Hozzávalók
-
1,5 kg Vöröshagyma
-
5 kg Zöldbab
-
1,5 liter házi Paradicsomlé
-
0,5 liter Extraszűz olívaolaj
-
1 nagy marék Zellerlevél
-
1 jó nagy csokor Petrezselyem
-
Ízlés szerint Himalaya só
Leírás
A lecsó számtalan formáját kedvelem, de talán a legnagyobb kedvencem a zöldbablecsó. Önálló ételként, tojással, kölessel, barnarizzsel vagy bulgurral is kiváló, de a húsevők, illetve a zsír-fehérje anyagcsere típusúak egy szelet hús mellé köretként is fogyaszthatják, ami számukra az ételtársítás szempontjából sokkal jobb, mint a krumpli, a rizs vagy a tésztafélék. Míg ez utóbbiak a szénhidrát anyagcseréjűeknek kedveznek.
Miután lecsót a legtöbb háztartásban tesznek el télire, úgy gondoltam, hogy miért ne próbálkozhatnék a zöldbablecsó eltevésével is? Most a paradicsomos változatát választottam. Íme!
Antal Vali
Lépések
1
Kész
|
A vöröshagymát kevés vízzel némi olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt zöldbabot, ízlés szerint megsózzuk, és együtt pároljuk tovább. |
2
Kész
|
Mielőtt teljesen megpuhul, hozzáadjuk a paradicsomlevet és a maradék olívaolajat, valamint az apróra vágott zellerlevelet és petrezselymet is. |
3
Kész
|
Még néhány percig főzzük, majd forrón üvegekbe töltjük, és az üvegeket pár percre fejtetőre állítjuk. |
4
Kész
|
Egy Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése
Köszönöm Valika , ezt is meg kell próbálni. nagyon tetszik ,én nagyon sokat főztem mindig . bővíti tudásomat . szeretettel .