Hozzávalók
-
6 levél Tölgylevelű salátaFejes salátából is készítheted
-
2 Sonkahagyma
-
50 ml Extraszűz olívaolaj
-
1 teáskanál Kókuszvirágcukor
-
30 ml Balzsamecet
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
Ízlés szerint Tarkabors
Leírás
Tegnap vásárolni voltunk Pálmával, és a piacon találtunk nagyon kedvező áron tölgylevelű salátát. Olcsóbb volt, mint a fejes. Tulajdonképpen ez a saláta is a fejes saláták típusához tartozik, mint a jég-, lollo-, batávia- és a római saláta is. Különlegessége az, hogy levelei a tölgyfa levelére hasonlítanak. És ha már különleges, akkor megérdemel valami különleges elkészítési módot is.
Eszünkbe jutott, hogy annak idején Péter barátunk – aki szintén nagy ínyenc és kiváló szakács – készített egy olyan salátát, hogy a salátaleveleket forró, szalonnakockákon dinsztelt ecetes hagymával borította nyakon azon melegében. Nos, Péternek ezt az ötletét gondoltam újra vegán változatban. Isteni finom lett!
Hasznos tippek:
- A fent említett bármelyik salátából elkészíthető, de fejes salátából és tölgylevelű salátából a legfinomabb.
- 1 fej tölgylevelű saláta kb. 4 ember saláta adagját fedezi.
- Lehetőleg pont annyi adagot készíts, ahányan azonnal megeszitek, mert ennek a salátának nagyon nem tesz jót az állás. Csak frissen, melegen finom.
- Balzsamecet helyett citromlevet vagy limelevet is használhatsz.
- Az olívaolajat ne hevítsd túl, csak pont annyira, hogy megolvadjon benne a cukor.
- Húsevők pirítsanak sonkát vagy szalonnát a tetejére, és annak a zsírjában készítsék el a karamellizált hagymát.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
|
2
Kész
|
|
3
Kész
|
|
4
Kész
|
|
5
Kész
|