Hozzávalók
-
1 jó nagy csokor Sóska
-
1 evőkanál Kókuszolaj
-
100 ml Rizstej
-
1 teáskanál Barnarizsliszt
-
Ízlés szerint Himalaya só
-
1 mokkáskanál KókuszvirágcukorElhagyható
-
1 nagyobb Édesburgonya
Leírás
Nagyon szeretem a sóskát, de nem azt, amit annak idején a menzán kaptunk, ami úszott a vastag rántásban, lisztcsomókkal volt tele, agyon volt cukrozva, és tejjel öntötték fel. Nem csoda, hogy emiatt a gyerekek nagy része nem szereti, még az extra cukormennyiség ellenére sem.
Mivel találtam még egy adagra való friss sóskát a kertben, most egy glutén- és tejmentes változatot készítettem el, amit párolt batátával és tükörtojással tálaltam.
Hasznos tippek:
- Süthetünk mellé tükörtojást, vagy tálalhatjuk zöldségfasírttal is.
- De a batáta pároló vizébe beledobhatunk 3-4 húsgombócot is, ha fogyasztunk húst.
- Ha összeturmixoljuk a batátával, akkor babáknak is adható 7 hónapos kortól.
- Hal mellé kiváló mártás lehet a sóska.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
Az édesburgonyát meghámozom, karikákra vagy kockákra vágom, és pároló edényben, sós vízgőzben megpárolom. |
2
Kész
|
A kókuszzsíron megfonnyasztom a sóskát állandó keverés mellett. |
3
Kész
|
Ha már szétesett, akkor meghintem egy kis rizsliszttel, és felöntöm rizstejjel. Sózom, cukrozom, még egyszer összeforralom, és kész is! |
4
Kész
|
2 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése
Ibs beteg vagyok szeretnem megkerdezni hogy soska főzelek laktozmemtes yoghurttal ehető?
IBS esetén nem a kizárólag a laktózzal van baj, hanem leginkább a kazeinnel. Én IBS fennállása esetén semmilyen állati fehérjét nem javaslok.