3 0
Vírusgyilkos tonik

Kiváló fegyver a vírusok ellen, Nem csak náthára, torokgyulladásra és légúti fertőzésekre vált be, hanem húspácnak is kiváló!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
Szűretlen. bio Almaecet Birsalma ecettel, málnaecettel is hatékony.
1 rész aprított Vöröshagyma
1 rész roppantott Fokhagyma
1 rész friss reszelt Gyömbér
1 rész friss reszelt Torma gyökér
1 rész aprított Feketeretek
1 rész felkarikázott Csilipaprika Magokkal és erekkel együtt. C

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Vírusgyilkos tonik

Megfázásra, influenzára, torokgyulladásra, légúti fertőzésekre

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 20 perc + érlelési idő
  • 1 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Ennek a receptnek számtalan hibás, kevésbé hibás, jó, és még annál is jobb variációja kering a neten, ezért szeretném megosztani Veled az én tudásom és tesztelésem szerinti legütősebb és leghatékonyabb változatot. A népgyógyászat régóta alkalmazza megfázás, influenza, torokgyulladás és egyéb bakteriális és vírusos felsőlégúti betegségek ellen. Egyes fitoterápiás források szerint parazitairtásra is hasznos lehet. Több elnevezése is van: kéményseprő, torokkefe, “mindentvisz” és vírusgyilkos tonik.

A legtipikusabb hibák, amiket véthetünk az elkészítésénél:

  1. Nem szűretlen bio almaecetet, birsecetet vagy málnaecetet használunk, hanem sima vegyi ételecetet.
  2. Friss gyömbér helyett gyömbérport teszünk bele.
  3. Kihagyjuk a fokhagymát,  félve a szagától – mellesleg nem lesz a toniktól fokhagyma szagunk.
  4. Spórolunk a csilivel.
  5. Vegyszeres gazdálkodásból származó hozzávalókat használunk. Ezt ne tegyük, mert az ecet szépen kioldja a peszticideket is, nem csak az értékes hatóanyagot.
  6. Nem sötét helyen érleljük.

Alkalmazási javallatok és ellenjavallatok:

  • Megelőzésre: 1-1 teáskanál mennyiségben egy kevés melegvízben vagy gyógyteában feloldva akár folyamatosan is lehet fogyasztani az őszi, téli időszakban.
  • Terápiás adagja: 1 evőkanálnyi naponta háromszor, étkezések előtt töményen vagy kevés melegvízben feloldva, aki viszont fogyni is akar, az inkább étkezések után fogyassza, ugyanis éhgyomorra étvágyat csinál.
  • Tűzoltásra: 1-2 evőkanállal – akár naponta többször is, de maximum 2-3 napig – egy evőkanálnyi mézzel elkeverve. Ezt a verziót cukorbetegeknek és candidásoknak nem javaslom.
  • Torokfájás esetén langyosvizes oldatával gargalizálhatunk is naponta többször (2 evőkanállal kell tenni a vízbe)

A visszamaradt szüredéket olajjal elkeverve húspácként is használhatjuk vagy szószt készíthetünk belőle. Meglepően finom, főleg vadételek és marhahús mellé.

(Visited 2 064 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

Előkészítés

Minden növényi összetevő lehetőleg friss legyen és tiszta, megbízható, vegyszermentes forrásból származzon. Mindet tisztítsuk meg, és reszeljük vagy daraboljuk. A fokhagymákat késlappal roppantsuk meg, hogy felszabaduljon az illóolaj (ugyanis aprítással csak a töredéke jön ki).

2
Kész
3 hét

3 hét alatt elkészülő változat

1. A növényekkel töltsünk meg egy befőttesüveget 3/4 részig, és töltsük fel ecettel, hogy teli legyen.
2. Rázzuk össze, vagy keverjük meg.
3. Jól lezárva, sötét helyen vagy papírral körbetekerve érleljük 2-3 hétig szobahőmérsékleten, közben naponta rázzuk fel.
4. Sűrű anyagon szűrjük le és töltsük jól zárható üvegbe.

3
Kész
1 hét

1 hét alatt elkészülő gyors változat

1. A felaprított növényeket dobjuk bele egy turmixgépbe, és adjunk hozzá kétszeres mennyiségű almaecetet (tehát 6 rész növényhez 12 rész almaecet).
2. Turmixoljuk pépesre, majd egy befőttes üvegbe töltve, jól lezárva hagyjuk érni 1 hétig szobahőmérsékleten fénytől elzárva. Nem kell rázogatni!
3. Sűrű anyagon szűrjük le és töltsük jól zárható üvegbe.

4
Kész

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Mangó-sütőtök smoothie
következő
Thai kókuszos csirkeleves
előző
Mangó-sütőtök smoothie
következő
Thai kókuszos csirkeleves

Hozzászólás Elküldése