Hozzávalók
-
4 dl Kókusztej
-
3 evőkanál Kókuszvirágcukor
-
3 evőkanál Rizskeményítő
-
3 evőkanál Kókuszreszelék
-
1 mokkáskanál Bourbon vanília porVagy 1 zacskó vaníliás rapadura, vagy 15 csepp vanília esszencia
-
Az öntethez
-
Turmixolt IdénygyümölcsökMangóval a legfinomabb, de bármilyen idénygyümölcs jó hozzá
-
vagy
-
Bármilyen házi LekvárNálam az őszibarack és az eper volt a legnyerőbb
Leírás
Amikor közzétettem a kókusztej receptjét, eszembe jutott egy isteni finom csemege, amelyet kókusztejből kell készíteni. Itt az ideje, hogy ezt a receptemet is közkinccsé tegyem, pláne, hogy nem idényjellegű édesség, szinte bármikor el lehet készíteni.
Valójában nem túl sok köze van Thaiföldhöz – bevallom, többször is jártam ott, de soha nem találkoztam vele, ellenben a thai palacsintával és a kókuszos feketerizzsel igen – viszont összetevői alapján tipikus thai desszertnek sejthetné az ember lánya. A receptet én találtam ki, de még az is lehet, hogy valóban létezik valami hasonló a thai ételek közt is. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy nagyon finom, laktóz- és gluténmentes, nincs benne mesterséges aroma és színezék, mint a bolti pudingporokban, és nagyon könnyű elkészíteni.
Mangószósszal és ananász szósszal a legfinomabb, de tálalhatod banánszósszal is. Ha nem ragaszkodsz a délszaki gyümölcsökhöz, akkor szinte bármilyen idénygyümölcs turmixolt pépjével, vagy kedvenc házi (lehetőleg cukormentes) lekvároddal is adhatod.
Kóstoltad már a népszerű bulgurpudingomat?
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A kókusztejben elkeverem a kókuszvirágcukrot és a bourbon vanília port vagy esszenciát, és elkezdem főzni. |
2
Kész
|
Ha már forr, apránként hozzáadom a kukoricakeményítőt. Kevergetve főzöm tovább, míg be nem sűrűsödik. |
3
Kész
|
TálalásaHa besűrűsödött, krémespohárba vagy pudingformába öntöm, és lehűtve, házi cukormentes mangószósszal tálalom. Mivel itthon ritkán jutunk mangóhoz, tálalhatjuk házi alma-, narancs-, vagy baracklekvárral is, valamint bármilyen idénygyúmölcs turmixolt pépjével is. |
2 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése
Egyébként van egy hasonló thai édesség, kókusztej és mangó zselé, amit agar-agarral készítenek el 🙂
Na, tudtam én, hogy annyira nem nyúlhatok mellé… 🙂