Hozzávalók
-
60 dkg Sárgarépa
-
3 gerezd hámozatlan Fokhagyma
-
1 friss Csilipaprika
-
3 szelet 200 Ft-os nagyságú friss gyömbér Gyömbér
-
1 bio Narancs leve
-
1 bio Narancs héja
-
3 ágacska friss Kakukkfű
-
1 ágacska friss Rozmaring
-
2 levél friss Zsálya
-
egy kevés Extraszűz olívaolaj
-
6 dl Zöldségalaplé
-
1 teáskanál Datolyaszirup
-
Ízlés szerint frissen őrölt Tarkabors
-
Ízlés szerint Himalaya só
Leírás
Mostanában rákaptam a sárgarépára, úgyhogy nem véletlen, hogy ennyi sárgarépás receptet osztottam meg az elmúlt napokban. Aztán ahogy nézegettem a listát, rájöttem, hogy egyetlen krémleves sincs közte. Úgyhogy pótolnám ezt a hiányosságot az egyik kedvencemmel, amit a pikáns céklakrémlevesem mintájára alkottam.
Azért szeretem a sütve készített krémleveseket, mert sokkal kevesebb velük a macera, mint a főzött változatokkal, ráadásul sokkal ízgazdagabbak is amiatt, mert sütőzacskóban készülnek, és így megmarad a zöldségek összes aromája. Nem utolsó sorban pedig a hideg napokon a sütő jó melegre felfűti a konyhát is.
Hasznos tippek:
- Ha nem vagy vegán, akkor a datolyaszirup helyett használhatsz mézet is.
- Ha kihagyod belőle a csilit, akkor babáknak is adható 6 hónapos kortól.
- Ha extra krémesre szeretnéd, akkor turmixolj hozzá 100 ml kókusztejszínt is.
- Húsok mellé szószként is tálalhatod.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. |
2
Kész
|
|
3
Kész
|
Ha kész, hagyjuk a zacskóban hűlni 15-20 percet, majd a narancshéjat és a fűszereket dobjuk ki, a |
4
Kész
|
|
5
Kész
|