2 0
Brokkolis kukoricasaláta turbolyával

Nagyon szeretem az olyan salátákat, amelyek köretként is megállják a helyüket. Ez a finomság is ilyenre sikeredett, sőt böjt idején egytálételként is fogyasztható.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 kisebb fej Brokkoli
1 doboz adalék és cukormentes konzerv Kukorica
1 csokor Újhagyma A szára is kell!
1 nagyobb Kápia paprika
1 kis csokor friss Turbolya Elhagyható, vagy petrezselyemmel vagy korianderzölddel helyettesíthető.
Hozzávalók az öntethez:
50 ml Extraszűz olívaolaj
1 Citrom leve
1 teáskanál Würze (würzl) szósz
1 teáskanál Datolyaszirup
1 gerezd Fokhagyma

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Brokkolis kukoricasaláta turbolyával

Köretnek és egytálételnek is kiváló!

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 25 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

  • Hozzávalók az öntethez:

Leírás

Megosztás

Ennek a salátának a megszületése is a tavaszi böjtömnek köszönhető. Ugyanis a léböjt felvezető szakaszában szeretek olyan salátákat fogyasztani, amelyek tartalmasak és laktatóak, akár egytálételként is fogyaszthatóak, és – a zöldsalátákkal ellentétben – sokáig megőrzik a frissességüket, nem punnyadnak meg. Ennek köszönhetően praktikus olyanoknak, akik munka mellett böjtölnek, mert akár előző este el tudják készíteni, amit másnap visznek magukkal ebédre.

A brokkolit egyébként nagyon szeretem salátának feldolgozni enyhén megpárolva. Alkottam már belőle tabbouleh-t spárgával kombinálva, és készült már egy párolt finomságokkal is.

A brokkolis salátáimat nem csak a böjt időszakára, hanem könnyű nyári ebédként is javaslom nagy melegek idején. Arról meg ne is beszéljünk, hogy kiváló fogyókúrás ételek.

Antal Vali

 

(Visited 338 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

A brokkolit rózsáira szedjük, a vastagabb szárakat - ha nem fásak - felkarikázzuk. Pároló edényben, vagy pároló betéttel sós víz felett megpároljuk, de épp csak annyira, hogy megpuhuljon, de még roppanós maradjon. Ha kész, hagyjuk kihűlni.

2
Kész

Amíg a brokkoli párolódik, felkarikázzuk az újhagymát szárával együtt, és a kápiát is felkockázzuk.

3
Kész

Az öntet hozzávalóit, és a turbolya negyedét blenderbe tesszük, és összeturmixoljuk. Shakerben is készítheted, de akkor préselt vagy reszelt fokhagymát tegyél bele, és a turbolyát szeld nagyon apróra.

4
Kész

Ha kihűlt a brokkoli, összekeverjük a kukoricával, az újhagymával és a kápiával, meglocsoljuk az öntettel, finoman összeforgatjuk, majd hagyjuk összeérni az ízeket 15-20 percig,
Tálalás előtt megszórjuk a tetejét frissen vágott turbolyával.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
kelkaposzta-fozelek-mindenmentesen
előző
Kelkáposzta-főzelék mindenmentesen
kivisalata-aszaltparadicsommal
következő
Kivisaláta aszaltparadicsommal
kelkaposzta-fozelek-mindenmentesen
előző
Kelkáposzta-főzelék mindenmentesen
kivisalata-aszaltparadicsommal
következő
Kivisaláta aszaltparadicsommal

Hozzászólás Elküldése

kilenc + 19 =

Fel a lap tetejére