Hozzávalók
-
4 Alma
-
1 Lilahagyma
-
1 kisebb Citrom leve
-
Ízlés szerint Himalaya só
Leírás
Az egyik kedvenc téli salátámmal szeretnélek megismertetni, ami nem csak finom, hanem óriási vitamin bomba is. Jótékonyan hat az emésztésre, toxin fogó – ezáltal része lehet a méregtelenítő étrendnek is. Ráadásul fel lehet használni hozzá a kicsit hibás, vagy punnyadtabb almákat is, amit már nem szívesen eszik meg az ember, mert esztétikailag nem kívánatos.
Annyira egyszerű, és annyira olcsó ez a saláta, hogy meg sem fordult a fejemben, hogy közkinccsé tegyem addig, amíg valaki hozzászólásban meg nem kérdezte tőlem, hogy én mit szoktam kezdeni a fonnyadtabb almákkal. Ekkor jutott eszembe az összes alma alapú salátám, ami nálunk nagy népszerűségnek örvend.
Egyébként azt kedvelem még az almasalátákban, hogy nem tudnak kétszer ugyanolyan ízek lenni, ugyanis minden alma íze más. Van édesebb, van savanykásabb, van kesernyésebb. Az alábbi recept édes almából a legfinomabb.
Hasznos tippek:
- Ízperverzek megszórhatják a tetejét apróra kockázott friss bio citromhéjjal.
- Ha egy kis mézet és fahéjat is adsz hozzá, akkor olyasmi íze lesz, mint az almás-hagymás csatniknak.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A lilahagymát apró kockákra vágjuk, de gyalulhatjuk szálasra is - kinek ahogy tetszik. Lesózzuk, és állni hagyjuk legalább 15-20 percig. |
2
Kész
|
Amikor már a hagyma levet eresztett, akkor az almát lereszeljük vagy zsülienre vágjuk. Azonnal meglocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljon, majd összekeverjük a a levétől lecsöpögtetett lilahagymával. Hagyjuk az ízeket összeérni 5 percig! |