7 1
Brokkoli saláta párolt finomságokkal

Ettél már meleg salátát? Ha nem, akkor okvetlenül ezzel a salátával kezdd az ismerkedést, mert akkor garantáltan nem ér csalódás!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

1 fej Brokkoli
1 csokor Szárzeller
1 szál Sárgarépa
1 szál Póréhagyma Lilahagymával is készítettem már!
4 közepes húsos Paradicsom Lucullus, San Marzano
1 marék Rukkola
1 marék zsenge Pitypanglevél Elhagyható
1 marék friss Turbolya Elhagyható
50 ml Extraszűz olívaolaj
1 kiskanál Würze (würzl) szósz
1 ducibb gerezd Fokhagyma vagy 2 soványabb
2 teáskanál Modenai Balzsamecet
1 teáskanál Mézes mustár
Ízlés szerint Jókedv fűszerkeverék Sonnentor készen forgalmazza, de magad is elkészítheted: Tengeri só, fokhagyma, medvehagyma, oreganó, kakukkfű, bazsalikom, rozmaring, körömvirág, rózsaszirom, búzavirág.

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Brokkoli saláta párolt finomságokkal

Nagyon tartalmas és különleges meleg saláta, egytálételnek is kiváló, pláne böjttörést követően - mert mindenmentes!

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 20 perc
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Ez a saláta Bettyék méregtelenítésének tiszteletére született meg, akkor, amikor pár évvel ezelőtt közösen nyaraltunk Szarvason. Ők épp a babavárás előtti átfogó tisztító kúrát végezték (meg is lett a gyümölcse!), ami azt jelenti, hogy nagyon meg volt kötve a kezem, hogy mit készítek a társaságnak, hisz olyan étel kellett, amit mindenki fogyaszthat. A szokásos „antalvalis” módon alkottam meg a receptet, azaz megnéztem mit rejt a kamra, és abból gazdálkodtam. No, meg amit a fűben találtam: egy kis marék pitypanglevél (akkor jó, ha még nem virágzott ki), pár szál éppen kibújt rukkola, egy marék turbolyalevél… Osztatlan sikert aratott még a pasik körében is, olyan finom lett. Bettyék főételként, a többiek salátaként fogyasztották.

Antal Vali

Lépések

1
Kész

A rózsáira szedett brokkolit, a felkarikázott sárgarépát és a felkockázott zellerszárat épp annyira pároltam meg sós vízgőzön, hogy már puha legyen, de még roppanjon.

2
Kész

Amíg párolódik, addig felkarikáztam a pórét, felkockáztam a paradicsomot, és összetépkedtem a szárzelleren talált zellerzölddel együtt a többi zöld levelet.
Egy nagy tálban összekevertem őket, és megszórtam "jókedvvel". Só nem kell bele, mert a Würzl - ami majd az öntetbe kerül - sós.

3
Kész

Öntet elkészítése

Elkészítetettem az öntetet is: az olívaolajba belenyomtam a préssel a fokhagymát, belekevertem a Wüzl-t, a mustárt és a balzsamecetet.

4
Kész

Összeállítás

Mire mindez elkészült, megpárolódott a többi zöldség, amit azonmód forrón hozzáöntöttem a nyers alaphoz, ráöntöttem az öntetet, és vigyázva összeforgattam, hogy ne törjenek a zöldségek.

5
Kész

Tálalás

Azonnal lehet fogyasztani még melegen! Lehűtve is finom, de más lesz az ízhatás. Érdemes megkóstolni így is - úgy is.
Volt már alkalom, hogy maradék kifőtt tésztát vagy rizst is kevertem hozzá, vagy megszórtam saláta-magkeverékkel, amelyben aszaltparadicsom is volt. Nagyon tartalmas, egytálételnek is kiváló, pláne böjttörést követően.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
Makrobiotikus-lencseragu
előző
Makrobiotikus zöldséges lencseragu
gyomberes-gyogylikor-antalvali
következő
Gyömbéres gyógylikőr – rossz emésztésre és puffadásra
Makrobiotikus-lencseragu
előző
Makrobiotikus zöldséges lencseragu
gyomberes-gyogylikor-antalvali
következő
Gyömbéres gyógylikőr – rossz emésztésre és puffadásra

Hozzászólás Elküldése

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here