0 0
Spárgás tészta

Ha gyorsan akarsz összedobni valami finomat, akkor próbáld ki ezt a tésztát!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 csomag zöld Spárga
1 teáskanál Mogyoróolaj
1 kisebb gerezd Fokhagyma
250 ml Növényi tej
1 púpozott evőkanál Barnarizsliszt
1 púpozott evőkanál Sörélesztő pehely
1 teáskanál Folyékony füst
1 evőkanál világos Szójaszósz
1 teáskanál adalékmentes Ételízesítő
Ízlés szerint Feketesó
Kukoricatészta

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Spárgás tészta

egyszerű és mindenmentes változat a füstös ízek szerelmeseinek

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 20 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Nagyon szeretem a spárgát, főleg a zöldet, azaz a csirágot. Pár napja dobtam össze pár perc alatt ezt az isteni tésztát, ami a húsevők körében is nagy sikert aratott, mivel füstpárlatot (folyékony füstöt) használtam hozzá. A spárgához egyébként nagyon illik a füstös ízvilág, nem véletlenül népszerű ez a receptem.

Hasznos tippek:

  • Én ezt a kukorica tésztát használtam, aminek 8-10 perc a főzési ideje.
  • Ha nem vagy vegán, akkor készítheted szalonnazsíron, és akkor nem kell bele folyékony füst.
  • Az inaktív sörélesztőpehely akár el is hagyható, de a spárga sokkal finomabb vele, mert kölcsönöz neki egy enyhén parmezános ízt. Ha nem vagy vegán, akkor hagyd ki a sörélesztő pelyhet, és a végén szórd meg a tészta tetejét parmezánnal.

Antal Vali

Lépések

1
Kész

Felteszek egy fazék sós vizet forralni a tésztának. Ha már forr, először 3-4 percre belerakom a főni a spárgát. majd kiveszem a vízből, lecsöpögtetem, és félre teszem hűlni.
A spárga főzővizébe borítom a tésztát, és készre főzöm.

2
Kész

Amíg fő a tészta, addig 1-2 centisre darabolom a spárgát, és megpirítom mogyoróolajon a fokhagymával.

3
Kész

A növényi tejet összeverem a rizsliszttel, a sörélesztő pehellyel, a szójaszósszal, az ételízesítővel és a folyékony füsttel, majd hozzáöntöm a spárgához, és szószosra összesűrítem.

4
Kész

A közben készre főtt tésztát leszűröm, és hozzákeverem a spárgás szószhoz.

5
Kész

Jó étvágyat!

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 40 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. 2024-ben pedig elnyertem a Szakmai Elit Női Kiválósága díjat. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Narancsos mángold barnarizzsel
következő
Bolgár burgonyasaláta
előző
Narancsos mángold barnarizzsel
következő
Bolgár burgonyasaláta

Hozzászólás Elküldése

14 − nyolc =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here