Hozzávalók
- 2 dl Köles
- 3 dl Tejföl
- 4 db Tojás
- ízlés szerint MézLehet kókuszvirágcukor, vagy rapadura is.
- 1 marék Mazsola
- 4 db RebarbaraCsak a szára
Leírás
Tudom, hogy a rizsfelfújt már egy bevált, népszerű étel, de néha már unom. Egyre gyakrabban készítem kölesből. Talán még finomabb is… 🙂
Most a rebarbara miatt dolgoztam át a receptet. Savanykás, pikáns íze kiválóan harmonizál az édes köleses sütivel. Nem volt rá szüksége, de a végén rágurítottam néhány frissen szedett eperszemet is. Nagyon jó lett! 🙂
Remélem Neked is ízleni fog!
Pálma
Lépések
1 Kész | A kölest háromszoros mennyiségű vízben megfőzzük. |
2 Kész | Ha kihűlt hozzáadjuk a mézzel vagy rapadurával kikevert tojássárgáját, és a tejfölt, mazsolát, vaníliát. |
3 Kész | A tojásfehérjét keményre verjük. És a köleses masszához keverjük. |
4 Kész | Kikent tepsibe öntjük és rászórjuk a rebarbarát. 160-170 °C fokos sütőben megsütjük. |