Hozzávalók
-
1 csomag zöld Spárga
-
1 teáskanál Mogyoróolaj
-
1 kisebb gerezd Fokhagyma
-
250 ml Növényi tej
-
1 púpozott evőkanál Barnarizsliszt
-
1 púpozott evőkanál Sörélesztő pehely
-
1 teáskanál Folyékony füst
-
1 evőkanál világos Szójaszósz
-
1 teáskanál adalékmentes Ételízesítő
-
Ízlés szerint Feketesó
-
Kukoricatészta
Leírás
Nagyon szeretem a spárgát, főleg a zöldet, azaz a csirágot. Pár napja dobtam össze pár perc alatt ezt az isteni tésztát, ami a húsevők körében is nagy sikert aratott, mivel füstpárlatot (folyékony füstöt) használtam hozzá. A spárgához egyébként nagyon illik a füstös ízvilág, nem véletlenül népszerű ez a receptem.
Hasznos tippek:
- Én ezt a kukorica tésztát használtam, aminek 8-10 perc a főzési ideje.
- Ha nem vagy vegán, akkor készítheted szalonnazsíron, és akkor nem kell bele folyékony füst.
- Az inaktív sörélesztőpehely akár el is hagyható, de a spárga sokkal finomabb vele, mert kölcsönöz neki egy enyhén parmezános ízt. Ha nem vagy vegán, akkor hagyd ki a sörélesztő pelyhet, és a végén szórd meg a tészta tetejét parmezánnal.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
Felteszek egy fazék sós vizet forralni a tésztának. Ha már forr, először 3-4 percre belerakom a főni a spárgát. majd kiveszem a vízből, lecsöpögtetem, és félre teszem hűlni. |
2
Kész
|
|
3
Kész
|
|
4
Kész
|
|
5
Kész
|