3 0
Narancsos-gyömbéres sárgarépa-krémleves

Krémlevest főzni nem nagy macera, gondolom már Te is készítettél. De vajon sütöttél-e már valaha krémlevest? Hidd el, még egyszerűbb, mintha főznéd. Kezdd ezzel a pikáns sárgarépa-krémlevessel!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
60 dkg Sárgarépa
3 gerezd hámozatlan Fokhagyma
1 friss Csilipaprika
3 szelet 200 Ft-os nagyságú friss gyömbér Gyömbér
1 bio Narancs leve
1 bio Narancs héja
3 ágacska friss Kakukkfű
1 ágacska friss Rozmaring
2 levél friss Zsálya
egy kevés Extraszűz olívaolaj
6 dl Zöldségalaplé
1 teáskanál Datolyaszirup
Ízlés szerint frissen őrölt Tarkabors
Ízlés szerint Himalaya só

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Narancsos-gyömbéres sárgarépa-krémleves

Sütőben sült pikáns krémlevs "mindenmentesen"

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
Étrend/Diéták:
  • 90 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Mostanában rákaptam a sárgarépára, úgyhogy nem véletlen, hogy ennyi sárgarépás receptet osztottam meg az elmúlt napokban. Aztán ahogy nézegettem a listát, rájöttem, hogy egyetlen krémleves sincs közte. Úgyhogy pótolnám ezt a hiányosságot az egyik kedvencemmel, amit a pikáns céklakrémlevesem mintájára alkottam.

Azért szeretem a sütve készített krémleveseket, mert sokkal kevesebb velük a macera, mint a főzött változatokkal, ráadásul sokkal ízgazdagabbak is amiatt, mert sütőzacskóban készülnek, és így megmarad a zöldségek összes aromája. Nem utolsó sorban pedig a hideg napokon a sütő jó melegre felfűti a konyhát is.

Hasznos tippek:

  • Ha nem vagy vegán, akkor a datolyaszirup helyett használhatsz mézet is.
  • Ha kihagyod belőle a csilit, akkor babáknak is adható 6 hónapos kortól.
  • Ha extra krémesre szeretnéd, akkor turmixolj hozzá 100 ml kókusztejszínt is.
  • Húsok mellé szószként is tálalhatod.

Antal Vali

Lépések

1
Kész

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
A répákat alaposan sikáljuk meg kefével, majd kenjük meg a héjukat olívaolajjal.

2
Kész

Tegyük be a répákat a hámozatlan fokhagymákkal, gyömbérrel, az olajba mártott kakukkfűvel, az olajba mártott zsályával és a narancshéjjal egy sütőzacskóba, amit zárjunk le jó szorosan, és tegyük a sütőbe kb. 1 órára, amíg a répák meg nem puhulnak teljesen.

3
Kész

Ha kész, hagyjuk a zacskóban hűlni 15-20 percet, majd a narancshéjat és a fűszereket dobjuk ki, a
fokhagymákat hámozzuk meg.

4
Kész

A répákat vágjuk fel kisebb darabokra, és a fokhagymával, narancslével, datolyasziruppal, sóval, borssal, az esetlegesen a sütőzacskó aljában maradt lével és zöldség alaplével turmixoljuk össze krémesre.

5
Kész

Pirított hagymával vagy mazsolával tálaljuk.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Sárgarépa-főzelék naranccsal és gyömbérrel
következő
Plébános mézeskalácsa
előző
Sárgarépa-főzelék naranccsal és gyömbérrel
következő
Plébános mézeskalácsa

Hozzászólás Elküldése

20 − 9 =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here