Hozzávalók
-
40% Himalaya só
-
5% Őrölt pirospaprika
-
5% őrölt Koriandermag
-
5% szárított Vöröshagyma
-
5% Fokhagymapehely
-
4% Fehérüröm
-
4% Petrezselyem
-
4% Bors
-
4% Kakukkfű
-
4% Kurkuma por
-
4% Babérlevél
-
3 % Levendula virág
-
3% Mustármag
-
2 % Csilipaprika
-
2% Görögszénamag
-
2% Római köménymag
-
2% Köménymag
-
1 % Füstölt fokhagymahéj
-
1 % Kókuszvirágcukor
Leírás
A böjttáboraimban a lénapokon mindig van ebédre meleg zöldségleves lé, amit egy általam kevert franciás fűszerkeverékkel szoktunk ízesíteni. Lénárt Gitta szinte azonnal belészeretett. Sokak kérésére megpróbáltam leírni a fűszerkeverék receptjét, mert az íze amolyan Jolly Joker, hisz szinte minden ételt különlegessé varázsol. Nem csak az íze lenyűgöző, hanem az élettani hatásai is hozzájárulnak tápcsatornánk egészségéhez, mert emésztést serkentő és gyomornyugtató hatású.
Az egyik veszprémi „Főzzünk együtt” tanfolyamomon használtam, és akkora sikere volt, hogy a következő alkalomra be kellett kevernem egy óriási adagot, és szinte percek alatt elkapkodták mind. Hidd el, nagyon finom, biztos Neked is ízleni fog.
Ha elkészíted, akkor érdemes nagyobb adagot bekeverni, hogy sokáig kitartson. Én befőttes üvegben szoktam tárolni.
Mivel eddig találomra készítettem, ezért csak hozzávetőleges százalékokat írtam. Ne ragaszkodj a pontos arányokhoz, bátran kísérletezd ki a saját verziódat. Azokat a hozzávalókat, amelyeket nem találsz meg az élelmiszer boltok polcain, azt keresd a herbáriákban vagy gyógynövény boltokban.
Ha kíváncsi vagy a többi általam kreált házi fűszerkeverékre is, akkor katt ide.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A hozzávalókat összekevertem és megőröltem. |