3 0
Aszaltparadicsomos, zöldfűszeres kenyér házilag – mindenmentesen

Ez a mindenmentes kenyerem isteni finom olaszos változata, ami akár pizzaalap is lehet az ételallergiásoknak. Érdemes megkóstolnod akkor is, ha nincs semmilyen ételallergiád, mert nagyon finom!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
15 dkg Csicseriborsóliszt
10 dkg Kölesliszt
10 dkg Kukoricaliszt
5 dkg Amarantliszt
2 dkg Pattogatott amarant Kb. 5 evőkanálnyi.
2 dkg Útifűmaghéj Kb. 5 evőkanálnyi.
2 evőkanál Extraszűz olívaolaj
1 teáskanál Szódabikarbóna
1 teáskanál Himalaya só
250 ml házi Paradicsomlé
500 ml Tisztított víz
5-6 olajban eltett Aszaltparadicsom Vágjuk kisebb kockákra
Ízlés szerint Bazsalikom
Ízlés szerint Oregano
Ízlés szerint Kakukkfű
Ízlés szerint Zsálya
Ízlés szerint Rozmaring
Ízlés szerint Fokhagymapehely

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Aszaltparadicsomos, zöldfűszeres kenyér házilag – mindenmentesen

Mindenmentes pizzaalapnak is kiváló

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 95 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Van egy glutén-, laktóz-, tejfehérje-, tojás-, élesztő- és cukormentes anticandidás (azaz mindenmentes) kenyér alapreceptem, amit kiválóan lehet variálni, hogy minél több ízben és változatban étkezhessenek a szigorú diétán lévők és a valamilyen ételallergiában szenvedők is. Közkívánatra ma az aszalt paradicsomos verziót osztom meg, amit akár mindenmentes pizzaalapnak is használhatsz, de olaszos zsemlécskéket is formálhatsz belőle.

Az aszaltparadicsom mellé pár szem fekete olívabogyót is belekockázhatsz, mert isteni ízt ad neki.

Antal Vali

(Visited 2 147 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész
20 perc

A hozzávalókat összekeverem, és negyed órát pihentetem, hogy a hozzávalók megszívják magukat a vízzel - ezalatt a sütő elő is melegszik 220 °C-ra.

2
Kész
75 perc

Kikent sütőformában negyed óráig sütöm 220°C-on, majd 60 percet 180°C-on.

3
Kész

A formából kiborítva rácson hűtöm ki.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Antal Vali “mindenmentes” kenyere (Variálható alaprecept!)
következő
Aszaltszilvás forraltbor
előző
Antal Vali “mindenmentes” kenyere (Variálható alaprecept!)
következő
Aszaltszilvás forraltbor

Hozzászólás Elküldése