2 0
Padlizsános töklecsó-krém bazsalikommal

Már megint a maradékokból sikerült összedobnom valami isteni finomat. Ha ízlett Pálma cukkinipástétoma, akkor ezzel sem lesz gondod!

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

Adag Beállítása:
1 kisebb vagy egy fél Padlizsán Nekem cirmos volt itthon
1/2 zöld héjú Cukkini
1 sárga héjú Cukkini
1 piros nagy befőző Paradicsom
2 sárga húsú édes Paradicsom
2 Zöldpaprika
2 nagyobb Vöröshagyma
1 fej Fokhagyma
1 marék friss Bazsalikom
Ízlés szerint Extraszűz olívaolaj
Ízlés szerint Tarkabors
Egy kevés őrölt Római köménymag
Bőven Jókedv fűszerkeverék
1 evőkanál pikáns Mustár

Hozzáadás a kedvencekhez

Kattints ide a Bejelentkezés-hez vagy Regisztrálj ingyenesen és utána el tudod menteni kedvenceid közé ezt a receptet is! :)

Padlizsános töklecsó-krém bazsalikommal

A magyaros ízvilág kedvelőinek

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 45 perc
  • 4 Főre
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

A minap egy lecsó parti után megmaradt egy csomó alapanyag, én meg úgy gondoltam, hogy elkészítem belőle Pálma cukkinipástétomát. Csak az volt a gondom, hogy kevés volt a paprika, a paradicsom viszont túl sok, és egy kis padlizsán is maradt. Ráadásul a harissám sem volt kéznél, menta helyett pedig csak bazsalikom nőtt az idén a fűszeres cserépben itt a hétvégi házunkban, és citromot sem találtam égen-földön. Így hát úgy döntöttem új receptet kreálok. Annak ellenére, hogy imádom Pálma cukkinipástétomát, azért mit nem mondjak, ez sem lett rossz, sőt határozottan finom! Ráadásul, aki nem kedveli a keleti ízeket, annak sokkal jobban be fog jönni ez a magyarosabb ízvilág.

Kenheted pirítósra, kenyérre, és tölthetsz vele sós palacsintát. De melegszendvics krémnek sem rossz!
Jó étvágyat!

Antal Vali

Lépések

1
Kész

A hozzávalókat felkockázom, és hasonlóképpen, mint Pálma fent említett receptjében, egy tepsiben szétterítem, sóba, olívaolajba, borsba forgatom, majd fél órát sütöm magas hőfokon (250°C).

2
Kész

Ha kész, akkor a többi hozzávalóval együtt botturmixszal pépesítem - illetve pépesítettem volna, ha lett volna itt a nyaralóban botturmix... Ezért hát fáradtságos munkával apróra vágtam mindent, és egy villával szétnyomkodtam, amennyire tudtam...

3
Kész

Ronda, de finom! Turmixolva valószínű, hogy gusztább! Kenheted pirítósra, kenyérre, és tölthetsz vele sós palancsitát. De melegszendvics krémnek sem rossz!
Jó étvágyat!

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Cukkinipástétom Pálma módra
következő
Paradicsomos zöldbab télire
előző
Cukkinipástétom Pálma módra
következő
Paradicsomos zöldbab télire

Hozzászólás Elküldése

4 + tizenöt =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here