4 0
Medvehagymás-paradicsomos kamut spagetti

A medvehagyma szezonban ki ne hagyd ezt a spagettit, mert nem tudod mit veszítesz vele! Gyorsan készen van, finom, és rendkívül egészséges.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 csokor Medvehagyma friss
1 zacskó Kamut spagettitészta Tönköly, alakor vagy kukorica spagettiből is készíthető, de lehetőleg a fehérlisztest kerüld, mert az nem jó az emésztés szempontjából.
6-7 db San Marzano paradicsom friss, érett
3 gerezd Fokhagyma
pár szem Olívabogyó feketével a legfinomabb, de nekem most csak zöld volt itthon
2-3 evőkanál Extraszűz olívaolaj magas minőségű
4-5 levél friss Bazsalikom
1 ágacska friss Oregano
3-4 levél friss Zsálya
2-3 ágacska friss Kakukkfű
egy kevés friss Borsikafű
ízlés szerint Bors
ízlés szerint Himalaya só

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Medvehagymás-paradicsomos kamut spagetti

A medvehagyma szezon egyik legnépszerűbb receptje.

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 15 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

A medvehagyma szerintem az egyik legizgalmasabb ételalapanyag. Ilyenkor pedig, amikor a szezonja van, megunhatatlan számomra. Még szerencse, hogy olyan változatosan el lehet készíteni, hogy a medvehagyma dömpingben sem kell ismételni magamat. Szinte kimeríthetetlen a tárháza, olyan sokféleképpen el lehet készíteni. Ma az egyik kedvenc “percekalattmegvan” spagettimet dúsítottam medvehagymával.

Vigyázz, függővé válhatsz, és nemcsak azért, mert finom, hanem azért is, mert gyors, olcsó és egészséges. Medvehagyma helyett készülhet rukkolával, csalánnal, zellerlevéllel, még több friss bazsalikommal, friss zsenge szőlőlevéllel, friss lestyánnal vagy mindezek nélkül csak paradicsommal, olajbogyóval és fokhagymával.
Jó étvágyat!

Antal Vali

 

(Visited 705 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

Felteszem a tészta főzővizét forrni egy kis sóval és olívaolajjal (természetesen tisztított vízből), és ha forr, beledobom a tésztát, amit kamut esetében 7-8 percig főzünk, majd a tűzről levéve még 3-5 percig hagyjuk állni a vízben.

2
Kész

Egy serpenyőben olívaolajat melegítek, és az egyik fokhagymát uborkagyalun szeletelve, valamint a zöldfűszerek felét megfonnyasztom benne egy perc alatt.

3
Kész

Majd hozzáadom a felezett vagy negyedelt olívabogyókat, és végül a kockákra vágott friss vagy egészben eltett paradicsomot. Ebben a fázisban sózom és borsozom.

4
Kész

Utána beledobom a felaprított medvehagymát, amivel tovább főzöm állandóan kevergetve, majd pár perc múlva mehet bele a maradék zöldfűszer, és az utolsó fokhagymagerezd is - természetesen gyalulva.

5
Kész

Még egy utolsó rottyanás, és kész is. Ha ügyesek vagyunk, akkor pont ekkor lesz jó a tészta is.

6
Kész

Ráhalmozzuk a szószos ragut a tészta tetejére, ízlés szerint megszórhatjuk Grana Padano vagy parmezán forgáccsal - de garantálom, ezek nélkül is finom. Kommersz sajtot ne tegyél rá, mert az elrontja!

7
Kész

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Áfonyás kesukrém
következő
Aranytej – a csodatévő ital
előző
Áfonyás kesukrém
következő
Aranytej – a csodatévő ital

Hozzászólás Elküldése

tizenhat − tizennégy =

Fel a lap tetejére