6 0
Diós-répás golyócskák

Ezt a szuperegészséges nasit pár perc alatt össze tudod dobni magadnak, ha rád tör az édesség utáni vágy.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
4 közepes Sárgarépa
4 maréknyi darált Dióbél
3 evőkanál Méz Juharsziruppal vagy kókuszvirágcsiruppal is finom! Vegánok természetesen ezeket használják, és ne a mézet.
1/2 mokkáskanál Fahéj
Kókuszreszelék
1 bio Citrom leve
1 bio Citrom héja Ha nincs bio citromod, akkor használj 3-4 csepp 100%-os organikus citrom illóolajat
1 csipet őrölt Kardamom Elhagyható, ha épp nincs otthon.

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Diós-répás golyócskák

Egészséges és finom nyers édesség, amely percek alatt elkészül

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Szeretem a nyers édességeket, mert nincs velük túl sok macera, és percek alatt elkészülnek. Nem tudom, milyen ihletettségem volt, amikor a sárgarépához nyúltam, hogy abból alkossak édességet, mert bármily megdöbbentő, isteni finom lett.

Gyakorlatilag a diós sárgarépa salátámat szerettem volna elkészíteni, csak amikor elkezdtem reszelni a répát, rájöttem, hogy rossz lyukméretet választottam, és cérnavékonyra reszeltem a sárgarépát, ami rögtön levet eresztett, és összeállt egy kezelhetetlen trutymóvá. Salátának nem volt való, az biztos. Aztán jött az isteni szikra, és ledaráltam a diót, ami eredetileg darabosan került volna bele a salátába. És itt indult el a fantáziám…

Antal Vali

Lépések

1
Kész

A sárgarépát meghámozzuk és nagyon finomra reszeljük.

2
Kész

Összedolgozzuk a darált dióval és a mézzel. Citromlével, citromhéjjal (vagy pár csepp citromolajjal), fahéjjal és kardamommal ízesítjük.

3
Kész

Golyókat formálunk belőle és kókuszreszelékben megforgatjuk.
Mivel a massza állaga a répák nedességtartalmától függ, ha túl híg, dúsíthatjuk még egy kis dióval, házi darált keksszel, ha túl száraz, akkor tegyünk hozzá még mézet vagy citromlevet, narancslevet.

4
Kész

Tippek:

1. Rumban áztatott mazsolát is keverhetünk hozzá!
2. Kókuszreszelék helyett forgathatjuk fahéjas dióba is.
3. Citrom helyett naranccsal is elkészíthető.
4. Ha felnőtteknek készül, akkor egy kis rumot is tehetünk bele.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 40 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. 2024-ben pedig elnyertem a Szakmai Elit Női Kiválósága díjat. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
komlos-kovasz-mezzel
előző
Komlós kovász mézzel – kenyérsütéshez
vanilias-makpuding
következő
Vaníliás mákpuding
komlos-kovasz-mezzel
előző
Komlós kovász mézzel – kenyérsütéshez
vanilias-makpuding
következő
Vaníliás mákpuding

4 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése

Hozzászólás Elküldése

tizenhárom − egy =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here