6 0
Tavaszváró tárkonyos zöldségleves

Te is vágysz már a friss tavaszi ízekre? Akkor készítsd el ezt a levest. Ha túl sok a télről maradt mirelit zöldséged, akkor azért, ha pedig tele vagy már friss primőrrel, akkor meg azért. Jól fogsz járni, mert finom!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 csésze Zöldborsó
1 csésze rózsáira szedett Brokkoli
1 csésze rózsáira szedett Karfiol
1 csésze felkarikázott Sárgarépa
1/2 csésze felkarikázott Újhagyma Póréhagymával vagy főzőhagymával is finom, de akár vegyesen is használhatod a hagymákat.
5 dkg Kókuszolaj Vagy ha nem vagy tejre érzékeny vagy vegán, akkor használhatsz házi vagy bio vajat is.
1 mokkáskanál szemes Bors
1 mokkáskanál szárított Tárkony Vagy egy ágacska friss
1 nagyobb gerezd Fokhagyma
1 evőkanál Rapunzel levespor Vegetát, podravkát és társait véletlenül se tegyél bele, mert azok tele vannak olyan adalékokkal, ami nem tesz jót a szervezetnek.
1 mokkáskanál Kókuszvirágcukor Ízfokozó gyanánt használom, mert szépen kihozza a zöldségek ízeit. De akár el is hagyhatod.
1 Citrom leve
1 csokor friss Petrezselyem
2 liter Tisztított víz
Ízlés szerint Himalaya só Szinte alig kell bele, ugyanis a Rapunzel ételízesítő tartalmaz sót.

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Tavaszváró tárkonyos zöldségleves

Ízletes és laktató böjtös verzióban - mindenmentesen

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 20 perc
  • 6 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Tavasszal már annyira kívánom a friss zöld-féléket, hogy akkor szoktam felélni a mélyhűtőládám mélyén megbúvó  fagyasztott zöldségmaradékokat, hogy helyet csináljak a nyáreleji friss zöldségeknek. Az a jó, hogy a hozzávalók egy része már idei, egy része viszont még tavalyi. Ez az egyik kedvenc levesem – természetesen nem csak mirelit, hanem friss zöldségekből is elkészíthető.

A mindenféle ételallergiával küzdők is kedvelni fogják, mert “mindenmentes”. Ha mégis sűríteni szeretnéd, akkor azt barnarizsliszttel tedd, bár szerintem semmi értelme sűríteni – hacsak nem főzeléknek szeretnéd elkészíteni. Ugyanis annak is finom!

Krémlevest is készíthetsz belőle, csak el kell turmixolnod, és már kész is!

Turmixolva babáknak is adható 10 hónapos kortól. Ebben az esetben ne tegyünk bele sót, pont elég lesz annyi, amennyit a Rapunzel ételízesítő tartalmaz.

Antal Vali

(Visited 1 378 times, 2 visits today)

Lépések

1
Kész

A vajon/kókuszolajon megdinsztelem egy kevéske tisztított vízzel a hagymá(ka)t, majd a zöldségeket.

2
Kész

Felöntöm tisztított vízzel, és beleszórom az egész borsokat.
Ha felforrt, akkor belenyomom a fokhagymát, beleteszem az ételízesítőt, és megszórom tárkonnyal.

3
Kész

10 percig főzöm még, majd ha kész, és ehetőre hűlt, citromlével és apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítem.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Tabbouleh
következő
Thaiföldi kókusztej puding
előző
Tabbouleh
következő
Thaiföldi kókusztej puding

Hozzászólás Elküldése

2 + hat =

Fel a lap tetejére