0 0
Pikáns-magos sárgarépa saláta

Itt az alkalom, hogy ne csak levesbetétként használd a sárgarépát! Kalandra fel, készíts belőle meleg salátát!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
3 közepes szál Sárgarépa Szálasra vágva
1 teáskanál Szezámolaj
1 mokkáskanál Mustármag
1 mokkáskanál Koriandermag
1 mokkáskanál Szezámmag
1 csapott teáskanál Curry
2 teáskanál Kókuszvirágcukor
1 gerezd Fokhagyma
1 egész Lime
1 csipet Himalaya só

Tápanyag információk

85%
Szénhidrát
10%
Zsír
5%
Fehérje

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Pikáns-magos sárgarépa saláta

Mindenmentes saláta indiai fűszerezéssel

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 20 perc
  • 1 Főre
  • Közepes
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Mivel az indiai sárgarépa salátám nem tejmentes, ezért sokak kérésére alkottam egy hasonló ízvilágú sokmagvas salátát sárgarépából – tejtermék felhasználása nélkül. Ez is egy tipikus téli saláta lett, ami akár melegen is, és akár egytálételként is fogyasztható.

A sárgarépa egyébként az egyik legjobb természetes téli vitamin és ásványi anyag forrás. Bánatomra a legtöbb háziasszony csak leveszöldségként használja, és nem is gondolná, hogy mennyi egyéb finomság is készíthető belőle a salátától az édességeken át a főételekig. Itt az alkalom, hogy átértékeljük a sárgarépát!

Antal Vali

(Visited 608 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

Közepesen forró serpenyőben megpirítjuk a szezámolajban a magvakat. Amikor a mustármag elkezd pattogni, akkor lesz jó!

2
Kész

Hozzáadjuk a cukrot, és állandó keverés mel ett feolvasztjuk. Vigyázat, pillanatok alatt képes odaégni!

3
Kész

Amikor a cukor felolvad és elkezd karamellizálódni, beletesszük a fokhagymaprésen átnyomott fokhagymát és a szálasra gyalult répát, a curryt, és jól összerázzuk. Pár percig pároljuk (maximum 3-4), vigyázva, állandó keverés mellett, hogy oda ne égjen a cukor, majd egy tálba tesszük, és igény szerint hagyjuk - vagy nem hagyjuk - kihűlni. :)

4
Kész

Icipicit megsózzuk, majd meglocsoljuk a lime levével. Ízpervezek reszelhetnek a tetejére egy kis limehéjat is.
Nyáron a hűtőhatás kedvéért egy kis aprított mentalevéllel is megszórhatjuk.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
kukoricakremleves-edesburgonyaval-antalvali
előző
Kukorica krémleves édesburgonyával
piskota-latte-anatalvali
következő
Piskóta latte – a piskóta ízű turmix
kukoricakremleves-edesburgonyaval-antalvali
előző
Kukorica krémleves édesburgonyával
piskota-latte-anatalvali
következő
Piskóta latte – a piskóta ízű turmix

Hozzászólás Elküldése

17 − tizenhat =

Fel a lap tetejére