3 0
Sós “zöldséglekvár” főzés nélkül

Ez a sós zöldséglekvár tökéletesen helyettesíti a vegetát és az egyéb ízfokozókkal adalékolt ételízesítőket. Ez maga a természet! Próbáld ki Te is! Ajándékötletnek sem rossz.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

1 kg Sárgarépa
50 dkg Fehérrépa
50 dkg Káposzta
50 dkg Paradicsom
50 dkg Karfiol
25 dkg Paszternák
25 dkg Zellergumó
25 dkg Karalábé
25 dkg Kelkáposzta
25 dkg Vöröshagyma
25 dkg Zöldpaprika
5 dkg friss Gyömbér
5 dkg Fokhagyma
1 nagy csokor összevágott Petrezselyem
1 nagy marék összevágott Zellerlevél
1 nagy marék összevágott Lestyán
Kilónként 15-20 dkg Kősó

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Sós “zöldséglekvár” főzés nélkül

Vegeta helyett

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
Étrend/Diéták:
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

A különböző ízfokozókkal teli vegeták és leveskockák helyett elkészíthetjük a saját ételízesízőnket olcsón és egyszerűen. Ráadásul az összetevők arányát teljesen a saját vagy a család ízlésére szabhatjuk.
A nyersanyag mindenféle zöldség és fűszer lehet. Én az alapreceptet adom meg, ezt bárki a saját ízlése szerint változtathatja, illetve kiegészítheti. De ha úgy tetszik, el is hagyhat belőle.

Minden ételbe – amibe egyébként vegetát vagy egyéb ételízesítőt szoktunk rakni – beletehetünk belőle minimum 1 teáskanállal. Egy 4 főre szánt levesbe 1 evőkanállal szoktam tenni. Felbontás nélkül 2-3 évig eláll, felbontás után a hűtőben hetekig. Felhasználásánál vegyük figyelembe, hogy sós!

Ajándék ötlenek sem rossz!

Antal Vali

(Visited 941 times, 2 visits today)

Lépések

1
Kész

A zöldségeket a szokásos módon megtisztítjuk, majd ledaráljuk, vagy aprító gépben nagyon apróra aprítjuk.

2
Kész

Összekeverjük a sóval jó alaposan, majd kis üvegekbe töltjük. Jó alaposan tömjük meg az üvegeket, hogy minél jobban szoruljon ki a levegő.

3
Kész

Pici olajat önthetünk a tetejére, de nem kötelező - én olaj nélkül szoktam eltenni.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Sonkás spárga kukoricatésztával
következő
Cukkinipástétom Pálma módra
előző
Sonkás spárga kukoricatésztával
következő
Cukkinipástétom Pálma módra

Hozzászólás Elküldése

4 × öt =

Fel a lap tetejére