6 0
Pikáns céklakrémleves tormahabbal

Ezt a krémlevest nagyon egyszerű elkészíteni, hidegen és melegen is isteni finom. Húsok mellé szószként is tálalhatjuk. Ráadásul nagyon egészséges!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
Leveshez:
60 dkg Cékla
5 gerezd hámozatlan Fokhagyma Fontos, hogy hámozatlanul hagyd a héjában!
1 bio Narancs leve
1 bio Narancs héja
3-4 ágacska friss Kakukkfű
1-2 levél friss Zsálya
6 dl Zöldségalaplé Rapunzel levesporból is készítheted, mert az adalékmentes és bio.
Egy kevés Extraszűz olívaolaj
2 teáskanál Méz
2 evőkanál Vörösborecet
Ízlés szerint Tarkabors
Ízlés szerint Himalaya só
Tormahabhoz
1 evőkanál frissen reszelt Torma gyökér
1 dl házi vagy bio Tejszín Ha tejérzékeny vagy, akkor természetesen helyettesítheted a tejszínt növényi tejszínnel, mint pl. kókusz- vagy rizstejszín. Ezekkkel nem éred el azt a tipikus tejszínre jellemző habhatást, de az ízélmény garantáltan nem marad el.

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Pikáns céklakrémleves tormahabbal

Glutén-, tojás- és tejmentesen

Mentesség:
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 90 perc
  • 4 Főre
  • Közepes
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

  • Leveshez:

  • Tormahabhoz

Leírás

Megosztás

A cékla és a torma külön-külön is izgalmas ételalapanyag, hát még együtt! Sokan nem is tudják, hogy a szokásos ecetes-tormás céklasalátán kívül mennyi finomság készíthető még belőlük. Ezt a krémlevest nagyon egyszerű elkészíteni, ráadásul hidegen és melegen is isteni finom. Húsok mellé szószként is tálalhatjuk.

Az időhiányban szenvedő háziasszonyok álma ez a krémleves, mert nem kíván hosszas jelenlétet. Gyakorlatilag a munka oroszlán részét elvégzi a sütő, utána pedig a turmixolás már csak pár percet vesz igénybe.

Nálunk ez a leves rendszeres vendég az ünnepi asztalon.

Antal Vali

(Visited 2 141 times, 1 visits today)

Lépések

1
Kész

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.

2
Kész

A céklákat alaposan sikáljuk meg kefével, majd kenjük meg a héjukat olívaolajjal.

3
Kész

Tegyük be a céklákat a hámozatlan fokhagymákkal, az olajba mártott kakukkfűvel, az olajba mártott zsályával és a narancshéjjal egy sütőzacskóba, amit zárjunk le jó szorosan, és tegyük a sütőbe kb. 1 órára, amíg a cékla meg nem puhul teljesen.

4
Kész

Ha kész, hagyjuk a zacskóban hűlni 15-20 percet, majd a narancshéjat és a fűszereket dobjuk ki, a céklát és a fokhagymákat hámozzuk meg.

5
Kész

A céklát vágjuk fel kisebb darabokra, és a fokhagymával, narancslével, mézzel, sóval, borssal, vörösborecettel, az esetlegesen a sütőzacskó aljában maradt lével és zöldség alaplével turmixoljuk össze krémesre.

6
Kész

Tormahab elkészítése

A reszelt tormát adjuk a tejszínhez, és verjük fel minél keményebbre. Ezt tegyük tálaláskor a céklakrémleves tetejére, amit még kaporral is díszíthetünk.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
ceklas-savanyukaposzta-salata
előző
Céklás savanyúkáposzta saláta
nathauzo-forro-koktel
következő
Náthaűző forró koktél
ceklas-savanyukaposzta-salata
előző
Céklás savanyúkáposzta saláta
nathauzo-forro-koktel
következő
Náthaűző forró koktél

3 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése

Örülök, hogy ízlett! Nálunk is nagy kedvenc! Pont tavaly szilveszterkor arattam vele nagy sikert baráti társaságban.

Ha legközelebb elkészíted valamelyik receptemet és ízlett, nincs kedved készíteni róla képet és beküldeni? Nagyon örülnék neki!

Hozzászólás Elküldése