Hozzávalók
- 1 kisebb vagy egy fél PadlizsánNekem cirmos volt itthon
- 1/2 zöld héjú Cukkini
- 1 sárga héjú Cukkini
- 1 piros nagy befőző Paradicsom
- 2 sárga húsú édes Paradicsom
- 2 Zöldpaprika
- 2 nagyobb Vöröshagyma
- 1 fej Fokhagyma
- 1 marék friss Bazsalikom
- Ízlés szerint Extraszűz olívaolaj
- Ízlés szerint Tarkabors
- Egy kevés őrölt Római köménymag
- Bőven Jókedv fűszerkeverék
- 1 evőkanál pikáns Mustár
Leírás
A minap egy lecsó parti után megmaradt egy csomó alapanyag, én meg úgy gondoltam, hogy elkészítem belőle Pálma cukkinipástétomát. Csak az volt a gondom, hogy kevés volt a paprika, a paradicsom viszont túl sok, és egy kis padlizsán is maradt. Ráadásul a harissám sem volt kéznél, menta helyett pedig csak bazsalikom nőtt az idén a fűszeres cserépben itt a hétvégi házunkban, és citromot sem találtam égen-földön. Így hát úgy döntöttem új receptet kreálok. Annak ellenére, hogy imádom Pálma cukkinipástétomát, azért mit nem mondjak, ez sem lett rossz, sőt határozottan finom! Ráadásul, aki nem kedveli a keleti ízeket, annak sokkal jobban be fog jönni ez a magyarosabb ízvilág.
Kenheted pirítósra, kenyérre, és tölthetsz vele sós palacsintát. De melegszendvics krémnek sem rossz!
Jó étvágyat!
Antal Vali
Lépések
1 Kész | A hozzávalókat felkockázom, és hasonlóképpen, mint Pálma fent említett receptjében, egy tepsiben szétterítem, sóba, olívaolajba, borsba forgatom, majd fél órát sütöm magas hőfokon (250°C). |
2 Kész | Ha kész, akkor a többi hozzávalóval együtt botturmixszal pépesítem - illetve pépesítettem volna, ha lett volna itt a nyaralóban botturmix... Ezért hát fáradtságos munkával apróra vágtam mindent, és egy villával szétnyomkodtam, amennyire tudtam... |
3 Kész |