe töltjük, és jól ledugózzuk.
3 hónapig érleljük még, majd lehet fogyasztani. Karácsonyra a legfinomabb!

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
spargas-rantotta
előző
Rántotta, spárgával Pálma konyhájából
spargas-rantotta
előző
Rántotta, spárgával Pálma konyhájából

Hozzászólás Elküldése

20 + tizenhárom =

Fel a lap tetejére