Hozzávalók
-
1 csésze darált Mák
-
1/4 csésze Tönkölydara
-
6 csepp bio Citrom illóolaj
-
1/4 mokkáskanál Bourbon vanília porVagy 6 csepp bio vanília kivonat
-
1/5 csésze MézVegánok kókuszvirág sziruppaé helyettesítsék.
-
1 csipet Himalaya só
-
2 csésze Növényi tejKókusztejjel a legfinomabb, sima rizstejjel is jó. Ha egyik sincs, bátran készítsd el tisztított vízzel, nem fogsz csalódni.
Leírás
Párom imádja a mákot, ezért állandóan jár az agyam újabbnál újabb mákos kreálmányokon. Amikor kevés az időm, de jól jönne egy kis mákos finomság, akkor általában valamilyen mákpudingot dobok össze. A minap ezt sikerült összehoznom! Nagyon finom lett!
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
Melegítsük fel a növényi tejet vagy vizet és ha már jó forró, akkor apránként csorgassuk bele a darát. Sózzuk meg, és kis lángon, állandó keverés mellett főzzük sűrűre. |
2
Kész
|
Ha már jó sűrű, akkor vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a mákot. Keverjük jól el, majd mehet bele a többi ízesítő: a méz, a citromolaj és a vaníliapor. |
3
Kész
|
TálalásTöltsük krémespohárba vagy pudingformába, és várjuk meg, míg megdermed, azután borítsuk ki tányérra. |