5 0
Tölgylevelű saláta balzsamecetes karamellizált hagymával

Újíts velem, és a hétvégén ne hagyományos fejes salátát fogyassz a vasárnapi ebédhez, hanem légy bátor, és próbáld ki ezt! Szerintem mindenki meg fogja utána nyalni mind a tíz ujját.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
6 levél Tölgylevelű saláta Fejes salátából is készítheted
2 Sonkahagyma
50 ml Extraszűz olívaolaj
1 teáskanál Kókuszvirágcukor
30 ml Balzsamecet
Ízlés szerint Himalaya só
Ízlés szerint Tarkabors

Hozzáadás a kedvencekhez

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tölgylevelű saláta balzsamecetes karamellizált hagymával

A hagyományos fejessaláta újragondolva

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • kb. 15-20 perc
  • 1 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Tegnap vásárolni voltunk Pálmával, és a piacon találtunk nagyon kedvező áron tölgylevelű salátát. Olcsóbb volt, mint a fejes. Tulajdonképpen ez a saláta is a fejes saláták típusához tartozik, mint a jég-, lollo-, batávia- és a római saláta is. Különlegessége az, hogy levelei a tölgyfa levelére hasonlítanak. És ha már különleges, akkor megérdemel valami különleges elkészítési módot is.

Eszünkbe jutott, hogy annak idején Péter barátunk – aki szintén nagy ínyenc és kiváló szakács – készített egy olyan salátát, hogy a salátaleveleket forró, szalonnakockákon dinsztelt ecetes hagymával borította nyakon azon melegében. Nos, Péternek ezt az ötletét gondoltam újra vegán változatban. Isteni finom lett!

Hasznos tippek:

  • A fent említett bármelyik salátából elkészíthető, de fejes salátából és tölgylevelű salátából a legfinomabb.
  • 1 fej tölgylevelű saláta kb. 4 ember saláta adagját fedezi.
  • Lehetőleg pont annyi adagot készíts, ahányan azonnal megeszitek, mert ennek a salátának nagyon nem tesz jót az állás. Csak frissen, melegen finom.
  • Balzsamecet helyett citromlevet vagy limelevet is használhatsz.
  • Az olívaolajat ne hevítsd túl, csak pont annyira, hogy megolvadjon benne a cukor.
  • Húsevők pirítsanak sonkát vagy szalonnát a tetejére, és annak a zsírjában készítsék el a karamellizált hagymát.

Antal Vali

Lépések

1
Kész

A salátát leveleire szedem és megmosom, alaposan lecsöpögtetem, majd fodraira tépem. Késsel is szelheted, ha lusta vagy tépkedni.

2
Kész

Felkarikázom a hagymákat.

3
Kész

Az olívaolajban lassú tűzön kókuszvirágcukrot karamellizálok, majd hozzáadom a hagymát.

4
Kész

Jól átforgatom a hagymát a karamellizált cukorban, sózom, borsozom, majd hozzáöntöm a balzsamecetet.

5
Kész

Egyszer jól összerottyantom, és azon melegében ráöntöm hagymástul-mindenestül a salátalevelekre. Melegen kell fogyasztani!

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Átlagpontszám:
(5)
Összes Értékelés:1
admin_neptune

Megcsináltam a hétvégén, és minden várakozásomat felülmúlt, olyan finom lett. Igaz, én jégsalátát használtam, mert csak az volt itthon. Köszönöm a receptet!

előző
Zabpelyhes dzsuvecs
következő
Magyaros tökfőzelék tej és gluténmentesen
előző
Zabpelyhes dzsuvecs
következő
Magyaros tökfőzelék tej és gluténmentesen

Hozzászólás Elküldése

tizennégy + kettő =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here