Hozzávalók
-
15 dkg Csicseriborsóliszt
-
10 dkg Kölesliszt
-
10 dkg Kukoricaliszt
-
5 dkg Amarantliszt
-
2 dkg Pattogatott amarantKb. 5 evőkanálnyi.
-
2 dkg ÚtifűmaghéjKb. 5 evőkanálnyi.
-
2 evőkanál Extraszűz olívaolaj
-
1 teáskanál Szódabikarbóna
-
1 teáskanál Himalaya só
-
250 ml házi Paradicsomlé
-
500 ml Tisztított víz
-
5-6 olajban eltett AszaltparadicsomVágjuk kisebb kockákra
-
Ízlés szerint Bazsalikom
-
Ízlés szerint Oregano
-
Ízlés szerint Kakukkfű
-
Ízlés szerint Zsálya
-
Ízlés szerint Rozmaring
-
Ízlés szerint Fokhagymapehely
Leírás
Van egy glutén-, laktóz-, tejfehérje-, tojás-, élesztő- és cukormentes anticandidás (azaz mindenmentes) kenyér alapreceptem, amit kiválóan lehet variálni, hogy minél több ízben és változatban étkezhessenek a szigorú diétán lévők és a valamilyen ételallergiában szenvedők is. Közkívánatra ma az aszalt paradicsomos verziót osztom meg, amit akár mindenmentes pizzaalapnak is használhatsz, de olaszos zsemlécskéket is formálhatsz belőle.
Az aszaltparadicsom mellé pár szem fekete olívabogyót is belekockázhatsz, mert isteni ízt ad neki.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
20 perc
|
A hozzávalókat összekeverem, és negyed órát pihentetem, hogy a hozzávalók megszívják magukat a vízzel - ezalatt a sütő elő is melegszik 220 °C-ra. |
2
Kész
75 perc
|
Kikent sütőformában negyed óráig sütöm 220°C-on, majd 60 percet 180°C-on. |
3
Kész
|
A formából kiborítva rácson hűtöm ki. |