3 0
Karácsonyi sütőtökhab gesztenyével

Varázsoljunk maradék sült tökből álomdesszertet! Pár szem gesztenye, és egy kis karácsonyi fűszerezés, és máris kész az édesség az ünnepi asztalra!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
kb 60 dkg Sütőtök A megsült, kikapart belét használjuk
Pár szem főtt Gesztenye
4 dl Tejszín Vegánoknak, tejérzékenyeknek növényi tejszín
Ízlés szerint Méz Vegánoknak kókuszvirág szirup vagy datolyaszirup
1 mokkáskanálnyi őrölt Fahéj
1/4 mokkáskanálnyi Bourbon vanília por Vagy pár csepp vanília kivonat
1 késhegynyi őrölt Szerecsendió
1 késhegynyi őrölt Szegfűszeg Vagy 1-2 csepp szegfűszeg illóolaj
3 csepp Édesnarancs illóolaj
3 csepp Citrom illóolaj

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Karácsonyi sütőtökhab gesztenyével

Egy impozáns pohárkrém, ami mindenkinek ízleni fog.

Mentesség:
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tojásmentes
  • 8-10 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Közepes árfekvés Közepes árfekvés

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Úgy látszik, hogy Kata barátnőmmel egymás „gasztromúzsái” vagyunk, ugyanis az általa kreált kiváló sütőtökhabot egy kicsit továbbfejlesztettem. Ugyanis én minden Karácsonykor szeretek új receptekkel és kreációkkal kirukkolni, és a november azzal telik el, hogy kísérletezem. Kata receptje kitűnő alapnak bizonyult ahhoz, hogy karácsonyivá varázsoljam egy kis gesztenyével, és karácsonyi fűszerekkel.

Hasznos tippek:

  • Hokkaidó tökből a legfinomabb, mert a hokkaidó töknek eleve enyhén diós-gesztenyés aromája van.
  • Vegánok a tejszín helyett használjanak kókusztejszínt vagy kókuszkrémet, méz helyett pedig kókuszvirág cukrot.
  • Tálald pohárkrémként gesztenye forgáccsal, csokidarával vagy pirított mandulával.

Antal Vali

 

Lépések

1
Kész
3-5 perc

Robotgéppel keverjük össze a megsült tök kikapart belét és a többi hozzávalót a tejszín negyedével.

2
Kész
5 perc

Majd a tejszín maradékát verjük kemény habbá, és finoman forgassuk össze a kikevert sütőtökkel.

3
Kész

Tálalás

A kész krém tetejét gesztenyeforgáccsal díszítjük.
Nagyon különleges karácsonyi csemege, és a sütőtök gyűlölőknek sem lesz ellenére!

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Karácsonyi narancsos sütőtök-krémleves
nyers-szekelykaposzta
következő
Nyers székelykáposzta – ahogy Antal Vali szereti
előző
Karácsonyi narancsos sütőtök-krémleves
nyers-szekelykaposzta
következő
Nyers székelykáposzta – ahogy Antal Vali szereti

2 Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése

Mármint az illóolajokra gondolsz? Természetesen ki lehet hagyni, csak én azért azért szeretek jobban illóolajokat használni, mert ritkán lehet olyan citrusféléket kapni, amelyek héját kockázat nélkül belereszelhetem az ételbe, olyannyira telítve vannak vegyszerrel. A bio esszenciák viszont bármikor kéznél vannak, ráadásul ár/érték aranyban még jobban is járok velük.

Hozzászólás Elküldése

három × négy =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here