Hozzávalók
-
1 csokor Medvehagymafriss
-
1 zacskó Kamut spagettitésztaTönköly, alakor vagy kukorica spagettiből is készíthető, de lehetőleg a fehérlisztest kerüld, mert az nem jó az emésztés szempontjából.
-
6-7 db San Marzano paradicsomfriss, érett
-
3 gerezd Fokhagyma
-
pár szem Olívabogyófeketével a legfinomabb, de nekem most csak zöld volt itthon
-
2-3 evőkanál Extraszűz olívaolajmagas minőségű
-
4-5 levél friss Bazsalikom
-
1 ágacska friss Oregano
-
3-4 levél friss Zsálya
-
2-3 ágacska friss Kakukkfű
-
egy kevés friss Borsikafű
-
ízlés szerint Bors
-
ízlés szerint Himalaya só
Leírás
A medvehagyma szerintem az egyik legizgalmasabb ételalapanyag. Ilyenkor pedig, amikor a szezonja van, megunhatatlan számomra. Még szerencse, hogy olyan változatosan el lehet készíteni, hogy a medvehagyma dömpingben sem kell ismételni magamat. Szinte kimeríthetetlen a tárháza, olyan sokféleképpen el lehet készíteni. Ma az egyik kedvenc „percekalattmegvan” spagettimet dúsítottam medvehagymával.
Vigyázz, függővé válhatsz, és nemcsak azért, mert finom, hanem azért is, mert gyors, olcsó és egészséges. Medvehagyma helyett készülhet rukkolával, csalánnal, zellerlevéllel, még több friss bazsalikommal, friss zsenge szőlőlevéllel, friss lestyánnal vagy mindezek nélkül csak paradicsommal, olajbogyóval és fokhagymával.
Jó étvágyat!
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
Felteszem a tészta főzővizét forrni egy kis sóval és olívaolajjal (természetesen tisztított vízből), és ha forr, beledobom a tésztát, amit kamut esetében 7-8 percig főzünk, majd a tűzről levéve még 3-5 percig hagyjuk állni a vízben. |
2
Kész
|
Egy serpenyőben olívaolajat melegítek, és az egyik fokhagymát uborkagyalun szeletelve, valamint a zöldfűszerek felét megfonnyasztom benne egy perc alatt. |
3
Kész
|
Majd hozzáadom a felezett vagy negyedelt olívabogyókat, és végül a kockákra vágott friss vagy egészben eltett paradicsomot. Ebben a fázisban sózom és borsozom. |
4
Kész
|
Utána beledobom a felaprított medvehagymát, amivel tovább főzöm állandóan kevergetve, majd pár perc múlva mehet bele a maradék zöldfűszer, és az utolsó fokhagymagerezd is - természetesen gyalulva. |
5
Kész
|
|
6
Kész
|
Ráhalmozzuk a szószos ragut a tészta tetejére, ízlés szerint megszórhatjuk Grana Padano vagy parmezán forgáccsal - de garantálom, ezek nélkül is finom. Kommersz sajtot ne tegyél rá, mert az elrontja! |
7
Kész
|
|