5 0
Köleses, karamellás almatorta

Télre, nyárra alkalmas édesség, felnőttnek, gyereknek kedvence lehet!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
10 dkg Kókuszvirágcukor a karamellhez
5 db Alma savanykás legyen!
8 dkg Vaj
20 dkg Köles
10 dkg Kókuszvirágcukor A tésztába. Ízlés szerint elhagyhatod, vagy tehetsz kevesebbet, vagy többet is.
2,5 dl Rizstej
6 evőkanál Extraszűz olívaolaj
1 evőkanál Balzsamecet
1 teáskanál Szódabikarbóna
2 db Tojás
Ízlés szerint Bourbon vanília por
1 csipet Himalaya só

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Köleses, karamellás almatorta

Gluténmentes finomság nem csak az almaszezon idejére

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • 1,5 óra
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Mivel az almafáim az idén roskadoztak a gyümölcsöktől nem győztem almás finomságokat készíteni. Sokat elajándékoztam a szomszédoknak, rengeteget elvittek lovaknak rackáknak és tyúkoknak, majd a végén még a sukorói vadmadárkórháznak is juttattam belőle, de még akkor is volt a fákon és alatta! 🙂
Ettem nyersen, kompótnak, sütve, főzve, töltve, és hogy meg ne unjam az almás dolgokat (van egy nagyon finom husis-almás receptem is, nem vegetáriánusoknak!) elkezdtem variálni a recepteket. Ennek az eredménye az egyik gyorsan elkészíthető kedvenc sütim. Szép is, ínycsiklandó, és szinte mindenki szereti! És sok időt sem kell rá pazarolni! 🙂

Pálma

 

(Visited 1 553 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A kölest háromszoros vízben megfőzzük és kihűtjük.

2
Kész

Az almát meghámozzuk, szeletekre vágjuk.

3
Kész

A 10 dkg kókuszvirágcukrot karamellizáljuk, beletesszük a vajat, és ha elolvadt, beletesszük az almát és aranybarnára sütjük, összeforraljuk. Kicsit kihűtjük, és egy tortaformába öntjük.

4
Kész

A megfőzött kölest összekeverjük a többi összetevővel és óvatosan a karamellizált alma tetejére kanalazzuk.

5
Kész

180°C-os sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, és mielőtt teljesen kihűl kiborítjuk a tortaformából. Még fahéjjal is megszórhatjuk, de ez nem kötelező, csak emel az ízek harmóniáján.

Pálma

Recept Értékelések

Átlagpontszám:
(5)
Összes Értékelés:1

Elkészítettem a tortát, elsöprő sikert aratott., köszönet a receptért!
Még a Férjemnek is nagyon ízlett, aki egyébként ki nem állhatja a sült gyümölcsök ízét, így semmilyen almás sütit nem eszik meg. Azt mondta, amiatt ízlett neki, mert a karamell bevonja az almadarabkákat, s így teljesen más ízhatást eredményez, mint mondjuk egy almáspitében.

A 4 adagos mennyiségnél az előírt 2,5 dl tej helyett csak szűk 2 dl-t adtam hozzá, mert nagyon folyékonynak tűnt a nyers tészta. Jól tettem,mert így is nagyon laza és puha lett, több folyadékkal szerintem teljesen szétomlott vagy elfolyt volna; így javaslom, hogy a folyadékot mindenki apránként adagolja a tésztához.
Más gyümölccsel is el fogom készíteni, mivel kitűnő alap recept.

előző
Tojásos zöldbablecsó
következő
Őszibarackfelfújt – egészségesen
előző
Tojásos zöldbablecsó
következő
Őszibarackfelfújt – egészségesen

Hozzászólás Elküldése

tizenhét − tizenhat =

Fel a lap tetejére