Hozzávalók
-
4 db keményebb Kiwi
-
1 kisebb jégsaláta Jégsaláta
-
2 közepes kibédi Lilahagyma
-
8 szelet fűszeres olajban eltett Aszaltparadicsom
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
Ízlés szerint frissen őrölt Tarkabors
-
Öntet hozzávalói:
-
1 Citrom leve
-
1/2 Citrom héjaReszelve
-
50 ml Fűszeres olívaolajAmiben az aszaltparadicsom el volt téve
-
1 kisebb diónyi friss GyömbérReszelve
Leírás
Gasztropervezióim közé tartozik, hogy szeretem a gyümölcssalátákat zöldségekkel kombinálni, és sósan fogyasztom őket. A nagy kedvencek mellé – bazsalikomos málnasaláta újhagymával, náthaűző gyömbéres almasaláta, a sós epersaláta és a lilahagymás almasaláta – most alkottam egy harmadikat is a böjt kedvéért. Ugyanis nagyon jó árban kaptam kivit a piacon, és vettem 2 kilót. Ezért most folyamatos kivievésben vagyok, illetve a reggeli turmixaimba is kerül mindig egy-egy.
Mivel a kivik nem azonos állapotúra vannak beérve, minden dobozban találok kőkemény, szinte éretlen kivit is, amelyek sokkal savanyúbbak, mint a mézédes társaik. Gondoltam, alkotok belőlük egy finom salátát, legfeljebb ha nem lesz finom, majd eltitkolom… 🙂 (De tudtam, hogy finom lesz!)
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
|
2
Kész
|
|
3
Kész
|