7 0
Póréhagymás brokkolikrémleves mindenmentesen

Ha szereted a brokkolikrémlevest, és a póréhagyma krémlevest is, akkor okvetlenül próbáld ki ezt a receptet! Ha glutén- és tejmentes diétán vagy, akkor meg pláne! :)

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 közepes fej Brokkoli
1/2 szál nagyobb Póréhagyma
4 evőkanál Kókuszolaj Dezodorált kókuszolajat használt, de ügyelj, hogy ne hexános legyen!
Tisztított víz
1 csapott evőkanál Rizsliszt Én barnarizsliszttel szeretem.
2 dl Rizstejszín Elhagyható. Csak akkor tedd bele, ha még krémesebb végeredményt szeretnél.
Ízlés szerint Himalaya só
1 csipet őrölt Szerecsendió

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Póréhagymás brokkolikrémleves mindenmentesen

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 40 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

A póréhagymakrém-levest és a brokkolikrémlevest önmagában is szeretem mindkettőt. De így együtt valami mennyei párost alkotnak. Ezzel a recepttel azoknak szeretnék kedvezni, akik tej és gluténmentesen étkeznek, hogy ők is élvezhessék ezt a kiváló ízkombinációt.

Merészebbek még egy kis mentával is megbolondíthatják.

Antal Vali

(Visited 1 703 times, 2 visits today)

Lépések

1
Kész

A póréhagymát vékonyra felkarikázom, a brokkolit rózsáira szedem, és a szárát, ha nem fás, szintén vékonyra felkarikázom.

2
Kész

Kevés kókuszzsíron megdinsztelem a póréhagymát, majd hozzáadom a brokkoli szárat is. A rózsákat csak akkor adom hozzá, ha a szár már kicsit puhult.

3
Kész
15 perc

Megszórom egy kis rizsliszttel, jó összekeverem, majd felöntöm annyi tisztított vízzel, amennyi éppen ellepi, és egy kevés sóval készre párolom 15 perc alatt. Akkor jó, ha még tartja az üdezöld színét. Ha már sárgul, akkor túlfőztük. Úgy sem lesz rossz, csak emígy szebb is, finomabb is és egészségesebb is.

4
Kész

Botmixereztem, és már kész is. Ha krémesebb hatásra vágysz, akkor keverj bele egy kis rizstejszínt.

5
Kész

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
vanilias-makpuding
előző
Vaníliás mákpuding
következő
Vöröslencse pástétom Antal Vali módra
vanilias-makpuding
előző
Vaníliás mákpuding
következő
Vöröslencse pástétom Antal Vali módra

2 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése

Hozzászólás Elküldése