4 0
Nyers székelykáposzta – ahogy Antal Vali szereti

Érdemes megkóstolni azoknak is, akik el sem tudnák képzelni a nyersdiétát, hisz kísértetiesen hozza a főtt változat ízeit. Még húsevő párom is rajong érte!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1/2 kg Savanyúkáposzta
1 Kápia paprika
1 tölteni való (TV) Paprika
5 szál Újhagyma Vagy egy kisebb fej lilahagyma
5 olívaolajban eltett Aszaltparadicsom
1 nagyobb Paradicsom Ha nincs szezonja, akkor 1/2 dl házi paradicsomlé
1 teáskanál Extraszűz olívaolaj
3 gerezd Fokhagyma
1 mokkáskanál Mici néni sülthús fűszerkeverék
1 mokkáskanál Füstölt fűszerpaprika
1 csipet őrölt Köménymag
1 csipet őrölt Római köménymag
1 csipet őrölt Szerecsendió
Ízlés szerint Himalaya só A savanyúkáposzta sósságát kalkuláld bele, nehogy nagyon sós legyen. Érdemes kóstolgatni!
70 g beáztatott Kesudió
30 g beáztatott Dióbél

Tápanyag információk

%
Fehérje
%
Zsír
%
Szénhidrát

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Nyers székelykáposzta – ahogy Antal Vali szereti

Csak hogy a nyersevők se nélkülözzék a hagyományos ízeket, és a hagyományos karácsonyi ételeket.

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 10 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

Az első Everness fesztivál sajtótájékoztatóján kóstoltam először a nyers székelykáposztát. Nos, azóta függő vagyok… és soha nem fogok kigyógyulni belőle, annyira szeretem. Először drága barátnőm Lénárt Gitta receptje alapján készítettem, majd apránként szépen a saját ízlésemre szabtam.

Mivel a családomban hagyomány Karácsonykor a töltöttkáposzta, újabban nem csak a tradicionális receptet készítem el, hanem a nyers változatot is. Érdekes módon, eddig senkinek nem volt kifogása ellene, annyira hajaz az íze az eredetire.

Antal Vali

 

Lépések

1
Kész

A savanyú káposztán kívül mindent összeturmixolunk a szafthoz. Annyi tisztított vizet adunk hozzá, hogy rántásos szaft sűrűségű legyen. Kóstoljuk meg, és csak ezután sózzuk, ha egyáltalán kell...

2
Kész

A savanyú káposztát kiöblítjük, apróbbra vágjuk. Majd összekeverjük a szafttal, és egy órát érni hagyjuk.

3
Kész

Tálalás

Vegitejfölt tehetünk a tetejére.

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
karacsonyi-sutotokhab-gesztenyevel-antalvali
előző
Karácsonyi sütőtökhab gesztenyével
almaecetes-borapolo-antalvali
következő
Almaecetes bőrápolószer bőrfeszesítésre, tonizálásra, bőrregenerálásra, bőrtisztításra
karacsonyi-sutotokhab-gesztenyevel-antalvali
előző
Karácsonyi sütőtökhab gesztenyével
almaecetes-borapolo-antalvali
következő
Almaecetes bőrápolószer bőrfeszesítésre, tonizálásra, bőrregenerálásra, bőrtisztításra

Hozzászólás Elküldése

12 − egy =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here