Hozzávalók
-
1.5 kg Burgonyameghámozva, felkockázva
-
2 közepes fej Vöröshagymaapróra vágva
-
1 fej Fokhagymanagyon apróra vágva vagy átpasszírozva
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
Ízlés szerint Bors
-
Ízlés szerint Füstölt fűszerpaprika
-
2 mokkáskanál Majoránna
-
3 evőkanál gluténmentes Szójaszósz
-
1 mokkáskanál Folyékony füst
-
3 kis tömb füstölt Tofufelkockázva
-
3 evőkanál Kókuszolaj
Leírás
A család brassóit rendelt. Hát, ez az az étel, amit teljesértékűen sehogy sem sikerült reprodukálnom, hogy valóban hasonlítson az eredetihez… És most az volt az elsődleges cél, hogy olyan legyen. Aki ragaszkodik a teljes értékűséghez, süsse a krumplit sütőben olajmentesen, a hagymát, fokhagymát, tofut próbálja „megsütni” szójaszószon. Így is finom lesz, de bevallom, nem hozza nekünk az igazi brassói érzést. Ezért kivételesen eltekintettünk a teljesértékűségtől, és raktunk bele zsiradékot. Nagyon finom lett!
Mi uborkasalátával tálaltuk. De Antal Vali korianderes káposztasalátájával is finom.
Jó étvágyat!
Hévízi Dóra
A recept eredetijét itt találod.
Lépések
1
Kész
|
A burgonyákat hámozzuk meg és kockázzuk fel. majd süssük 180°C-on aranybarnára - mi sütés előtt összekevertük egy kis sóval, pici kókuszzsírral és így helyeztük sütőpapírral bélelt tepsire, majd a sütőbe. |
2
Kész
|
Kevés kókuszzsíron dinszteljük meg a hagymát, és adjuk hozzá a a felkockázott tofut, szójaszószt, fűszereket, folyékony füstöt és pirítsuk meg. Adjuk hozzá a fokhagymát is, kicsit dinszteljük meg azt is. |
3
Kész
|
Amikor megsült a krumpli, keverjük hozzá a a tofuhoz, és picit süssük össze pár perc alatt - óvatosan, hogy ne égjen meg a fokhagyma. |
4
Kész
|
Aki szereti pirospaprikásan, a végén keverje hozzá a füstölt fűszerpaprikát. |