3 0
Kivisaláta aszaltparadicsommal

Szereted a sós gyümölcssalátákat zöldségekkel? Ha igen, akkor itt egy újabb remekbe szabott recept. Ha soha nem kóstoltál még ilyet, akkor pedig épp itt az ideje!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
4 db keményebb Kiwi
1 kisebb jégsaláta Jégsaláta
2 közepes kibédi Lilahagyma
8 szelet fűszeres olajban eltett Aszaltparadicsom
Ízlés szerint Himalaya só
Ízlés szerint frissen őrölt Tarkabors
Öntet hozzávalói:
1 Citrom leve
1/2 Citrom héja Reszelve
50 ml Fűszeres olívaolaj Amiben az aszaltparadicsom el volt téve
1 kisebb diónyi friss Gyömbér Reszelve

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Kivisaláta aszaltparadicsommal

Sokkal finomabb, mint ahogy hangzik!

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 10 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

  • Öntet hozzávalói:

Leírás

Megosztás

Gasztropervezióim közé tartozik, hogy szeretem a gyümölcssalátákat zöldségekkel kombinálni, és sósan fogyasztom őket. A nagy kedvencek mellé – bazsalikomos málnasaláta újhagymával, náthaűző gyömbéres almasaláta,  a sós epersaláta és a lilahagymás almasaláta – most alkottam egy harmadikat is a böjt kedvéért. Ugyanis nagyon jó árban kaptam kivit a piacon, és vettem 2 kilót. Ezért most folyamatos kivievésben vagyok, illetve a reggeli turmixaimba is kerül mindig egy-egy.

Mivel a kivik nem azonos állapotúra vannak beérve, minden dobozban találok kőkemény, szinte éretlen kivit is, amelyek sokkal savanyúbbak, mint a mézédes társaik. Gondoltam, alkotok belőlük egy finom salátát, legfeljebb ha nem lesz finom, majd eltitkolom… 🙂 (De tudtam, hogy finom lesz!)

Antal Vali

(Visited 218 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A kiviket meghámozzuk, és hosszában negyedeljük, majd a szeleteket keresztbe harmadoljuk. A jégsalátát laskára vágjuk, a lilahagymát pedig szálasra.
Az aszaltparadicsomot lecsöpögtetjük az olajából, és felkockázzuk.

2
Kész

A jégsalátát összekeverjük a lilahagymával, rászórjuk a kivit, arra pedig az aszaltparadicsom kockákat.
Kikeverjük az öntetet az aszaltparadicsom fűszeres olajából, és ráöntjük a salátára.

3
Kész

Tetejére szórhatunk friss turbolyát, petrezselymet, vagy korianderzöldet - ki mit szeret.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
brokkolis-kukoricasalata
előző
Brokkolis kukoricasaláta turbolyával
medvehagymas-gazpacho
következő
Medvehagymás gazpacho – az ízletes böjti leves
brokkolis-kukoricasalata
előző
Brokkolis kukoricasaláta turbolyával
medvehagymas-gazpacho
következő
Medvehagymás gazpacho – az ízletes böjti leves

Hozzászólás Elküldése

tizenöt + 20 =

Fel a lap tetejére