Hozzávalók
-
3 közepes szál SárgarépaSzálasra vágva
-
1 teáskanál Szezámolaj
-
1 mokkáskanál Mustármag
-
1 mokkáskanál Koriandermag
-
1 mokkáskanál Szezámmag
-
1 csapott teáskanál Curry
-
2 teáskanál Kókuszvirágcukor
-
1 gerezd Fokhagyma
-
1 egész Lime
-
1 csipet Himalaya só
Leírás
Mivel az indiai sárgarépa salátám nem tejmentes, ezért sokak kérésére alkottam egy hasonló ízvilágú sokmagvas salátát sárgarépából – tejtermék felhasználása nélkül. Ez is egy tipikus téli saláta lett, ami akár melegen is, és akár egytálételként is fogyasztható.
A sárgarépa egyébként az egyik legjobb természetes téli vitamin és ásványi anyag forrás. Bánatomra a legtöbb háziasszony csak leveszöldségként használja, és nem is gondolná, hogy mennyi egyéb finomság is készíthető belőle a salátától az édességeken át a főételekig. Itt az alkalom, hogy átértékeljük a sárgarépát!
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
Közepesen forró serpenyőben megpirítjuk a szezámolajban a magvakat. Amikor a mustármag elkezd pattogni, akkor lesz jó! |
2
Kész
|
Hozzáadjuk a cukrot, és állandó keverés mel ett feolvasztjuk. Vigyázat, pillanatok alatt képes odaégni! |
3
Kész
|
Amikor a cukor felolvad és elkezd karamellizálódni, beletesszük a fokhagymaprésen átnyomott fokhagymát és a szálasra gyalult répát, a curryt, és jól összerázzuk. Pár percig pároljuk (maximum 3-4), vigyázva, állandó keverés mellett, hogy oda ne égjen a cukor, majd egy tálba tesszük, és igény szerint hagyjuk - vagy nem hagyjuk - kihűlni. :) |
4
Kész
|
Icipicit megsózzuk, majd meglocsoljuk a lime levével. Ízpervezek reszelhetnek a tetejére egy kis limehéjat is. |