3 0
Aszaltszilvás forraltbor

Az egyik legnépszerűbb forraltbor receptem. Nem csak finom, hanem kiváló náthaűző, és emésztést serkentő ital is - ha nem esünk vele túlzásba.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 üveg testes Vörösbor
1 dl Tisztított víz
20 dkg Aszaltszilva
1 kisujjnyi egész Fahéj
10-15 Szegfűszeg
4-5 szem Szegfűbors
4-5 szem Borókabogyó
1 mokkáskanál Rózsabors
2-3 szem Kardamom
Ízlés szerint Méz Én van, hogy nem édesítem semmivel.

Hozzáadás a kedvencekhez

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Aszaltszilvás forraltbor

Finom téli melengető ital, jótékony hatásokkal.

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • kb. 30 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Én semmiben nem rajongok a „hagyományosért”. Mindenben a különlegességet szeretem. Sok-sok évvel ezelőtt telente mindig összegyűlt a baráti társaság a konyhámban, és kártyáztunk. Ezekre az alkalmakra szoktam kísérletezgetni a forraltborral, és a kísérleti nyulaim nem panaszkodtak. Három nagy kedvenc lett: a gyömbéres forraltbor, az erdei gyümölcsös forraltbor és az aszaltszilvás. Most közkívánatra az aszaltszilvás receptjét osztom meg, ami egyébiránt nem csak finom, hanem kiváló náthaűző, és emésztést serkentő ital. Persze túlzásba esni a fogyasztásával nem illik, mert akkor már nem gyógyít, hanem rombol (az agysejtekre gondoltam…)

Antal Vali

Lépések

1
Kész

A szilvát forraljuk fel a vízzel, és lassú tűzön rotyogtassuk kb. 10 percet úgy, hogy az elfőtt vizet (ha elfövi) finoman pótolgassuk. Közben tegyük hozzá a fűszereket.

2
Kész

Ha jól kifőztük az aszaltszilva ízét, akkor öntsük nyakon a vörösborral, és mindösszesen egyszer rottyantsuk meg, hogy el ne főzzük belőle az alkoholt.

3
Kész

Fedőzzük le, kapcsoljuk le alatta a lángot, és hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. 10 perc után (amikor már kb. 70-80 °C-ra hűlt) keverjük hozzá a mézet, vagy akár szilvaszirupot.
Bevallom, én nem szoktam édesíteni.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
aszaltparadicsomos-mindenmentes-kenyer-antalvali
előző
Aszaltparadicsomos, zöldfűszeres kenyér házilag – mindenmentesen
gyomberes-forraltbor-antalvali
következő
Gyömbéres forraltbor
aszaltparadicsomos-mindenmentes-kenyer-antalvali
előző
Aszaltparadicsomos, zöldfűszeres kenyér házilag – mindenmentesen
gyomberes-forraltbor-antalvali
következő
Gyömbéres forraltbor

2 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése

Kedves Valika!
A recept nagyon tetszik, meg is fogom csinálni, de egyet hiányolok: a fűszereket mikor teszed bele?

Ott van benne a recept leírásában ez elkészítési lépéseknél! Ez az első lépés, idézem: A szilvát forraljuk fel a vízzel, és lassú tűzön rotyogtassuk kb. 10 percet úgy, hogy az elfőtt vizet (ha elfövi) finoman pótolgassuk. Közben tegyük hozzá a fűszereket.

Hozzászólás Elküldése

tíz + 9 =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here