Hozzávalók
-
1 közepes fej Brokkoli
-
1/2 szál nagyobb Póréhagyma
-
4 evőkanál KókuszolajDezodorált kókuszolajat használt, de ügyelj, hogy ne hexános legyen!
-
Tisztított víz
-
1 csapott evőkanál RizslisztÉn barnarizsliszttel szeretem.
-
2 dl RizstejszínElhagyható. Csak akkor tedd bele, ha még krémesebb végeredményt szeretnél.
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
1 csipet őrölt Szerecsendió
Leírás
A póréhagymakrém-levest és a brokkolikrémlevest önmagában is szeretem mindkettőt. De így együtt valami mennyei párost alkotnak. Ezzel a recepttel azoknak szeretnék kedvezni, akik tej és gluténmentesen étkeznek, hogy ők is élvezhessék ezt a kiváló ízkombinációt.
Merészebbek még egy kis mentával is megbolondíthatják.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
|
2
Kész
|
|
3
Kész
15 perc
|
Megszórom egy kis rizsliszttel, jó összekeverem, majd felöntöm annyi tisztított vízzel, amennyi éppen ellepi, és egy kevés sóval készre párolom 15 perc alatt. Akkor jó, ha még tartja az üdezöld színét. Ha már sárgul, akkor túlfőztük. Úgy sem lesz rossz, csak emígy szebb is, finomabb is és egészségesebb is. |
4
Kész
|
|
5
Kész
|
|
2 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése
Én pont igy csinalom csak időnként vöröshagymával és rizstejszinnel. Isteni finom.
Én is szoktam vöröshagymával készíteni, de abból sokkal kevesebbet teszek bele. 🙂