Hozzávalók
-
10 dkg Kókuszvirágcukora karamellhez
-
5 db Almasavanykás legyen!
-
8 dkg Vaj
-
20 dkg Köles
-
10 dkg KókuszvirágcukorA tésztába. Ízlés szerint elhagyhatod, vagy tehetsz kevesebbet, vagy többet is.
-
2,5 dl Rizstej
-
6 evőkanál Extraszűz olívaolaj
-
1 evőkanál Balzsamecet
-
1 teáskanál Szódabikarbóna
-
2 db Tojás
-
Ízlés szerint Bourbon vanília por
-
1 csipet Himalaya só
Leírás
Mivel az almafáim az idén roskadoztak a gyümölcsöktől nem győztem almás finomságokat készíteni. Sokat elajándékoztam a szomszédoknak, rengeteget elvittek lovaknak rackáknak és tyúkoknak, majd a végén még a sukorói vadmadárkórháznak is juttattam belőle, de még akkor is volt a fákon és alatta! 🙂
Ettem nyersen, kompótnak, sütve, főzve, töltve, és hogy meg ne unjam az almás dolgokat (van egy nagyon finom husis-almás receptem is, nem vegetáriánusoknak!) elkezdtem variálni a recepteket. Ennek az eredménye az egyik gyorsan elkészíthető kedvenc sütim. Szép is, ínycsiklandó, és szinte mindenki szereti! És sok időt sem kell rá pazarolni! 🙂
Pálma
Lépések
1
Kész
|
A kölest háromszoros vízben megfőzzük és kihűtjük. |
2
Kész
|
Az almát meghámozzuk, szeletekre vágjuk. |
3
Kész
|
A 10 dkg kókuszvirágcukrot karamellizáljuk, beletesszük a vajat, és ha elolvadt, beletesszük az almát és aranybarnára sütjük, összeforraljuk. Kicsit kihűtjük, és egy tortaformába öntjük. |
4
Kész
|
A megfőzött kölest összekeverjük a többi összetevővel és óvatosan a karamellizált alma tetejére kanalazzuk. |
5
Kész
|
180°C-os sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, és mielőtt teljesen kihűl kiborítjuk a tortaformából. Még fahéjjal is megszórhatjuk, de ez nem kötelező, csak emel az ízek harmóniáján. |