2 0
Paradicsomos zöldbab télire

Tudtad, hogy szinte minden főtt ételt, amiben nincs hús, el lehet tenni üvegekben télire? Én most paradicsomos zöldbabot tettem el éppen.

Oszd meg a közösségi oldalakon:

Vagy csak másold ki és oszd meg ezt a linket

Hozzávalók

1,5 kg Vöröshagyma
5 kg Zöldbab
1,5 liter házi Paradicsomlé
0,5 liter Extraszűz olívaolaj
1 nagy marék Zellerlevél
1 jó nagy csokor Petrezselyem
Ízlés szerint Himalaya só

Hozzáadás a kedvencekhez

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Paradicsomos zöldbab télire

Mentesség:
  • Citrusféléktől mentes
  • Csokoládé mentes
  • Élesztőmentes
  • Gluténmentes
  • Halmentes
  • Hozzáadott cukormentes
  • Húsmentes
  • Kukoricamentes
  • Mindenmentes
  • Mogyoró- és dióféléktől mentes
  • Szójamentes
  • Tejmentes
  • Tenger gyümölcsetől és kagyló-féléktől mentes
  • Tojásmentes
  • 1 óra
  • Könnyű
  • Olcsó Olcsó

Hozzávalók

Leírás

Megosztás

A lecsó számtalan formáját kedvelem, de talán a legnagyobb kedvencem a zöldbablecsó. Önálló ételként, tojással, kölessel, barnarizzsel vagy bulgurral is kiváló, de a húsevők, illetve a zsír-fehérje anyagcsere típusúak egy szelet hús mellé köretként is fogyaszthatják, ami számukra az ételtársítás szempontjából sokkal jobb, mint a krumpli, a rizs vagy a tésztafélék. Míg ez utóbbiak a szénhidrát anyagcseréjűeknek kedveznek.

Miután lecsót a legtöbb háztartásban tesznek el télire, úgy gondoltam, hogy miért ne próbálkozhatnék a zöldbablecsó eltevésével is? Most a paradicsomos változatát választottam. Íme!

Antal Vali

Lépések

1
Kész

A vöröshagymát kevés vízzel némi olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt zöldbabot, ízlés szerint megsózzuk, és együtt pároljuk tovább.

2
Kész

Mielőtt teljesen megpuhul, hozzáadjuk a paradicsomlevet és a maradék olívaolajat, valamint az apróra vágott zellerlevelet és petrezselymet is.

3
Kész

Még néhány percig főzzük, majd forrón üvegekbe töltjük, és az üvegeket pár percre fejtetőre állítjuk.
Forrón szárazdunsztba rakjuk.

4
Kész

Antal Vali

Antal Vali vagyok, természetgyógyász, fitoterapeuta, táplálkozási tanácsadó és böjtszakértő. Idestova 30 éve foglalkozom természetgyógyászattal és az egészséges életmód propagálásával. 2017-ben Béky László tanár úrral mi lettünk ketten az év természetgyógyász szakemberei. Ezt a honlapot azért hoztam létre, hogy még több embernek tudjak segíteni abban, hogy méreg és mérgelődés mentes, tiszta és egészséges életet éljen, hízás nélkül finomakat egyen, illetve eligazodjon a diéták útvesztőjében.

Recept Értékelések

Még nem érkezett értékelés ehhez a recepthez. Légy Te az első, aki értékeli a lenti formula használatával
előző
Padlizsános töklecsó-krém bazsalikommal
következő
Sütőtökös süti glutén- és tejmentesen
előző
Padlizsános töklecsó-krém bazsalikommal
következő
Sütőtökös süti glutén- és tejmentesen

Egy Hozzászólás Hozzászólások Elrejtése

Hozzászólás Elküldése

12 − 6 =

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here