3 0
Kacsaleves gazdagon

Próbáltál már kacsából húslevest főzni? Ha farhátat és nyakat használsz, akkor elkészítheted az egyik legolcsóbb, de legfinomabb húslevest, ami ráadásul gyógyhatású.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
6 Kacsanyak
2 Kacsafarhát
1 teáskanál egész Bors
1 teáskanál egész Köménymag
1 csipet egész Édesköménymag
1 csipet egész Ánizsmag
3 Szegfűbors
3 Borókabogyó
3 Szegfűszeg
1 kisujjnyi Fahéj
2 Babérlevél
1 kisujjnyi friss Kurkuma vagy 1 mokkáskanál kurkuma por
1 diónyi Gyömbér vékony szeletekre vágva
1 borsónyi darabka Szerecsendió
2 csipet Szerecsendió virág
4 szál Sárgarépa
4 szál Fehérrépa
1 narancs nagyságú Zellergumó
1 Káposztatorzsa elhagyható, bár ha nálunk kacsa van, akkor pároltkáposzta is van, tehát káposzta torzsa is van
1 nagyobb Vöröshagyma
10 gerezd Fokhagyma
Ízlés szerint Himalaya só
Tisztított víz

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Kacsaleves gazdagon

Fimom húsleves kacsafarhátból és kacsanyakból

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 8 óra
  • 8 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

A terápiás kollagénlevesem kapcsán rádöbbentem, hogy a háziasszonyok többsége nem tud igazi gyógyhúslevest főzni. Ugyanis azért kellett ennyire szájbarágósan leírnom a receptet, mert szembesültem azzal, hogy amikor klienseimnek javasoltam a kollagénleves fogyasztását, fogalmuk sem volt, hogyan kell nekiállni. Aki mégis elkészítette saját kútfőből, azok nagy részénél mégsem volt javulás, és utólag derült ki, hogy rosszul készítették el. Pedig én csak annyit kértem, hogy főzzenek 24 órán keresztül egy csirkeláb levest.

Nos, gasztromán táplálkozási tanácsadó kollégáimmal elhatároztuk, hogy mindegyikőnk megosztja majd a saját húslevesét. Én ma a kacsalevesem receptjét hoztam el, amit szinte nem is ismernek a mai háziasszonyok, pedig isteni finom, ha megfelelően fűszerezzük. Ráadásul kiváló alternatívája lehet a karácsonyi húslevesnek. És nem utolsósorban rendkívül olcsó! A mostani árak szerint az alábbi adag nem haladja meg a 800 Ft-ot 8 főre.

Fontos, hogy a fűszerezést pontosan kövesd, máskülönben nem lesz olyan finom a leves.

Antal Vali

Lépések

1
Kész

Egy 5 literes fazékban tegyük fel főni a kacsát annyi hideg tisztított vízben, amennyi ellepi. Fontos, hogy hideg vízben tegyük fel!
Közben készítsük elő a fűszereket, tisztítsuk meg a zöldségeket!

2
Kész

Ha felforrt a víz, akkor vegyük vissza a lángot arra a bizonyos húsleves barát "éppenhogycsak" fokozatra, hogy a leves ne forrjon, csak gyöngyözzön. Ebben a fázisban sózzuk, jó bőven.

3
Kész
6 őra

Ha már elfőtte a habját, akkor tesszük bele a hagymákat és a fűszereket.
"Aligtűzön" főzzük minimum6 órán keresztül.

4
Kész

Az utolsó 2 órában tesszük bele a meghámozott zöldségeket egészben.

5
Kész
2 óra

2 óra lassú főzés után levesszük a tűzről, kivesszük a húsokat és a zöldségeket külön-külön tálakba, és negyed órát pihentetjük, hagyjuk leülni a levét.
Majd merőkanállal adagolva sűrű szövésű vásznon vagy tüllön átszűrjük a levet egy külön edénybe.

6
Kész

A csontokról a husikákat lefejtve, a zöldségeket felkarikázva tálaljuk. Én nem szoktam tésztás levesbetéttel elrontani...
A tetejét megszórhatjuk friss petrezselyemmel vagy korianderzölddel.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Citromos-narancsos hajbalzsam
következő
Fahéjas-almás pároltkáposzta
előző
Citromos-narancsos hajbalzsam
következő
Fahéjas-almás pároltkáposzta

2 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése

Én nem szoktam pótolni a vizet, hagyom, hogy jó koncentrált leves legyen a végeredmény. Egyébként én tipikusan húsleves főzésére való fazekat használok, amelynek nem lapos, hanem kúpos teteje van, amiről visszacsorog a pára a levesbe, ezért nem számottevő a folyadékvesztés.

Hozzászólás Elküldése

8 − nyolc =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here