Hozzávalók
-
1/2 kg Savanyúkáposzta
-
1 Kápia paprika
-
1 tölteni való (TV) Paprika
-
5 szál ÚjhagymaVagy egy kisebb fej lilahagyma
-
5 olívaolajban eltett Aszaltparadicsom
-
1 nagyobb ParadicsomHa nincs szezonja, akkor 1/2 dl házi paradicsomlé
-
1 teáskanál Extraszűz olívaolaj
-
3 gerezd Fokhagyma
-
1 mokkáskanál Mici néni sülthús fűszerkeverék
-
1 mokkáskanál Füstölt fűszerpaprika
-
1 csipet őrölt Köménymag
-
1 csipet őrölt Római köménymag
-
1 csipet őrölt Szerecsendió
-
Ízlés szerint Himalaya sóA savanyúkáposzta sósságát kalkuláld bele, nehogy nagyon sós legyen. Érdemes kóstolgatni!
-
70 g beáztatott Kesudió
-
30 g beáztatott Dióbél
Leírás
Az első Everness fesztivál sajtótájékoztatóján kóstoltam először a nyers székelykáposztát. Nos, azóta függő vagyok… és soha nem fogok kigyógyulni belőle, annyira szeretem. Először drága barátnőm Lénárt Gitta receptje alapján készítettem, majd apránként szépen a saját ízlésemre szabtam.
Mivel a családomban hagyomány Karácsonykor a töltöttkáposzta, újabban nem csak a tradicionális receptet készítem el, hanem a nyers változatot is. Érdekes módon, eddig senkinek nem volt kifogása ellene, annyira hajaz az íze az eredetire.
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A savanyú káposztán kívül mindent összeturmixolunk a szafthoz. Annyi tisztított vizet adunk hozzá, hogy rántásos szaft sűrűségű legyen. Kóstoljuk meg, és csak ezután sózzuk, ha egyáltalán kell... |
2
Kész
|
A savanyú káposztát kiöblítjük, apróbbra vágjuk. Majd összekeverjük a szafttal, és egy órát érni hagyjuk. |
3
Kész
|
TálalásVegitejfölt tehetünk a tetejére. |