Hozzávalók
- 10 dkg Kókuszvirágcukora karamellhez
- 5 db Almasavanykás legyen!
- 8 dkg Vaj
- 20 dkg Köles
- 10 dkg KókuszvirágcukorA tésztába. Ízlés szerint elhagyhatod, vagy tehetsz kevesebbet, vagy többet is.
- 2,5 dl Rizstej
- 6 evőkanál Extraszűz olívaolaj
- 1 evőkanál Balzsamecet
- 1 teáskanál Szódabikarbóna
- 2 db Tojás
- Ízlés szerint Bourbon vanília por
- 1 csipet Himalaya só
Leírás
Mivel az almafáim az idén roskadoztak a gyümölcsöktől nem győztem almás finomságokat készíteni. Sokat elajándékoztam a szomszédoknak, rengeteget elvittek lovaknak rackáknak és tyúkoknak, majd a végén még a sukorói vadmadárkórháznak is juttattam belőle, de még akkor is volt a fákon és alatta! 🙂
Ettem nyersen, kompótnak, sütve, főzve, töltve, és hogy meg ne unjam az almás dolgokat (van egy nagyon finom husis-almás receptem is, nem vegetáriánusoknak!) elkezdtem variálni a recepteket. Ennek az eredménye az egyik gyorsan elkészíthető kedvenc sütim. Szép is, ínycsiklandó, és szinte mindenki szereti! És sok időt sem kell rá pazarolni! 🙂
Pálma
Lépések
1 Kész | A kölest háromszoros vízben megfőzzük és kihűtjük. |
2 Kész | Az almát meghámozzuk, szeletekre vágjuk. |
3 Kész | A 10 dkg kókuszvirágcukrot karamellizáljuk, beletesszük a vajat, és ha elolvadt, beletesszük az almát és aranybarnára sütjük, összeforraljuk. Kicsit kihűtjük, és egy tortaformába öntjük. |
4 Kész | A megfőzött kölest összekeverjük a többi összetevővel és óvatosan a karamellizált alma tetejére kanalazzuk. |
5 Kész | 180°C-os sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, és mielőtt teljesen kihűl kiborítjuk a tortaformából. Még fahéjjal is megszórhatjuk, de ez nem kötelező, csak emel az ízek harmóniáján. |