Hozzávalók
-
1 kisebb fej Brokkoli
-
1 doboz adalék és cukormentes konzerv Kukorica
-
1 csokor ÚjhagymaA szára is kell!
-
1 nagyobb Kápia paprika
-
1 kis csokor friss TurbolyaElhagyható, vagy petrezselyemmel vagy korianderzölddel helyettesíthető.
-
Hozzávalók az öntethez:
-
50 ml Extraszűz olívaolaj
-
1 Citrom leve
-
1 teáskanál Würze (würzl) szósz
-
1 teáskanál Datolyaszirup
-
1 gerezd Fokhagyma
Leírás
Ennek a salátának a megszületése is a tavaszi böjtömnek köszönhető. Ugyanis a léböjt felvezető szakaszában szeretek olyan salátákat fogyasztani, amelyek tartalmasak és laktatóak, akár egytálételként is fogyaszthatóak, és – a zöldsalátákkal ellentétben – sokáig megőrzik a frissességüket, nem punnyadnak meg. Ennek köszönhetően praktikus olyanoknak, akik munka mellett böjtölnek, mert akár előző este el tudják készíteni, amit másnap visznek magukkal ebédre.
A brokkolit egyébként nagyon szeretem salátának feldolgozni enyhén megpárolva. Alkottam már belőle tabbouleh-t spárgával kombinálva, és készült már egy párolt finomságokkal is.
A brokkolis salátáimat nem csak a böjt időszakára, hanem könnyű nyári ebédként is javaslom nagy melegek idején. Arról meg ne is beszéljünk, hogy kiváló fogyókúrás ételek.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A brokkolit rózsáira szedjük, a vastagabb szárakat - ha nem fásak - felkarikázzuk. Pároló edényben, vagy pároló betéttel sós víz felett megpároljuk, de épp csak annyira, hogy megpuhuljon, de még roppanós maradjon. Ha kész, hagyjuk kihűlni. |
2
Kész
|
Amíg a brokkoli párolódik, felkarikázzuk az újhagymát szárával együtt, és a kápiát is felkockázzuk. |
3
Kész
|
Az öntet hozzávalóit, és a turbolya negyedét blenderbe tesszük, és összeturmixoljuk. Shakerben is készítheted, de akkor préselt vagy reszelt fokhagymát tegyél bele, és a turbolyát szeld nagyon apróra. |
4
Kész
|