Hozzávalók
-
2 dl Köles
-
3 dl Tejföl
-
4 db Tojás
-
ízlés szerint MézLehet kókuszvirágcukor, vagy rapadura is.
-
1 marék Mazsola
-
4 db RebarbaraCsak a szára
Leírás
Tudom, hogy a rizsfelfújt már egy bevált, népszerű étel, de néha már unom. Egyre gyakrabban készítem kölesből. Talán még finomabb is… 🙂
Most a rebarbara miatt dolgoztam át a receptet. Savanykás, pikáns íze kiválóan harmonizál az édes köleses sütivel. Nem volt rá szüksége, de a végén rágurítottam néhány frissen szedett eperszemet is. Nagyon jó lett! 🙂
Remélem Neked is ízleni fog!
Pálma
Lépések
1
Kész
|
A kölest háromszoros mennyiségű vízben megfőzzük. |
2
Kész
|
Ha kihűlt hozzáadjuk a mézzel vagy rapadurával kikevert tojássárgáját, és a tejfölt, mazsolát, vaníliát. |
3
Kész
|
A tojásfehérjét keményre verjük. És a köleses masszához keverjük. |
4
Kész
|
Kikent tepsibe öntjük és rászórjuk a rebarbarát. 160-170 °C fokos sütőben megsütjük. |