2 0
Sóskafőzelék glutén- és tejmentesen batátával

Próbáld ki a sóskamártás tej- és gluténmentes változatát, ami a hozzá párolt édesburgonyával elturmixolva kiváló bébiétel is lehet. Én nagyon szeretem!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 jó nagy csokor Sóska
1 evőkanál Kókuszolaj
100 ml Rizstej
1 teáskanál Barnarizsliszt
Ízlés szerint Himalaya só
1 mokkáskanál Kókuszvirágcukor Elhagyható
1 nagyobb Édesburgonya

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Sóskafőzelék glutén- és tejmentesen batátával

Nem csak vegánoknak

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 20 perc
  • 2 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Nagyon szeretem a sóskát, de nem azt, amit annak idején a menzán kaptunk, ami úszott a vastag rántásban, lisztcsomókkal volt tele, agyon volt cukrozva, és tejjel öntötték fel. Nem csoda, hogy emiatt a gyerekek nagy része nem szereti, még az extra cukormennyiség ellenére sem.

Mivel találtam még egy adagra való friss sóskát a kertben, most egy glutén- és tejmentes változatot készítettem el, amit párolt batátával és tükörtojással tálaltam.

Hasznos tippek:

  • Süthetünk mellé tükörtojást, vagy tálalhatjuk zöldségfasírttal is.
  • De a batáta pároló vizébe beledobhatunk 3-4 húsgombócot is, ha fogyasztunk húst.
  • Ha összeturmixoljuk a batátával, akkor babáknak is adható 7 hónapos kortól.
  • Hal mellé kiváló mártás lehet a sóska.

Antal Vali

(Visited 286 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

Az édesburgonyát meghámozom, karikákra vagy kockákra vágom, és pároló edényben, sós vízgőzben megpárolom.

2
Kész

A kókuszzsíron megfonnyasztom a sóskát állandó keverés mellett.

3
Kész

Ha már szétesett, akkor meghintem egy kis rizsliszttel, és felöntöm rizstejjel. Sózom, cukrozom, még egyszer összeforralom, és kész is!

4
Kész

Általában ekkorra párolódik meg az édesburgonya is.
Süthetünk mellé tükörtojást, vagy tálalhatjuk zöldségfasírttal is. De a batáta pároló vizébe beledobhatunk 3-4 húsgombócot is, ha fogyasztunk húst.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Őszibarackfelfújt – egészségesen
következő
Zellerkrémleves batátával
előző
Őszibarackfelfújt – egészségesen
következő
Zellerkrémleves batátával

Hozzászólás Elküldése