Hozzávalók
-
1 csésze Zöldborsó
-
1 csésze rózsáira szedett Brokkoli
-
1 csésze rózsáira szedett Karfiol
-
1 csésze felkarikázott Sárgarépa
-
1/2 csésze felkarikázott ÚjhagymaPóréhagymával vagy főzőhagymával is finom, de akár vegyesen is használhatod a hagymákat.
-
5 dkg KókuszolajVagy ha nem vagy tejre érzékeny vagy vegán, akkor használhatsz házi vagy bio vajat is.
-
1 mokkáskanál szemes Bors
-
1 mokkáskanál szárított TárkonyVagy egy ágacska friss
-
1 nagyobb gerezd Fokhagyma
-
1 evőkanál Rapunzel levesporVegetát, podravkát és társait véletlenül se tegyél bele, mert azok tele vannak olyan adalékokkal, ami nem tesz jót a szervezetnek.
-
1 mokkáskanál KókuszvirágcukorÍzfokozó gyanánt használom, mert szépen kihozza a zöldségek ízeit. De akár el is hagyhatod.
-
1 Citrom leve
-
1 csokor friss Petrezselyem
-
2 liter Tisztított víz
-
Ízlés szerint Himalaya sóSzinte alig kell bele, ugyanis a Rapunzel ételízesítő tartalmaz sót.
Leírás
Tavasszal már annyira kívánom a friss zöld-féléket, hogy akkor szoktam felélni a mélyhűtőládám mélyén megbúvó fagyasztott zöldségmaradékokat, hogy helyet csináljak a nyáreleji friss zöldségeknek. Az a jó, hogy a hozzávalók egy része már idei, egy része viszont még tavalyi. Ez az egyik kedvenc levesem – természetesen nem csak mirelit, hanem friss zöldségekből is elkészíthető.
A mindenféle ételallergiával küzdők is kedvelni fogják, mert „mindenmentes”. Ha mégis sűríteni szeretnéd, akkor azt barnarizsliszttel tedd, bár szerintem semmi értelme sűríteni – hacsak nem főzeléknek szeretnéd elkészíteni. Ugyanis annak is finom!
Krémlevest is készíthetsz belőle, csak el kell turmixolnod, és már kész is!
Turmixolva babáknak is adható 10 hónapos kortól. Ebben az esetben ne tegyünk bele sót, pont elég lesz annyi, amennyit a Rapunzel ételízesítő tartalmaz.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A vajon/kókuszolajon megdinsztelem egy kevéske tisztított vízzel a hagymá(ka)t, majd a zöldségeket. |
2
Kész
|
Felöntöm tisztított vízzel, és beleszórom az egész borsokat. |
3
Kész
|
10 percig főzöm még, majd ha kész, és ehetőre hűlt, citromlével és apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítem. |