Hozzávalók
-
1 kicsike fej Káposzta
-
1 Vöröshagyma
-
1 mokkáskanál őrölt Köménymag
-
1 teáskanál MézVegánoknak kókuszvirág szirup
-
4 evőkanál Balzsamecet
-
1 csokor Koriander levél
-
Ízlés szerint Himalaya só
Leírás
Felbosszantott a minap, hogy a legtöbb étteremben a káposztasaláta alatt vagy a tartósítószeres csalamádét értik, vagy pedig a márcosan édes cukros-ecetes vízbe áztatott gyalult káposztát. Pedig a káposzta az egyik olyan saláta alapanyag, amit ezerféleképpen el lehetne készíteni, ha végre el mernénk szakadni az egészségtelen trendektől.
Ma egy hagyományos káposztasalátához hasonló, mégis különleges receptet hoztam. Idén nagyon hamar kikelt a korianderem, és gondoltam, összedobok valamit, amit megízesíthetek vele. Így született meg ez a recept.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A káposztát és a vöröshagymát szálasra gyaluljuk, lesózzuk, jól meggyúrjuk kézzel, ledöngöljük, és félretesszük erjedni egy órára. |
2
Kész
|
A mézet a balzsamecettel, a köménnyel és egy kis pohár vízzel összekeverjük. |
3
Kész
|
Ha kész a káposztás hagyma, és már levet eresztett, akkor enyhén kinyomkodom a levét, és jól összekeverem az aprított korianderlevéllel. |
4
Kész
|
Ezután nyakon öntöm a salátalével. |