4 0
Thaiföldi kókusztej puding

Vacak bolti pudingporok helyett itt egy újabb percek alatt elkészülő házi változat - természetesen glutén - és laktózmentesen. Ha szereted a kókuszt, akkor ne hagyd ki!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
4 dl Kókusztej
3 evőkanál Kókuszvirágcukor
3 evőkanál Rizskeményítő
3 evőkanál Kókuszreszelék
1 mokkáskanál Bourbon vanília por Vagy 1 zacskó vaníliás rapadura, vagy 15 csepp vanília esszencia
Az öntethez
Turmixolt Idénygyümölcsök Mangóval a legfinomabb, de bármilyen idénygyümölcs jó hozzá
vagy
Bármilyen házi Lekvár Nálam az őszibarack és az eper volt a legnyerőbb

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Thaiföldi kókusztej puding

Laktóz- és gluténmentes édesség kókuszrajongóknak.

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 10 perc + dermedési idő
  • 3 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

  • Az öntethez

  • vagy

Leírás

Megosztás

Amikor közzétettem a kókusztej receptjét, eszembe jutott egy isteni finom csemege, amelyet kókusztejből kell készíteni. Itt az ideje, hogy ezt a receptemet is közkinccsé tegyem, pláne, hogy nem idényjellegű édesség, szinte bármikor el lehet készíteni.

Valójában nem túl sok köze van Thaiföldhöz – bevallom, többször is jártam ott, de soha nem találkoztam vele, ellenben a thai palacsintával és a kókuszos feketerizzsel igen – viszont összetevői alapján tipikus thai desszertnek sejthetné az ember lánya. A receptet én találtam ki, de még az is lehet, hogy valóban létezik valami hasonló a thai ételek közt is. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy nagyon finom, laktóz- és gluténmentes, nincs benne mesterséges aroma és színezék, mint a bolti pudingporokban, és nagyon könnyű elkészíteni.

Mangószósszal és ananász szósszal a legfinomabb, de tálalhatod banánszósszal is. Ha nem ragaszkodsz a délszaki gyümölcsökhöz, akkor szinte bármilyen idénygyümölcs turmixolt pépjével, vagy kedvenc házi (lehetőleg cukormentes) lekvároddal is adhatod.

Kóstoltad már a népszerű bulgurpudingomat?

Antal Vali

(Visited 1 847 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A kókusztejben elkeverem a kókuszvirágcukrot és a bourbon vanília port vagy esszenciát, és elkezdem főzni.

2
Kész

Ha már forr, apránként hozzáadom a kukoricakeményítőt. Kevergetve főzöm tovább, míg be nem sűrűsödik.

3
Kész

Tálalása

Ha besűrűsödött, krémespohárba vagy pudingformába öntöm, és lehűtve, házi cukormentes mangószósszal tálalom. Mivel itthon ritkán jutunk mangóhoz, tálalhatjuk házi alma-, narancs-, vagy baracklekvárral is, valamint bármilyen idénygyúmölcs turmixolt pépjével is.
Az igazán ínyencek egy leheletnyi kókuszlikőrrel is meglocsolhatják.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Tavaszváró tárkonyos zöldségleves
következő
Rizspuding alaprecept
előző
Tavaszváró tárkonyos zöldségleves
következő
Rizspuding alaprecept

2 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése

Hozzászólás Elküldése