Hozzávalók
-
4 közepes Sárgarépa
-
4 maréknyi darált Dióbél
-
3 evőkanál MézJuharsziruppal vagy kókuszvirágcsiruppal is finom! Vegánok természetesen ezeket használják, és ne a mézet.
-
1/2 mokkáskanál Fahéj
-
Kókuszreszelék
-
1 bio Citrom leve
-
1 bio Citrom héjaHa nincs bio citromod, akkor használj 3-4 csepp 100%-os organikus citrom illóolajat
-
1 csipet őrölt KardamomElhagyható, ha épp nincs otthon.
Leírás
Szeretem a nyers édességeket, mert nincs velük túl sok macera, és percek alatt elkészülnek. Nem tudom, milyen ihletettségem volt, amikor a sárgarépához nyúltam, hogy abból alkossak édességet, mert bármily megdöbbentő, isteni finom lett.
Gyakorlatilag a diós sárgarépa salátámat szerettem volna elkészíteni, csak amikor elkezdtem reszelni a répát, rájöttem, hogy rossz lyukméretet választottam, és cérnavékonyra reszeltem a sárgarépát, ami rögtön levet eresztett, és összeállt egy kezelhetetlen trutymóvá. Salátának nem volt való, az biztos. Aztán jött az isteni szikra, és ledaráltam a diót, ami eredetileg darabosan került volna bele a salátába. És itt indult el a fantáziám…
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A sárgarépát meghámozzuk és nagyon finomra reszeljük. |
2
Kész
|
Összedolgozzuk a darált dióval és a mézzel. Citromlével, citromhéjjal (vagy pár csepp citromolajjal), fahéjjal és kardamommal ízesítjük. |
3
Kész
|
Golyókat formálunk belőle és kókuszreszelékben megforgatjuk. |
4
Kész
|
Tippek:1. Rumban áztatott mazsolát is keverhetünk hozzá! |
4 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése
Szia kedves Vali!
Vajon ez a recept sárgarépa helyett sütőtökkel is működik?
Szerintem működik. És ha már a variációknál tartunk, akkor édesburgonyával sem lehet rossz!
Kekszes golyókat szoktam készíteni . de ezt még nem készítettem . Ezt is meg próbálom . ha ez megy ez is fog menni . szeretettel köszönöm .
Hidd el, ez egy fokkal egészségesebb, mint a kekszes… 🙂