Hozzávalók
-
1 kisebb vagy egy fél PadlizsánNekem cirmos volt itthon
-
1/2 zöld héjú Cukkini
-
1 sárga héjú Cukkini
-
1 piros nagy befőző Paradicsom
-
2 sárga húsú édes Paradicsom
-
2 Zöldpaprika
-
2 nagyobb Vöröshagyma
-
1 fej Fokhagyma
-
1 marék friss Bazsalikom
-
Ízlés szerint Extraszűz olívaolaj
-
Ízlés szerint Tarkabors
-
Egy kevés őrölt Római köménymag
-
Bőven Jókedv fűszerkeverék
-
1 evőkanál pikáns Mustár
Leírás
A minap egy lecsó parti után megmaradt egy csomó alapanyag, én meg úgy gondoltam, hogy elkészítem belőle Pálma cukkinipástétomát. Csak az volt a gondom, hogy kevés volt a paprika, a paradicsom viszont túl sok, és egy kis padlizsán is maradt. Ráadásul a harissám sem volt kéznél, menta helyett pedig csak bazsalikom nőtt az idén a fűszeres cserépben itt a hétvégi házunkban, és citromot sem találtam égen-földön. Így hát úgy döntöttem új receptet kreálok. Annak ellenére, hogy imádom Pálma cukkinipástétomát, azért mit nem mondjak, ez sem lett rossz, sőt határozottan finom! Ráadásul, aki nem kedveli a keleti ízeket, annak sokkal jobban be fog jönni ez a magyarosabb ízvilág.
Kenheted pirítósra, kenyérre, és tölthetsz vele sós palacsintát. De melegszendvics krémnek sem rossz!
Jó étvágyat!
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A hozzávalókat felkockázom, és hasonlóképpen, mint Pálma fent említett receptjében, egy tepsiben szétterítem, sóba, olívaolajba, borsba forgatom, majd fél órát sütöm magas hőfokon (250°C). |
2
Kész
|
Ha kész, akkor a többi hozzávalóval együtt botturmixszal pépesítem - illetve pépesítettem volna, ha lett volna itt a nyaralóban botturmix... Ezért hát fáradtságos munkával apróra vágtam mindent, és egy villával szétnyomkodtam, amennyire tudtam... |
3
Kész
|