• Kezdőlap
  • Ételek
  • Aszaltparadicsomos, zöldfűszeres kenyér házilag – mindenmentesen
2 0
Aszaltparadicsomos, zöldfűszeres kenyér házilag – mindenmentesen

érdemes megkóstolnod akkor is, ha nincs semmilyen ételallergiád, mert nagyon finom!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
15 dkg Csicseriborsóliszt
10 dkg Kölesliszt
10 dkg Kukoricaliszt
5 dkg Amarantliszt
2 dkg Pattogatott amarant Kb. 5 evőkanálnyi.
2 dkg Útifűmaghéj Kb. 5 evőkanálnyi.
2 evőkanál Extraszűz olívaolaj
1 teáskanál Szódabikarbóna
1 teáskanál Himalaya só
250 ml házi Paradicsomlé
500 ml Tisztított víz
5-6 olajban eltett Aszaltparadicsom Vágjuk kisebb kockákra
Ízlés szerint Bazsalikom
Ízlés szerint Oregano
Ízlés szerint Kakukkfű
Ízlés szerint Zsálya
Ízlés szerint Rozmaring
Ízlés szerint Fokhagymapehely

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Aszaltparadicsomos, zöldfűszeres kenyér házilag – mindenmentesen

Ez a mindenmentes kenyerem isteni finom olaszos változata, ami akár pizzaalap is lehet az ételallergiásoknak.

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 95 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Van egy glutén-, laktóz-, tejfehérje-, tojás-, élesztő- és cukormentes anticandidás (azaz mindenmentes) kenyér alapreceptem, amit kiválóan lehet variálni, hogy minél több ízben és változatban étkezhessenek a szigorú diétán lévők és a valamilyen ételallergiában szenvedők is. Közkívánatra ma az aszalt paradicsomos verziót osztom meg, amit akár mindenmentes pizzaalapnak is használhatsz, de olaszos zsemlécskéket is formálhatsz belőle.

(Visited 1 926 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész
20 perc

A hozzávalókat összekeverem, és negyed órát pihentetem, hogy a hozzávalók megszívják magukat a vízzel - ezalatt a sütő elő is melegszik 220 °C-ra.

2
Kész
75 perc

Kikent sütőformában negyed óráig sütöm 220°C-on, majd 60 percet 180°C-on.

3
Kész

A formából kiborítva rácson hűtöm ki.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Antal Vali “mindenmentes” kenyere (Variálható alaprecept!)
következő
Aszaltszilvás forraltbor
előző
Antal Vali “mindenmentes” kenyere (Variálható alaprecept!)
következő
Aszaltszilvás forraltbor

Hozzászólás Elküldése