4 0
Lilahagymás almasaláta

A világ egyik legolcsóbb, legegyszerűbb és legfinomabb téli salátája, ami nem csak vitaminnal van tele, hanem a beleinkre és az emésztésünkre is jó hatással van.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
4 Alma
1 Lilahagyma
1 kisebb Citrom leve
Ízlés szerint Himalaya só

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Lilahagymás almasaláta

Tipikus téli saláta ínyenceknek

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 25 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Az egyik kedvenc téli salátámmal szeretnélek megismertetni, ami nem csak finom, hanem óriási vitamin bomba is. Jótékonyan hat az emésztésre, toxin fogó – ezáltal része lehet a méregtelenítő étrendnek is. Ráadásul fel lehet használni hozzá a kicsit hibás, vagy punnyadtabb almákat is, amit már nem szívesen eszik meg az ember, mert esztétikailag nem kívánatos.

Annyira egyszerű, és annyira olcsó ez a saláta, hogy meg sem fordult a fejemben, hogy közkinccsé tegyem addig, amíg valaki hozzászólásban meg nem kérdezte tőlem, hogy én mit szoktam kezdeni a fonnyadtabb almákkal. Ekkor jutott eszembe az összes alma alapú salátám, ami nálunk nagy népszerűségnek örvend.

Egyébként azt kedvelem még az almasalátákban, hogy nem tudnak kétszer ugyanolyan ízek lenni, ugyanis minden alma íze más. Van édesebb, van savanykásabb, van kesernyésebb. Az alábbi recept édes almából a legfinomabb.

Hasznos tippek:

  • Ízperverzek megszórhatják a tetejét apróra kockázott friss bio citromhéjjal.
  • Ha egy kis mézet és fahéjat is adsz hozzá, akkor olyasmi íze lesz, mint az almás-hagymás csatniknak.

Antal Vali

Lépések

1
Kész

A lilahagymát apró kockákra vágjuk, de gyalulhatjuk szálasra is - kinek ahogy tetszik. Lesózzuk, és állni hagyjuk legalább 15-20 percig.

2
Kész

Amikor már a hagyma levet eresztett, akkor az almát lereszeljük vagy zsülienre vágjuk. Azonnal meglocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljon, majd összekeverjük a a levétől lecsöpögtetett lilahagymával.

Hagyjuk az ízeket összeérni 5 percig!

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
makrobiotikus-preselt-salata
előző
Makrobiotikus préselt saláta
franciasalata-grapefruittal-kolesmajonezzel
következő
Franciasaláta grapefruittal, kölesmajonézzel
makrobiotikus-preselt-salata
előző
Makrobiotikus préselt saláta
franciasalata-grapefruittal-kolesmajonezzel
következő
Franciasaláta grapefruittal, kölesmajonézzel

Hozzászólás Elküldése

tizenhét + 5 =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here