1 0
Lencsekenyér vöröslencséből

Ha megismered ezt a kenyér receptet, akkor hidd el, rákattansz, és soha nem akarsz majd másmilyen kenyeret sütni, olyan banálisan egyszerű az elkészítése. Ja, és zseniálisan finom! Ja, és mindenmentes!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
150 g Vöröslencse Be kell áztatni minimum 4 órára
50 g Kölesliszt
50 g Barnarizsliszt
2 evőkanál Útifűmaghéj
1/2 evőkanál Himalaya só
1/2 evőkanál Sütőpor
150 ml Tisztított víz
Ízlés szerint Kenyérfűszer keverék

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Lencsekenyér vöröslencséből

Percek alatt elkészíthető mindenmentes kenyér Barbi Kuckójából

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 55 perc + áztatás
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Volt szerencsém eltölteni pár napot Barbi Kuckójában, ahol Barbival hatalmas vegán főzéseket csaptunk. Mikor megérkeztünk, láttam, hogy be van áztatva egy tál vöröslencse. Megörültem, hogy dhal lesz vacsorára, de megtudtam Barbitól, hogy mindenmentes kenyeret fog sütni belőle. Mivel még soha nem ettem lencsekenyeret, ezért nagyon vártam a begyúrását, sütését, és már sorakoztam is, hogy segítsek Barbinak. És itt jött a meglepetés, hogy ez egy olyan roppant egyszerű kenyérke, hogyha este beáztatod a lencsét, akkor reggel csupán csak annyi időt vesz el a tészta összeállítása, mint egy zöldturmix elkészítése! Merthogy turmixgéppel készül! A többi pedig már a sütő dolga!

Azonnal elkértem a receptet, mert valami mennyei finom. Olyan az állaga, mint a hagyományos kenyereknek – annak ellenére, hogy mindenmentes, ráadásul percek alatt kész a “tésztája”, és akár egy nagyobbacska gyerek is el tudja készíteni. És persze nem tudtam megtagadni önmagam, mert megbolondítottam egy kis kenyérfűszerrel.

Ha esetleg kíváncsi vagy még több Barbi-féle vegán receptre, akkor érdemes jelentkezned a “Mindennapi vegánságok Barbi Kuckójából” zárt csoportba.

Hasznos tippek:

  • Duplázhatjuk is a mennyiséget, de akkor 60 perc a sütési idő!
  • Érdemes jól záródó edényben, hűtőben tartani. 3-4 napig bőven eláll.
  • Ha nincs turmixgéped, akkor botmixerezd szét a lencsét, majd keverd el csomómentesre a többi hozzávalóval.
  • Én tettem bele még 1 mokkáskanállal a kenyérfűszeralap-receptemből.
  • Nagyon passzol hozzá a római kömény, de fokhagymaporral is meg lehet bolondítani.
  • Sütés előtt keverhetsz a masszához aszaltparadicsom darabkákat, vagy felkarikázott olívabogyót is.

Antal Vali

(Visited 1 319 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész
4 óra

Előkészítés

Áztassuk be a vöröslencsét egy éjszakára, de legalább 4 órára.

2
Kész
5 perc

Elkészítés

Szűrjük le a lencsét, és turmixoljuk össze a többi hozzávalóval.

3
Kész
45 perc

Sütés

Sütőpapírral bélelt őzgerinc formába kanalazzuk a masszát és hagyjuk 30 percet pihenni, majd 180 °C fokon 45 perc alatt légkeveréssel készre sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.

4
Kész

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Babos lecsó mazsolás kuszkusszal
következő
Sütőtök-krémleves hokkaidó tökből
előző
Babos lecsó mazsolás kuszkusszal
következő
Sütőtök-krémleves hokkaidó tökből

Hozzászólás Elküldése